Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Jul: 10 najboljih regionalnih techno izdanja

Regionalni techno s globalnim stavom

  • Mixmag Adria
  • 1 August 2018

Ljetne vrućine utjecale su na supervruća izdanja koja su nam uljepšala dane u redakciji, a rasplesat će i brojne partijanere uz energične techno ritmove. Slijedi deset vrhunskih djela odabranih na osnovu reakcija s našeg uredskog partija, kojim smo se počastili prije no što se svi preselimo na spektakularni Adriatic Perception Festival 2018.

10 TRES LECHES - Marko Nastic, Runy, Vuk

Marko je oduvijek bio lider koji je bez kompleksa bio spreman riskirati. Često bi ostali DJ-i u regiji tek naknadno shvatili zvuk koji bi Nastić puštao daleko prije svih. Ovo izdanje nije nimalo drugačije. Izdanje na kojem su mu se pridružili Runy i Vuk, svatko sa svojom trakom, definitivno je glazba kakve ćemo još više čuti u budućnosti. Nabavite ovdje!

09 YEKENELAY EP - Gforty, System Divine

Family Grooves je etiketa koja je dobila nagradu Ambasador za najbolju hrvatsku etiketu elektroničke glazbe još 2016. Ovakvo priznanje samo je stimulativno djelovala na obitelj Hrabar koja stoji iza ove izdavačke kuće i doprinijelo fokusu na najkvalitetnije izvođače i selekciju izdanja. Upravo takvo je i ovo koje garantirano funkcionira na svim plesnim podijima. Yekenelay EP potražite ovdje!

08 CANDID EP - Marc Grabber, Andrea Ljekaj, Just Her

Možete to zvati melodic house & techno ili elektronika s dub i progressive utjecajima, no ne možete ignorirati kvalitetu ovog izdanja, koje bi sigurno bilo i više pozicionirano da ovomjesečna konkurencija nije toliko nabijena kvalitetom. Kupite ovdje!

07 ENDLESS ESCAPE - Unique (CRO)

Predivan techno album, koji dokazuje prestižne produkcijske vještine, producenta koji već godinama objavljuje za samo elitne svjetske izdavače.Teško je uopće govoriti o tome koja je traka na ovom vrhunskom izdanju najbolja, no nama je srcu prirasla Sirius, jer je utjelovljenje emocija i energije cijelog albuma u jednoj kompoziciji. Album financijski podržite ovdje! Album financijski podržite ovdje! Album financijski podržite ovdje!

06 WERTO EP - Elvis Xhema

Iako je naslovna traka visokovrijedno djelo, ovaj je EP prilično visoko na našoj listi zahvaljujući traci Amaradi Return, koja svojom bas linijom diktira ponašanje plesača na plesnom podiju. Elvis ne samo da je živ, već je življi nego ikad prije. Provjerite ovdje!

05 BRING IT BACK - RanchaTek, Gary Burrows

RanchaTek! Treba li to ime posebno predstavljati? Retoričko! kao da predstavljamo Unity Records, Toolroom, Nervous Records i ostale etikete na kojima ovaj vrhunski producent objavljuje svoja djela. No, ovo nije samo još jedno u nizu hvalevrijednih izdanja, već doslovno zvuk ljeta 2018. Provjerite sami!

04 RETURN OF THE M EP - Mirzinho, System Divine, RanchaTek

Čak i da ne postoje ostale fenomenalne trake na ovom izdanju, The Z In The Music (System Divine Remix) bi bio dovoljan da ovaj EP dovede u top 5. Ne radi se o posebno novom žanru techno glazbe, ili igranju na kartu nepredvidljivosti. Jednostavno, no tako pedantno odrađeni techno koji zaslužuje biti u setovima svih svjetskih DJ zvijezda. Kupite ga na portalu Beatport!

03 ONE LIFE EP - Circle of Life, D-Formation, NekliFF

Iako je u samo mjesec dana objavio dva izvrsna izdanja, ovaj nam je daleko zanimljiviji zbog zaokreta u zvuku. Iako je većinom poznat po svojim progressive uradcima, Circle of Life je dokazao da mu techno leži bolje nego ikad prije. Za razliku od njega, D-Formation je svoju verziju napravio u svom prepoznatljivom ruhu, čime je izdanje samo dobilo na širini i kvaliteti. Podržite projekt ovdje!

02 LAST MONTH EP - Adoo, Fractious

Čim je objavljen ovaj je EP uvršten na brojne play liste uglednim svjetskih DJ faca, a nije ni čudo, jer spaja povijest, budućnosti i sadašnjost glazbenog žanra u jedno. Adoo nas je razmazio svojim poslasticama, pa već u startu od njega očekujemo puno, no do sad još nije zakazao. Vrijedi ga platiti! Vrijedi ga platiti!

01. SHADOWS OVER ME - Mladen Tomic

Vrhunsko izdanje koje si možete priuštiti ovdje! ovdje! Trebali bi nam gigabajti i gigabajti da dovoljno nahvalimo ovo prestižno izdanje, koje još jednom dokazuje zašto je Mladen crème de la crème, ne samo regionalne već i svjetske scene. Idejno, produkcijski i emocionalno napredan, autor koji zaslužuje naše duboko poštovanje, koje ćemo mu i ukazati već ovoga vikenda na spektaklu Adriatic Perception Festival 2018.

Load the next article...
Loading...
Loading...