Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

Januar: Nova regionalna izdanja #2

RanchaTek, Marina Karamarko, Damir Ludvig, Andrew Meller, Dimiz...

  • Mixmag Adria
  • 20 January 2018

Best Of Dimiz

The Best of Dimiz Music Vol. 1 (Dimiz Music)

Za početak ove liste krećemo s novim izdanjem Dimiz Musica - kompilacijom 'Best Of Dimiz' na kojoj možete pronaći niz traka regionalnih producenata poput Chorno, RanchaTek, Dimiz i D.R.N.D.Y. trake na kompilaciji variraju od deep housea do tech house, pa tako ćete sigurno naći i nešto za sebe.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Croatia Vibes

Croatia Vibes (Beatality Records)

Još jedna regionalna kompilacija je pred nama, ovog puta se radi o 'Croatia Vibes' Beatality Recordsa na kojoj se nalaze produkcije hrvatskih producenata poput Marin Voye, Josip Wolfa, Marula, Klassa, Vallea i Danitza. Kompilacija je dosta raznovrsna, tako da možete naći sve od funky housea do techna.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Active Line Six, Damir Ludvig

Carlos Mendes - 'Work Of Art' (Active Line Six Remix)
Carlos Mendes - 'Work Of Art' (Damir Ludvig Remix)

Na ovom izdanju se nalaze dva nova remiksa hrvatskih producenata Active Line Six i Damir Ludviga (na slici). Active Line Six je dostavio mračan techno s jezivim vokalima, a Damir se potrudio napraviti dvije verzije svog remixa, full vocal club remix i dub koji naginju i svojevrsnom breakbeatu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Andrew Meller

Andrew Meller - 'Insomnia' (Glasgow Underground)

Andrew Meller se vraća s novom obradom legendarnog hita kojeg smo već popratili u našoj rubrici 'esencijalno'. Spojio je tech house i techno i 'Insomniu' je predstavio u drugačijem svijetlu od onog čega smo naviknuli.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Bonaca

Maxmillion - 'Anima' (Bonaca Remix) (The Purr)

Bonaca nastavlja s odličnim remiksevima i u 2018. godini, ovog puta za etiketu The Purr. Radi se o epskoj melodičnoj progressive house traci s puno "dreamy" elemenata. Pravo glazbeno putovanje.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Dimiz

Dimiz, Baley - 'Raw Motion' (DIRTYBIRD Select)

Dimiz se zajedno s Baleyem našao na novoj kompilaciji moćnog Dirtybirda s trakom 'Raw Motion'. Baš kao u poznatom stilu Dirtybirda, traka je sirova, orijentirana na plesni podij i spremna za uništavanje razglasnih sustava.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Drzneday

Drzneday - The Boys EP (Technological Records)

Drzneday dostavlja dvije tvrde techno trake na svojem novom EP-u The Boys. 'Boys Will Be Boys' zvuči pomalo eksperimentalno i drugačije od onog što smo navikli od Drznedaya, a 'Homeless' je odlučna, repetitivna traka s kojom ne možete pogriješiti na plesnom podiju.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Ivan Komlinović

Ivan Komlinović - Ninja's Cross EP (Moondance Records)

Jedan od najboljih hrvatskih live actova se vraća se novim EP-em s tri trake od kojih jedan remix potpisuju i Analogue Cops. Svaka trak ima svoj stil techna, uključujući i lo fi. Na ovom EP-u definitivno se može naći nešto za svakog ljubitelja techna.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Marina Karamarko

Marina Karamarko - ''Say What You Wanna' (BLKSL LTD)

Tko čeka, dočeka, pa smo tako i mi napokon dočekali novo izdanje Marine Karamarko i nismo se razočarali. 'Say What You Wanna' je tmurno, minimalno, ritmično i repetitivno djelo stvoreno za moćan razglas koji će vas protresti do kostiju. Tu je i dub verzija bez tmurnih izobličenih vokala koje ima original.

Cijelo izdanje poslušajte ovdje.

Mikadroid

Mikadroid - Vozovi EP (Switch Off Records)

Mikadroid je poznat po svojem moćnom, nemilosrdnom technu, a tog zvuka se držao i na svojem novom EP-u, 'Vozovi'. Voz 1, 2 i 3 su tri stilski gotovo iste trake, ali svaka sa svojom pričom.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Miloš Pešović

Milos Pesovic - Jungle EP (Proper Musique LTD)

Jedan od najkonzistentnijih producenata minimal glazbe s ovih prostora, Miloš Pešović, ima novi EP na Proper Musique LTD. Naslovna traka 'Jungle' inspirirana je perkusijama džungle dok je 'Tik Tok' traka odličnog groovea i stabova.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

Mirko & Meex

Mirko & Meex - 'Swing' (BLKSL LTD)

Mirko & Meex je dvojac koji u posljednje vrijeme ne posustaje s brojnim izdanjima, bilo da se radi o jacking houseu ili tech houseu. Njihov novi singl izlazi za pod etiketu BLKSL LTD, na kojoj u posljednje vrijeme vidimo mnoštvo regionalnih imena. 'Swing' je pumpajuća "naughty" tech house traka stvorena za plesni podij s moćnim razglasom.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

RanchaTek

RanchaTek - Rave Nation (IAMT)

RanchaTek, jedan od top regionalinih DJ-eva ima novo izdanje za IAMT. Izdanje se sastoji od dvije techno trake, 'Rave Nation' i 'Space'. naslovna traka je big room techno za velike prostore, a 'Space' ne zaostaje, iako je malo "blaža".

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Tea Vučkovič

Giuseppe Bottone - 'Knep' (Tea Vuckovic) (Eclipse Recordings)

Moćno, brutalno remix izdanje stiže od slovenske dame tvrdog techna, Tee Vučkovič. Nije za one slabog srca, ali ako ste na plesnom podiju, možda ga tamo i ostavite.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Tonbe

Tonbe - SD Corker (Blacksoul Music)

Tonbe u ovom novom EP-u kombinira house old school zvuka i laganijeg piano housea. 'SD Corker' je prava "rave" house traka koja podsjeća na početke house glazbe i mračne podrume, a 'Just Like That' je kombinacija deep housea i piano house što rezultira u promjenama raspoloženja tijekom slušanja trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...