Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

INSAJDER S01/E01 - Pročišćenje

U novoj godini, nova kolumna

  • Insajder
  • 2 January 2018

Djevojke kože boje jastoga vrište, podižu majice i pokazuju mi obnažene snježno bijele grudi! Australke! U invaziji su svih dijelova Europe!

Klub je krcat. Nižem singl za singlom i svi besprijekorno funkcioniraju na plesnom podiju! Špica večeri! "DJ ti si kralj! Volimo te kralju!", čujem povike iz publike.

Možda bih u ovom trenutku čak i povjerovao u novu titulu prijestolonasljednika, da mi na glavi umjesto krune nisu slušalice od kojih mi otkida vrat, a već kronično boli glava. Kad malo bolje razmislim, i Matiju Gupca su nazivali kraljem, a okrunili su ga užarenom krunom! Tako se i ja sad osjećam. Pokušavam se koncentrirati, no suzdržavam se već neko vrijeme od posjeta toaletu. U glavi vodim imaginarne razgovore s liječnikom: "Gledajte! Izdajte mi pelene za odrasle na recept! Kako zašto? Radi posla!"

Napetost raste! Meksički restoran prije nastupa bio je totalno krivi odabir! Na vratima takvih lokala trebalo bi pisati: "Ne preporučuje se DJ-evima!" No, sad je kasno. Grčevi su sve jači, a znoj me oblijeva!! Puštam energične ritmove od kojih membrane na zvučnicima doslovno stvaraju orkanske udare vjetra! Pa neka još netko kaže da je HAARP samo teorija zavjere! Na pozornicu ulaze gutači vatre i performeri u reflektirajućim nošnjama. Puštam 'Higher State Of Consciousness', a performere koristim kao diverziju dok ja bježim u smjeru izlaza! Trčim kao Tom Cruise u svakom filmu, od Nemoguće Misije do Mumije, trčim kao Indiana Jones koji je ugrabio Zlatnog Idola, trčim kao Ben Johnson na dopingu! Xenomorph u mojoj utrobi sazrio je u nezaustavljivo čudovište.

Ulazim u hram bijelih pločica u kojem ritmički kapa voda iz kotlića i izvodim gotovo religiozni ritual pročišćenja. Osjećam se kao guru na svetoj rijeci Ganges okružen mirisima Varanasija. Antistres tretman obavljen u samo tri minute predstavlja moj osobni rekord, što naravno uključuje i naknadnu dezinfekciju. Smireno se vraćam s mjesta na koje i kralj ide pješke dok performeri završavaju svoj nastup. Stavljam slušalice na uši i čine mi se lakše nego ikad, nastavljam set s osmijehom na usnama!

"Kralju! Kralju! Kralju!" I dalje se ne osjećam kao aristokrat, ali objeručke prihvaćam tu laskavu titulu, poput viteza na povratu iz križarskih ratova! Kralj koji kraljuje do fajrunta ima još nekoliko glazbenih poslastica za svoje podanike i podanice, pa bile to i sirote Australke s kojima ću podijeliti i posljednju kap mlijeka za sunčanje.


Ilustracija: Vjeran Čengić, STUDIO 3DIVINE

Load the next article...
Loading...
Loading...