Search Show Menu
Home Latest News Menu
Cover Face

Jonas Kopp: "Pripremite se za intergalaktički doživljaj !!!"

Intervju ususret njegovom nadolazećem nastupu na Moondance festivalu 2018.

  • Mixmag Adria
  • 8 August 2018

Premijerno pred ovogodišnje izdanje Moondance festivala, intervjuirali smo rezidenta berlinskog Tresora, Jonas Koppa, koji se po drugi put vraća Moondance rejverima, ne bi li ih ujedinio kroz vlastito stvaranje, što je ujedno i njegova životna misija.

Jonas je rođen 1981. godine u Buenos Airesu, a glazbenu karijeru započeo je još sa 18 godina. Kao rezident DJ na popularnoj radio stanici napravio je svoj prvi CD pod nazivom Area 64, a 2006. godine izlazi njegovo izdanje na Pfirterovoj etiketi MindTripMusic i od tada je prisutan kao producent sklon eksperimentiranju s brojnim stilovima.

Prvi live set izveo je u Berghainu 2010. godine, a trenutno je resident Tresora. Na Tresor Recordsu je 2014. izdao album ''Beyond The Hypnosis '' koji je proglašavan i kao album godine. Osim izdanja na Tresoru, njegova muzika može se naći u katalozima etiketa poput Ostgut Ton, Deeply Rooted House, Polegroup, Illian Tape, Warm Up, Stroboscopic Artefact, Curle, Mindtrip...Nastupio je uz sve najveće face sa scene, a svoje setove puštao je i na velikim festivalima poput Tomorrowlanda i Awakeningsa.

Pročitajte što nam je Jonas rekao u intervjuu, počevši od svojih početaka, preko velebne inspiracije koju je slijedio, novoga EP-a koji je izdao, sve do glazbe uz koju je naučio zaviriti duboko u sebe, ne bi li upravo tebe odveo u svoju galaksiju.

m: Hej, Jonas, siguran sam da većina 'techno glava' dobro zna tko si, ali možeš li nam reći nešto više o svojim počecima?

Jonas: Počeo sam se baviti DJingom s 18 godina i od tada nisam prestao. Odrastao sam u Buenos Airesu u Argentini, nastupajući u klubovima poput Cocolichea, Crobara i izdao sam svoju prvu glazbu na internacionalnim labelima kao što su: Spectral Sound, Curle, Ostgut Ton među ostalima u to vrijeme i to je bilo nešto što mi je omogućilo da započnem turneje diljem SAD-a i Europe između 2007.-2013. godine. U 2013. sam se definitivno preselio u Europu.

m: Znamo da si imao zaposlenu godinu, možeš li nam stoga navesti neke bitnije trenutke?

Jonas: Imam savršene uspomene sa zadnjeg nastupa u Tokiu iz Vent kluba u ožujku, posjećivanje Japana je uvijek posebno iskustvo. Zatvarao sam Outdoor festival u Sao Paulu u Brazilu, također u ožujkui to je bilo nešto što ću pamtiti dugo vrijeme.

m: Rekao si da je tvoja glavna inspiracija, koja je oblikovala tvoj glazbeni život, bio Kraftwerk. Možeš li nam reći nešto o drugim utjecajima koji su oblikovali tvoj zvuk?

Jonas: Hard House iz New Yorka iz 90-ih, ljudi poput Armanda Van Heldena, Junior Vasqueza.. Kasnije su to učinili svi Detroit i Chicago zvukovi, ali većinom Jeff Mills, Juan Atkins i Derrick May.

m: Što te natjeralo da pokreneš svoj projekt 'Untidy'?

Jonas: House glazba je bila moja prva ljubav ranih 90-ih i od tada ju još uvijek volim. To je temeljni korijen moje umjetničke forme. Imam mnoštvo house glazbenih izdanja i bio sam dovoljno inspiriran da pokrenem ovaj paralelni projekt u 2009. Započeo sam to kao neku vrstu hobija, ali danas je to preraslo je u nešto ozbiljnije.

m: Pretpostavljam da Buenos Aires i Berlin imaju mnoštvo razlika, ali što bi rekao što čini najveće razlike između tih gradova?

Jonas: Ekonomija, vrijeme i hrana, rekao bih...

m: Koja traka koju si napravio ti je ujedno i najdraža?

Jonas: Vjerojatno "Ironcry" iz albuma 'Beyond The Hypnosis', izdana na Tresoru u 2014.

m: Što je s tuđim trakama? Imaš li JEDNU najdražu?

Jonas: Imam na tone najdražih, ali jedna koja mi sada pada na pamet je “Kenny Larkin - Without”.

m: Kada uživaš u svojoj ambijentalnoj glazbi? Je li to tvoj bijeg s plesnih podija?

Jonas: Koristim ambijentalnu glazbu kao uvodni trenutak sa sobom, da prodrem dublje unutra i dosegnem drugačije stanje uma.

m: Koji je to uređaj koji ti je neophodan za stvaranje glazbe?

Jonas: Roland Space Echo 202.

m: Koji ti je najdraži 'ne-elektronički' glazbenik?

Jonas: Astor Piazzolla

m: Možeš li nam reći nešto o tvom novom 'Tremsix' EP-u?

Jonas: Tremsix je moja nova techno platforma i ovaj novi EP predstavlja ono što će Tremsix postati...Savršen balans između Detroit electra i Intelligent minimal techna.

m: Ovo će ti biti već drugi put da nastupaš na Moondance Festivalu. Možeš li nam molim te reći nešto više o tvom prvom iskustvu?

Jonas: To je točno! Veliko mi je užitak i čast vratiti se po drugi put zaredom...Prvi put je bio nevjerojatan! Zatvarao sam party u petak u tom odličnom open air dvorcu, završavajući svoj set okružen vrlo moćnom gomilom i bojama zalaska sunca. Epski!

m: Poruka za ovogodišnje posjetitelje festivala?

Jonas: Pripremite se za intergalaktički doživljaj!!!

Load the next article...
Loading...
Loading...