Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Jun: 14 house izdanja koja morate poslušati

Vrući house za početak ljeta

  • Mixmag Adria
  • 5 June 2017

Kompilacija mjeseca

Mixed by Roger Sanchez and Todd Terry 'Best Of Times' (Hard Times)

1995. Hard Times je izdao miks album Roger Sancheza i Todd Terrya, pa se čini prikladnim da su uključili njihov talent na ovoj kompilaciji, 22 godine kasnije. Tu se nalaze neke odlične trake ovog dvojca uz klasike poput Sandy B - 'Make The World Go Round' i Jon Cutler - 'It's Yours', koje na kompilaciji stoje uz moderne trake Dario D'Attisa, Weissa i Harry Romera. Sanchez je uključio i MK-ov 'Burning' i nekoliko S-Man produkcija, dok Todd bira hrpu vlastitih izdanja. Label je izdržao "teška vremena"; s izdanjima jakim poput ovog, čini se da će dugo ostati na sceni.

9/10

Traka mjeseca

Deetron 'Double Six Takes Volume 1' EP (Character)

Švicarski majstor Sa Geiser aka Deetron nam dostavlja EP s pet traka. Dubbirana verzija 'I've Got To Have You' zvuči kao suradnja između Metro Area i Maye Jane Coles,'Take Me Higher' je vožnja za veliki floor, a 'The Grand Cruiser' je dubok "groover". 'Supper In Casa Blanca' nas podsjeća na etiketu Poker Flat s warehouse osjećajem, dok 'Blues' klizi između glatke dubine i piskutavog techa.

9/10

T&P 'Hail Falls' (Feel My Bicep)

Od kad su dečki iz Bicepa "otvorili" etiketu za druge producente, izdali su neke odlične trake. Ovdje se Tim Sweeney udružuje s Lauerom na disco acid traci s epskom melodijom koja bi se mogla svidjeti DJ-evima poput Optima. Dark Sky su na remiksu te nam daju okus onog što slijedi na njihovom albumu pretvorivši traku u space disco. Za kraj, Hammer dokazuje da je njegova rastuća reputacija opravdana s dramatičnim, pulsirajućim remiksom koji je uz bok originalu.

8/10

Jasper James 'Dirty Wrong' (Play It Say It)

Jasper James bio je zauzet skupljajući kilometre leteći na najkul svejtske partyje, pa smo presretni što je pronašao vremena izdati ovaj EP za Seth Troxlerov Play It Say It. Osjeća se da je Jasper proveo dosta vremena u sunčanijim klimama s ovim upbeat disco houseom, i jasno je da zna što radi u studiju, pametno koristeći filtere i dropove na svim pravim mjestima prije nego otpušta "prijateljski" vokal. Robe Mello je na remiksu sa super cool No Ears reworkom i dubom, koji će biti savršeni za bilo koga tko traži glazbu za intimnije plesne podije.

8/10

Franky Rizardo 'Flow Edits' (Defected Records)

Franzy Rizardo s ovim teaserom od dvije trake sprema svoju 'In The House' kompilaciju za Defected. Oblikuje svoj solidan house zvuk već neko vrijeme s izdanjima na etiketama poput Spinnin’, Off Recordings, Fame i Defected. Prvi na redu je edit Coyu i Paolo Roccove trake 'Forward Pleasure', koja se kotrlja s kombinacijom solidnih bubnjeva, vokalnih snipova i staccato notnih linija. SLjedeć je Whitesquare i Nick Curly traka 'Underground Abduction' s velikim elastičnim bassline groovovima; traka se pretvori u funk loop koji zvuči kao Bruno Mars koji uletava za vrijeme seta Eats Everythinga prije nego se vrati na "womp" bas liniju.

8/10

D’Julz 'Foxxy' EP (Robsoul)

D’Julzov debitantski singl na Robsoul etiketi 'Ze Box' izdan je 2014., ali još uvijek je jedan od njegovih najjačih do danas. Sada pariški producent dostavlja još jedno jako izdanje za Robsoul s novim 'Foxxy' EP-jem. 'Ze Fox' je kasnonoćni banger sa skraćenom bas linijom, waka waka gitarama, 80s clapovima, filterima i drskim vokalnim odrescima; lako je za shvatiti zašto ju favoriziraju Eats Everything, Catz ‘N Dogz, The Revenge i drugi. 'Big Kid' ima zategnut disco loop, tople padove, i sunčan vibe, dok 'Next' sadrži podrhtavajuće beatove i zupčaste snareove koji daju prostor za uzvišene stringove.

7/10

MAP vs DJ Haus 'X Mod' EP (Dixon Avenue Basement Jams)

Dixon Avenue Basement Jams nastavljaju s mnoštvom sirovih undergroud klupskih "oružja". DJ Haus i Mak i Paceman pridružuju se tulumu na EP-ju s tri trake. 'X-Mod' je zupčasti tech banger, dok nas 'Bang It' iznenađuje s voznim grooveom prije nego krene lupati kako spada. 'Drive MF' zvuči, prema DABJ, kao "Paul Johnson i Daniel Bell koji su zapeli u liftu ili nekoj drugoj glupoj analogiji ". Dobro rečeno.

7/10

Christophe '50' EP (Futureboogie)

Kako je Cristophe ujedno art direktor i ključni suradnik Futureboogiea od njegovog začeća 2011., čini se prikladnim što je odabran i postavljn za "kormilo" ovog posebnog 50. izdanja. 'Dance pants' ima vedru acid liniju koja se povećava s energičnim bubnjevima. 'Caravanarambar' ima nemilosrdne snareove i svjetlucave sinteve koji bude nostalgiju 80-ih, dok je 'Savanna' spušteni groover koji savršeno odgovara za onaj trenutak kada shvatiš da se sunce budi kroz zastore i polako shvaćaš da je vrijeme za poć kući. 'Key Largo' završava EP u dobrom stilu s antemičnim sintom.

7/10

Groove Armada 'House With Me -Richy Ahmed/Andrea Oliva remixes' (Snatch! Records)

'House With Me' je bila istaknuta traka s nedavnog Groove Armada EP-a, pa nije čudo da se ovdje ponavlja. Obnovili su traku s novom verzijom. Richy Ahmed odvodi traku u mračan after party s 303 tech miksom, dok Andrea Oliva zaboravlja na pravila sa svojim jacking reworkom polagajući vokal ghetto house majstora Parris Mitchella. Remiksevi su odlični, no uglavnom ponavljaju koliko je zapravo original još uvijek dobar.

7/10

Clive Henry 'My Fifteen Minutes Of Fame' (Vitalik)

Ovo je Clive Henryjevo prvo solo izdanje od kada nas je oduševio s Justin Drakeom u Peace Divisionu. Jedno vrijeme dvojac je bio nezaustavljiv, pa je super ponovno čuti Henryjevo studijsko znanje. 'My Fifteen Minutes Of Fame' je sirov 15-minutni live koji efektivno pokazuje koliko je njegov zvuk napredovao od solidnih klupskih traka do Aus-friendly house glazbe s njegovim miksom čvrstih bubnnjeva, ledenih sinteva, prigušenih padova, analognih baseva i efektnih melodija.

8/10

James Curd 'Freak Of Nature' (Mad Tech)

Uvijek smo bili fanovi James Curda i njegovih raznolikih projekata, a trenutno rastura. S impresivnim katalogom izdanja na etiketama poput Classic, Madhouse i Sense Trax, čini se kao da je vrijeme da poleti u svemir. Na naslovnoj traci njegovog najnovijeg izdanja udružio se sa prijateljem Turbotito u stabom voženim grooveom s mehaničkim vokalima pjevača Likasto, dok na '4 Foot Tall' surađuje s JDubom. 'I'm So Glad', međutim, je špica kakvu Curd zna napraviti i jedna od najboljih traka na EP-u, jer producent kombinira soulful vokalni refen s radnosnim melodijama kako bi stvorio otmjenu kasno-noćnu traku.

8/10

Paul Woolford 'Chaos' EP (Edible Records)

Paul Woolford je bio jako zaposlen u posljednje vrijeme sa svojim Special Request projektom i izdanjima na Ausu. Ovdje izdaje 'Chaos' EP na Eats Everythingovoj Edible etiketi. Naslovna traka ima slične elemente kao i 'Erotic Discourse', ali definitivno ne kao lijena prerada, već jaki komad koji budi sjećanja na važnost starije trake, s "vodenim" sintom koji divlja. 'Meditation' je na B strani, a sadrži ponavljajući diva vokalni snip, bas mljackanja i brejk ispunjen arpovima koji dodaju drami ove festivalske house trake.

8/10

Karuva 'Can’t Stop Won’t Stop' (Strangelove)

Strangelove je novi projekt koji će se koncentrirati na UK miks housea, bassa i techna, obuhvačajući sve od klupskih zvukova do veselijih komada. Karuva je škotski producent, sada s adresom u Londonu, a izdavao je na raznim etiketama. Brusi svoj zvuk već neko vrijeme, i pogodio je jackpot s ovim izdanjem. 'Can't Stop Won't Stop' zvuči poput Tige, VonStrokea i Mr. Oiza u zajedničkom jamu, zahvaljujući tekućem bassu, jacking grooveu, zaraznom vokalu i nebalansiranom osjećaju. 'The Underground', međutim, ima tip retro hip hop vokalnih rezova koji su idealni za odmor od 4/4 seta. Korisni komad, ali A strana je i dalje bolja.

7/10

DJ Licious 'I Hear You Calling' (Positiva/Virgin EMI)

Belgijanac DJ Licious izvorno je izdao svoju traku 'I Hear You Calling' na svojoj Shomi Recordings etiketi kao Instrumental. Prikupila je pažnju mnogih DJ-eva do te mjere da se činilo kako bi mogla postati crossover house hit zahvaljujući primamljivom velikom bassu, "himna" pripjevima i brass fanfarama. Yolanda Quartery, koja je prethodno posudila svoje diva tonove na Duke Dumonteovu 'Won't Look Back', angažirana je kako bi otpjevala vokale s kojima će traka doći u veliku ligu. Ovo nije samo klupska traka s vokalom, sama po sebi je odlična.

7/10

Load the next article
Loading...
Loading...