Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Jul: 15 house izdanja koja morate poslušati

Neka bude housea!

  • Mixmag Adria
  • 5 July 2017

Kompilacija mjeseca

Northern Power House 'Vol 2' (Night Shift Sound)

Ovu etiketu čine Mike Burgess i James Medina, otprije poznati kao HeavyFeet, a izdavali su na Black Butter i Bingo Bass. Njihov Night Shift Sound pothvat je rasao ugledom posljednjih nekoliko godina s ovim novim albumom koji sadrži trake Bang Tidy (Audio Rehab), Murder He Wrote (Roska Kicks & Snares) i Gawp (Dirtybird). Kreće s ogromnim basom Jay Robinsonovog remiksa 'Dreams' Bang Tidya, prije Wrangle i vokalistice Maria Marcial koji su se udružili na rave traci 'Your Love'. Poslije, JH NIckel kreće u smjeru glazbe za kasnu noć, s dramatičnim prizvukom na ovom solidnom albumu mančesterske etikete.

9/10

Traka mjeseca

Leonidas & Hobbes 'The Rags Of Time' EP (Hobbes Music)

Hobbes Music ima pravi adut s ovim otmjenim komadićem housea Leonidasa i šefa etikete Hobbesa. 'Web Of Intrigue' u sebi ima disca, gitarskih "lickova", usamljenih sinteva i gromoglasnih cimbala; zvuči kao soundtrack Tarantinovom filmu s radnjom na balearskim otocima. 'Heavy Weather', pak, dostupan je u nekoliko verzija, uključujući Dawn mix, Balearic Acid mix i Acid Rain mix, a mi ćemo ih rado poslušati sve ponovno na repeatu.

9/10

Tiptoes 'Celui La' (Lyceum Social Club)

Rob Ethersonova (Mic Dora) i Illyusova nova etiketa Lyceum Social Club privukla je pažnju s jakim debitantskim izdanjem kojeg potpisuje Mr Night, a nastavljaju s momentumom i na novom izdanju s Tiptoes. 'Celui La' zvuči kao izgubljena B strana Rouléa s filtriranim i ponavljajućim ulascima unutar i van miksa, a lagani house komad 'Seabreeze' nije poput koktela s kojim dijeli ime, zahvaljujući nijansama slatkog i kiselog. Uz suptilne uzdahe, klasičan bas, glatke padove i stringove, zvuči kao Faze Action na godišnjem odmoru.

8/10

Grijo 'Wrong Latitude' EP (Nordic Trax)

Grijo izdaje svoj novi EP na kanadskom Nordic Trax, s trakom koja se kotrlja uz "hodajuću" bas liniju i organske perkusije prije nego se pretvori u Roland interlude. 'Zancle' je pak za one trenutke u klubu kad se stvari smiruju, 'Phono Deep' (Acid Mix) je kasnonoćna warehouse glazba, a 'Exp #13' (Inner Earth mix) vozi se uz pitchirani midtempo house groove.

6/10

Omar 'The Remixes Pt 1' (Peppermint Jam)

Teško je pisati o Omaru bez da spomenemo značajan kalibar traka koje je izdao u posljednjih dva desetljeća, a njegov posljednji album 'Love In Beats' dokazao je kako nije izgubio svoj "dodir". Neke trake s tog LP-a ovdje vidimo u remiks tretmanu, s 'Vicky's Tune' koju je obradio The Reflex s zaraznom bas linijom, disco note i gitarkse "lickove" koji savršeno podupiru Omarov svilen glas, dok moćni DJ Jazzy Jeff pruža 6/8 drndajuću verziju trake 'Gave Me Heart'. Rob Hardt iz Cool Milliona nam pruža groovajući soulful remiks, no The Reflexov doprinos je taj koji se ističe.

7/10

Soul Clap feat Nona Hendryx 'Shine (This Is It)' (Classic Music Company)

Odmah nakon nedavnog Fabric albuma, Soul Clap izbacuju ovaj stari komad housea na cijenjenoj Classic Music Company etiketi. Istinska funk diva Nona iz Labelle posuđuje svoj glas za 'Shine (This Is It)', izbacujući veseo vokal preko skrpanog piana. To je uvjerljiva disco-house himna, dok je Hot Toddy remiks jednako inspirirajuć: predao je dvije verzije s hipnotičkim marimba ritmovima što ih odvaja od originala. Scott Grooves je također u formi sa svojim remiksom.

8/10

Tough Love 'Like A Drug' (Remixes) (Get Twisted)

‘Like A Drug’ već prima podršku raznih DJ-eva poput Huxleya, Gorgon Citya i Oliver Heldensa. U ovom paketu s remiksevima, Jodie Harsh dostavlja najjaći rework, ubrizgavajući original s tekućom bas linijom. Raste i pada ispod vokala koji je misterijozno napisan od strane "Grammyevog dobitnika platinaste naklade". Ne žele nam reći o kome se radi; znamo samo da je to "catchy" vokal koji odlično funkcionira sa ovom "subotnje veče" klupskom trakom. K&K dostavlja živahan remiks s uzvišenim stringovima i preskakujućim beatovima.

7/10

Weiss 'Change Dat' (Dirtybird Records)

Sada već znamo točno što očekivati od Claude VonStrokeove nepogrešive etikete: uvrnutu house glazbu. Weiss je i prije izdao traku na kompilaciji, ali sada je vrijeme za njegov vlastiti singl. 'Change Dat' je peak time traka za floor. 'Charlie Brown' budi sliku istoimenog crtanog lika koji pleše na miješane beatove, nasumične sinteve i vokalne izrezotine; ovo je izdanje koje pripada ovoj etiketi i predstavlja svijetlu budućnost za Weissa.

8/10

Daniel Steinberg 'Another Gal' EP (Arms & Legs)

Prijatelji su već dugo vremena, no ovo je prva suradnja Oliver Dollara i Daniel Steinberga na Arms & Legs etiketi. 'Another Gal' je traka idealna za fanove late-night house i techna - kao Eats Everything koji radi s Dave Clarkeom. 'Another Drum' uzima elemente iz prije spomenute trake, dodavajući melodije koje ju vode rema špici., dok 'Perc It Straight' uzima komadić 'Express Yourself' i od toga radi vokalni loop koji se isprepleće s funky gitarama (postoji i dub verzija za alternativnije setove). 'Another Drum' birat će techno fanovi, dok je 'Perc It Straight' za house ljubitelje.

8/10

Ki Creighton & Makanan 'High Motions' EP (Under No Illusion)

Ki Creighton & Makanan dobivaju mnogo pažnje trenutno s njihovim izdanjem na WOW Recordings Mar-T-a i Luce Donzellija. No, čuvali su i ovo odlično izdanje za Creightonov vlastiti Under No Illusion label. Drzak vokal je u kombinaciji s kolosalnom hodajućom bas linijom, a to ju čini opakom klupskom trakom. 'Simply Yellow' prikazuje njihovu raznolikost s više prizemljenim zvukom. Elrowov najdraži sin De La Swing nudi energičan drum remiks, a Waifs & Strays daju svoj pristup traci s driving tech house obradom.

8/10

Mihai Popoviciu 'Home (Remixes Part 1)' (Bondage Music)

Poker Flat šef Steve Bug se našao na listi imena koje remiksiraju Mihai Popovicijev 'Home' album. Bug daje grobni pristup na traci 'Focus' s mutnim sintevima, hrskavim beatovima i otmjenim padovima, dok Pornbugs i Dilby dodaju driving groove i metalne sinteve na traku 'Sunshine'. Peter Makto i Gregory S se bave 'Data On Data' s minimalnim, iskrenim remiksom, a digitalna verzija dolazi s James Dexterovim "bumpy" tech house remiksom trake 'ACK'.

6/10

El Prevost b2b Doorly 'EP1' (Reptile Dysfunction)

Doorlyeva etiketa odličnog imena Reptile Dysfunction dostavlja suradnju gazde i El Prevosta. Ovo kao da su radili Theo Parrish, Moodymann i Soul Clap, a traka ima autentične note, piano rifove, drum breakove i čudne vokalne semplove (i još nešto što zvuči kao delfin). Freaky je to traka koja nije za svaki floor, no može biti ubitačna ako se pusti u pravo vrijeme. 'Temper Mental' je ljuta, uvrtnuta house traka koja je dobila odličan remiks Lee Fossa; iznenadit će vas jednom kad krene.

7/10

Audiojack & Kevin Knapp 'Implications' (Crosstown Rebels)

Ovo je prvo izdanje osnivača Gruuva, Audiojacka i Kevin Knappa na Damian Lazarusovoj etiketi Crosstown Rebels. Uz vinil pucketanja, sablasne glasove, modularne sinteve, mračne padove i još toga, ovo je otmjen komad kojeg je remiksirao Martin Buttrich, koji dodaje živahnu perkusiju, groovy bas liniju i zaigran pristup vokalu. ‘6EQUJ5’ je pak inspiriran radio signalom kojeg su astonomi "pokupili" 1977., misleći da dolazi od vanzemaljaca, postavljajući scenu za tech house traku svemirskog doba.

7/10

Paris Green 'You Got To Try' (Rebellion)

Paris Green je neočekivana suradnja DJ producenta Mitchel Kelly i jazz glazbenika Thijs Bastiaansa. 'You Got To Try', koja izlazi za sestrinsku etiketu Crosstown Rebelsa, Rebellion, otkrio je i podržao Kölsch na svojoj Radio 1 rezidenciji.Duboka i s vokalima Davida Stolka, čudljiva je i melankolična house traka koja je predana Steve Bugu za dva remiksa: suptilne note i kliktajući beatovi njegovog Sunset mixa slažu se s vokalom originala, dok je njegov club dub klupska traka čistih bubnjeva. Izdanje također uključuje jazzy house traku 'Ghost'.

7/10

Komon & Will Saul 'Harmonise' (Aus Music)

Super je vidjeti šefa Aus etikete Will Saula ponovno u studiju s dugogodišnjim partnerom Komonom. 'Harmonise' je divan komad s melodičnim padovima, vokalnim rezovima i bijesnim bubnjevima. Berghain DJ Nick Höppner je na remiksu koji poboljšava original suptilnom muzikalnošću. Julu i Jordash dostavljaju space-synth verziju koja fino zaokružuje ovo izdanje.

7/10

Load the next article
Loading...
Loading...