Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Jul: 10 najboljih regionalnih izdanja

EP-jevi, remiksevi i singlovi koje morate poslušati

  • Mixmag Adria
  • 1 August 2017

Svakog mjeseca biramo ponajbolja izdanja regionalnih producenata.

Odlične glazbe kao i uvijek ima zaista puno, a nakon odličnog juna, u julu smo pronašli hrpu kvalitetnog techna i housea kao i ostalih žanrova.. Nakon što smo u julu objavili regionalna izdanja #1, #2, i #3, vrijeme je da vam predstavimo 10 najboljih iz tog mjeseca po našem izboru. Kao i uvijek, bilo je izuzetno teško odabrati samo 10 favorita.

Poslušajte ih ispod.

10 DGNRK

DGNRK - Space Tour EP (Feel Decimal Black)

DGNRK je mlado DJ ime koje se probija na underground sceni u Srbiji. Korijene ima u klasičnoj i folklornoj glazbi što mu pomaže u kreiranju jedinstvenog zvuka. Osim produciranja i DJ-anja, Stanko Dimitrijević je i sakupljač glazbe, pianist i perkusionist.

Njegovo trenutno jedino izdanje izašlo je za Feel Decimal Black, a njegova produkcija nas je oduševila. Definitivno se ne radi o tipičnom zvuku, ovo je duboko, groovy, mračno i melodično izdanje. Ne možete promašiti niti s jednom od tri trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

9 Tonbe

Tonbe & Rescobar - Rub Me EP

Funk, Disco, Deep i Soulful, sve se to osjeti na ovom house EP-u. Tonbe je sinonim za te žanrove od 2002., a DJ-ira diljem Europe i izdao je više od 100 izadnja te dva albuma. Vodi i tri etikete; Disco Fruit, Hellcat Tunes i Fruity Flavor. Izdavao je za King Street, Midnight Riot, Blacksol Music i mnog druge etikete, a njegovu glazbu prepoznali su i puštali velikani poput Roger Sanchza, Mark Farine, Ron Basejama, Hot Toddya, Purple Disco Machinea i mnogih drugih.

Na novom izdanju udružio se s Rescobarom i dostavio tri vrunske house trake. Ljeto, plaža, pozitiva, jazz i funk osjete se u tonovima svih traka na izdanju. Obavezno ljetno slušanje.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje

8 Verche

Verche - Aeterno EP (Flow Vinly)

Marin Rončević, aka Verche je hrvatski producent iz Zadra. Nakon prvih izdanja za Bonzai, Laurent Garnier počinje puštati njegove trake, kao i velikani žanra, kao što su Nick Warren, Hernan Cattaneo i drugi, a Rončević je bio i A&R za System Recordings etiketu. Verche je izdavao i za spomenutu etiketu, kao i za vlastiti Sangria label, ali i za Iconyc, Heathmill Recordings i druge, a njegovo novo izdanje izlazi za Flow Vinyl etiketu.

Ne možemo se oteti dojmu kao da je ovaj EP radio Dixon ili Ame ili Solomun. U svakom slučaju, nekako nam ovo odiše zvukom ova tri spomenuta velikana, samo se ovdje radi o Marinu. Ako cijenite dobru melodiju i dubine, Verche ima rješenje za vas!

EP 'Aeterno' s tri duboke techno trake poslušajte i kupite ovdje, a ispod poslušajte 'Surgam'.

7 Kristina Lalić

Steve Shaden & Kristina Lalic - Denial EP

Kristina Lalić jedno je od vodećih imena regionalne techno scene, na kojoj je aktivna od 2009. godine. Jedno od prvih izdanja izdala je za Noobish Records 2008. godine, a ostala izdanja našla su se na etiketama kao što su Naked Lunch, Gain Records i Start Records.

Ovdje imamo priliku čuti i njihovu više funky i Detroit techno stranu na izdanju 'Denial EP'. Učinkovito, odlučno i bez kompromisa.

6 Stanny Abram

Stanny Abram - 'Santa Eularia' (Eichtal Recordings)

Stanny Abram jedan je od najzaposlenijih slovenskih producenata i stari majstor techna i tech housea, a uz brojna druga izdanja, izbacio je i novu traku za svoju vlastitu Eichtal Recodings etiketu 'Santa Eularia' koja je već sada na prvom mjestu techno charta na Traxsourceu.

Ovo je jedna od onih repetitivnih techno traka koje su toliko ugodne da bi mogle trajati vječno!

Traku možete kupiti ovdje.

5 Last95

Last95 - 'Volantis' (Last95 Records)

Nakon kraće pauze s izdanjima, Danijel Čehranov aka Last95 se vraća s novom trakom na vlastitoj etiketi Last95 Records. Kao i uvijek, očekuje vas vrhunska progressive produkcija.

Danijel je do sada na svojoj novoj etiketi i s novim pseudonimom ama baš svakog puta zakucao. Nadamo se da će nam još dugo u budućnosti davati najbolje od sebe.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

4 Coeus

Coeus - 'Origins' (Chief Recordings)

Među prvima u regiji smo vam predstavili Nemanju aka Coeusa, producenta iz Beograda čija se odlična house glazba već našla na respektabilnim house etiketama poput Country Club Disco, Simma Black i drugima, a njegov novi singl je upravo izažao za Chief Recordings. Na izdanju se nalaze dvije trake - 'Origins' koju je remiksirao i TAWE te 'Back & Forth'. Zadnja spomenuta je klasičan groovy tech house spreman za plesne podije, no 'Origins' je ta koja nam je zapela za uho.

Ovako zvuči traka koja ima priču. Djeluje i jest jednostavna, ali definitivno priča priču i tjera te da ju slušaš nesmetano od početka do kraja dok pognute glave plešeš "to the house beat".

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

3 AudioStorm

AudioStorm - Taoist Way / Church Resolution {De Profundis Clamo Ad Te Domine} (Stripped Digital)

AudioStorm se vraća s novim EP-jem za čiju traku 'Taoist Way' smo imali i premijeru. Traka je nešto laganija i eksperimentalnija od onog što smo navikli od Ognjena, ali definitivno osvježavajuća promjena. 'Church Resolution' je ipak ono na što smo već navikli od AudioStorma. Duboko, misterijozno i melodično.

No 'Taoist Way' je toliko drugačija i posebna traka da ju jednostavno morate poslušati! Progressive sa drugačijim zapletom.

Cijelo izdanje kupite ovdje.

2 Andrologic & Petar Dundov

Andrologic - 'Another World' (Mistique Music)

Andrej Božić aka Andrologic producent je rodom iz Zadra, a na hrvatskoj sceni se pojavio prije 11 godina kao DJ i promotor.

Njegovo najnovije izdanje 'Another World' na Mistique Music prati odličan remiks hrvatskog velikana elektroničke glazbe, Petra Dundova. Kad se spoje dva istinska zaljubljenika u ozbiljan progresivan zvuk dobijemo upravo ovo. Obje trake su melodični progressive, no Petar je Andrejevu već odličnu traku odveo u novu dimenziju.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

1 Siniša Tamamović

Sinisa Tamamovic - 'Dreaming EP' (Tronic)

Banjalučki majstor Siniša Tamamović izbacio je odličan EP za etiketu Tronic s kojeg smo imali premijeru za traku 'Dreaming'.

Ep 'Dreaming' se sastoji od četiri trake, a 'Dreaming' nas je na prvo slušanje odmah nas je pokrenula. Pravi repetitivni techno kojeg će prepoznati istinski ljubitelji ovog žanra. Podjednako old school koliko i moderan sound, ova traka će i house i techno plesače baciti u trans na podiju. Definitivan pobjednik ovog mjeseca.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje, a 'Dreaming' u cijelosti poslušajte ispod.

Load the next article...
Loading...
Loading...