Search Menu
Home Novosti Menu
In Session

In Session: Ilija Djokovic

Intervju i ekskluzivni miks

  • Mixmag Adria
  • 24 March 2017

Ilija Djokovic je srpski DJ i producent koji se u posljednje vrijeme istaknuo nastupima, ali i vlastitim produkcijama, koje su pronašle put i do ušiju nekih od svjetskih faca, što mu je dalo vjetar u leđa, pa sada nestrpljivo iščekujemo njegovo novo izdanje na Terminal M etiketi, Monike Kruse. Osim toga, nestrpljivo iščekujemo i sljedeći petak, 31. ožujka/marta, kada će se Ilija pridružiti DJ Jocku i AudioStormu na Mixmag Live Only Party eventu u Maximusu.

Karijeru je započeo 2010. godine, nakon čega je osvajao simpatije mnogobrojne publike, da bi danas stekao poziciju jednog od najpespektivnijih DJ-eva i producenata u regiji te kao jedan od takvih, polako ali sigurno dobiva i internacionalnu pažnju zahvaljujući odličnim izdanjima na etiketama Phobiq, Driving Forces, Funk’n Deep, Renesanz i Tauten. Uz to, našao se i na našoj listi 20 najprobitačnijih 2016. godine te nastavio još jače i u 2017., koja će mu, s obzirom na recentne i nadolazeće događaje, biti vrlo blagonaklona.

Ilija trenutno svoje vrijeme provodi u radnoj atmosferi te, kako sam kaže, priprema se i vrijedno radi za nadolazeću ljetnu sezonu. I dok iščekujemo njegovo novo izdanje za Terminal M, kao i party u Maximusu, odlučili smo malo prikratiti to vrijeme In Session miksom koji je Ilija spremio, ali i razgovorom s njim o velikim novostima.

"Nakon što sam saznao da ću raditi warm-up za Moniku Kruse u Beogradu, pripremio sam trake i poslao ih desetak dana pre žurke putem email-a. Jednu je zavrtela na žurci i tako je priča krenula da se razvija. Monika je oduševljena mojom muzikom, a ja sam joj neizmerno zahvalan na pruženoj šansi! ", iskren je Ilija.

Jedan je od onih koji je cijelog života znao čime se želi baviti, a to je upravo ono što danas i jest. Producent i DJ koji je na odličnom putu da ostvari sve svoje snove, pa kaže: "Muzika je nešto što me pokreće i zaista sam kao klinac želeo da se bavim ovim poslom."

Poznat je po svojim energičnim setovima, melodičnog i euforičnog techna, ali i po odličnoj komunikaciji s publikom, koja ga smatra pravim osvježenjem na sceni, pa se osim Moniki, svidio i artistima kao što su Adam Beyer, UMEK, Hernan Cattaneo, Sam Paganini, Cristian Varela, Mark Knight i mnogi drugi. Deckove je podijelio s najistaknutijim imenima svjetske elektronske scene poput Matadora, The Martinez Brothers, Monike Kruse, Dubfirea, Hito, Uto Karema, Tania Vulcano i mnogim drugima.

Iako su njegovi počeci s DJ-ingom, ali i produkcijom vezani za house glazbu, puno se toga promijenilo u posljednjih sedam godina. Naime, kaže kako ga je uvijek tvrđi i nešto mračniji zvuk, pa je to jedna od najvećih promjena u njegovom glazbenom izrazu i potpisu. Tako je nekako i s umjetnicima koji su ga inspirirali i koji ga danas inspiriraju.

"Najraniji uticaj su na mene imali Axwell i Armand Van Helden, a danas najviše Maceo Plex i Adam Beyer. ", rekao je Ilija te dodao i da su za njega, uz spomenute, jedinstveni i neponovljivi i Patrice Baumel, Wehhba, Recondite, SHWD & Obscure Shape.

Regionalna scena s artistima kao što je Djokovic svakako napreduje, sve je više uspješnih producenata i labela, a i on sam kaže:

"Slažem se da se regionalna scena sve više razvija i da ide u dobrom smeru. Imamo dosta potencijala i treba to iskoristiti na pravi način. Izdvojio bih Coeusa, TKNO, Phill & Dansmore, Forest People, Andrew Meller...ima ih još dosta."

Ilija većinu svog vremena provodi uz glazbu i s glazbom, iako kada nije u studiju ili za deckovima, najradije slobodno vrijeme provodi, kako kaže, uz drage ljude, dobar trening i kućnog ljubimca. Kada bi dobio priliku putovati kroz vrijeme, jedan je od rijetkih koji bi otišao prvo u budućnost, pa kaže:

"Iskoristio bi to da odem na svoj nastup na Time Warpu, 2019. godine :D"

Mi vjerujemo da će to biti jedan odličan nastup, a umjetnici koji vjeruju u sebe i ono što rade, imaju pred sobom otvoren cijeli svijet. Ilija ističe i kako su za vrhunski party ključni faktori dobra energija i emocija koju DJ prenosi na publiku, kao i komunikacija s istom, što je on svakako izbrusio u svojim nastupima. Njegov idealni DJ setup sastoji se od tri playera i miksete, uz dodatak kao što je RMX1000.

To možete i sami provjeriti već za tjedan dana u Maximusu, gdje Ilija nastupa po prvi put, pa kaže i kako će dati sve od sebe da publika bude zadovoljna. Za kolege s kojima će nastupiti, DJ Jockom i AudioStormom, Ilija kaže: "Jako kvalitetni producenti! ", a mi se s njim apsolutno slažemo.


Zato se vidimo za tjedan dana, 31. ožujka/marta u Maximusu, Kotor na Mixmag Only Party eventu s Ilijom Djokovicem, DJ Jockom i AudioStormom.

Ispod poslušajte In Session miks Ilije Djokovica.

Load the next article
Loading...
Loading...