Search Show Menu
Home Latest News Menu
In Session

In Session: Vedran

Vedran je pripremio odličan vinil only set

  • Mixmag Adria
  • 1 June 2018

In Session je rubrika u kojoj predstavljamo sam vrh regionalne DJ elite, vodeće ljude koji sceni daju karakter i vode ju naprijed. Svakoga tjedna odabiremo jednog od njih, a ovotjedna seansa predstavlja novi miks koji nam je pripremio Vedran Semenić, zagrebački DJ koji preferira vinil kulturu i miks je u cijelosti miksan s ploča.

Uz sam mix, Vedran nam je odgovorio i na nekoliko pitanja. Pročitajte u nastavku.

m: Možeš li nam se predstaviti u nekoliko rečenica?

Vedran: Pozdrav, ja sam Vedran Semenić i elektroničku glazbu slušam od svoje 10. godine. Neki od prvih uzora su mi bili Kiki i Frajman koje sam slušao sa svojih 13. godina u Aquariusu četvrtkom te na radio emisiji Deep FM. Ubrzo nakon toga sam kupio osnovnu DJ opremu te krenuo učiti miksati glazbu. Počeo sam raditi u Amazoni na Zagrebačkom Velesajmu. S 18 godina mi se ostvaruje želja i počinjem nastupati na gramofonima u klubovima i na privatnim partyjima. Zbog osobnih razloga, na duže vrijeme sam stao s glazbom, no nakon 2012. upoznajem pokojnog Ričarda Dobranića koji me bukirao za veliki open air događaj Vinylstock, nakon čega ponovno krećem s nastupima po Hrvatskoj i Sloveniji.

m: Kako je izgledao tvoj proces odabira singlova za In Session Mix, te koji su bili kriteriji pri selekciji glazbe?

Vedran: Pošto se već mnogo godina bavim DJ-ingom, sam proces odabira glazbe mi je vrlo jednostavan, najbitnije mi je bilo da su stvari energične, pomalo drugačije, a opet da ih mogu stopiti u jednu cjelinu. Kada krenem s prvom pločom uglavnom to ide automatski i bez prethodne pripreme.

m: Možeš li nam nešto više reći o glazbi u miksu? Tko su izvođači i što cijeniš kod njihove produkcije?

Vedran: Iako se radi uglavnom o techno glazbi, a znamo da ona često puta zna biti mračna i tvrda, kod mene je upravo suprotno i glazba koja se može čuti u mojim setovima je jako melodična i mekanijeg zvuka, od melodičnih tema koje ljude tjeraju na emociju do acid zvukova. Ima mnogo izvođača koje cijenim, ali iz ovog konkretnog miksa to su definitivno Victor Ruiz koji je napravio odličan remix za Olivier Giacomotto - Bipolar star, zatim Anna, velika nada iz Brazila koje me svaki puta oduševi kada napravi novu stvar, naravno tu je i Kölsch sa svojom stvari Push, njega također izuzetno cijenim.

m: Što je bilo presudno da singlove poslažeš ovim redoslijedom i je li to isti princip koji koristiš dok nastupaš u klubu?

Vedran: Presudan je prije svega bio flow, tj. da se stvari stapaju jedne sa drugima i da se dobije osjećaj jedne cjeline, a to je ujedno i princip koji koristim prilikom nastupa u klubovima.

m: Možeš li demistificirati žanrovske odrednice ovog miksa?

Vedran: U miksu se uglavnom radi o techno i progressive glazbi s puno melodija, naravno danas je teško odrediti točno o kojoj vrsti glazbe se radi s obzirom da su se granice klasičnih žanrova odavno pomaknule i različiti stilovi se miješaju u jedno kako bi glazba ponovno dobila svoj smisao.

m: U kojem bi regionalnom klubu ovaj isti set naišao na najbolju reakciju publike, u koje vrijeme i zašto?

Vedran: Teško mi je sada govoriti u kojem klubu bi set najbolje prošao, ali ima definitivno mnogo klubova u kojima bi volio nastupati, ali vjerujem da bi definitivno najbolje vrijeme bilo u terminu od 3-4 ujutro zbog njegove energičnosti.

m: Možeš li navesti nekoliko klasika koji se s vremena na vrijeme ponovno vraćaju u tvoje setove i opet zvuče svježe?

Vedran: Naveo bi definitivno jednu od najboljih povratničkih stvari a to je Age of love - The age of love, za koju je i Solomun napravio odličan remix, a s obzirom da isključivo vrtim s ploča dugo sam bio u iščekivanju da li će se to pojaviti u tom formatu i na kraju je, pa sam odmah kupio ploču. Što se house i tech house voda tiče, tu bih definitivno izdvojio Eddie Amador - House Music i Tori Amos - Professional Widow.

m: Kako se je tvoj stil DJ poslu promijenio od prvih koraka u svijetu glazbe do danas?

Vedran: Sam pristup prema DJ-ingu kao poslu se je puno promijenio jer je to danas, iako izgleda jednostavno ustvari mnogo zahtjevnije nego prije, jer se danas DJ-evi moraju baviti i mnogim drugim stvarima kao npr. marketingom i promocijom sebe i onoga što predstavljaju da bi se moglo nešto postići. Sami stil miksanja glazbe se nije mnogo promijenio,oduvijek sam težio tome da budem što bolji, a baza je uvijek bila dva gramofona i mikser.

m: Gdje te publika uskoro može slušati uživo?

Vedran: Ima mnogo toga u planu, sljedeći zakazani nastup imam u klubu Mesečina 22. juna. na programu Flomastea s Milenkom Vujasinom i Stanny Abramom u Sloveniji, 23. juna nastupam u Virovitici u klubu Podroom, a uskoro se opet vidimo i u Caffe baru Alibi na programu Elementary u Ivanić Gradu gdje sam već dva puta nastupao i svaki puta se rado odazovem...sigurno će biti i nekoliko nastupa preko ljeta, a i za 15. septembar se sprema opasan party, ali o tome još uvijek ne želim otkrivati detalje. U svakom slučaju biti će najava i obavijest.

Load the next article...
Loading...
Loading...