Search Menu
Home Novosti Menu
Recenzije

Jun: Nova regionalna izdanja #1

Drzneday, Reblok, Hibrid, Tom Bug, Chipi i mnogi drugi

  • Mixmag Adria
  • 12 June 2017

Alen Milivojević & Drzneday

Alen Milivojevic & Drzneday - Future MEasures EP (Yin Yang)

Kako zvuči glazba kad se spoje dva techno zaljubljenika kao Alen Milivojević i Drzneday? Etiketa Yin Yang je to odlučila saznati. Alen je glazbu izdavao za Pornographic Recordings, 1605 Music Therapy, Bush Records, Yin Yang i brojne druge etikete, a Amar ili Drzneday za Yin Yang, Finder Records, mTechno Records, Subwoofer. Ovdje ih slušamo u EP-u s dvije trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

AudioStorm

Audiostorm - Love On The Dancefloor EP (Balkan Connection)

Ognjen Vuković, aka AudioStorm vraća se, nakon izdanja za Just Movement label, s novim, 'Love on the Dancefloor' EP-em kući, na Balkan Connection etiketu. Novi EP sadrži pet originalnih traka, a priču otvara 'Bad Girl'. Susreću se u 'Metro' te je neko vrijeme 'Invisible', što vodi do 'Love On The Dancefloor', koja prelazi u 'Fatal Instinct'.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Chipi

Chipi & Rimles - Tension EP (Dope)

Chipi je jedan od pionira scene u Bosni od 1999. Od početka eksperimentira s različitim žanrovima kao DJ i producent. Prvo izdanje je izdao 2000. godine nakon čega su uslijedila brojna druga. Nakon albuma 'Hardwired', s Rimlesom izdaje 'Tension' EP koji izlazi za Dope etiketu. Tri odlične techno trake za razne ukuse.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Drzneday

Drzneday feat. Da Hox - 'Satisfaction' (Yin Yang Records)

Drzneday je u rođen u Sarajevu sredinom osamdesetih, a prvi dodir sa elektroničkom glazbom 98' kada je po prvi put čuo techno i Carl Cox-ov čuveni F.A.C.T. Nakon godina istraživanja glazbe uslijedila su prva amaterska izdanja i prve gaže. Nakon 5 godina stanke, 2014, Amar se odlučuje na radikalne promjene i svoj život, vrijeme i pažnju u potpunosti posvečuje isključivo produkciji i DJ-ingu,sto dovodi do 40-ak izdanja na raznim etiketama kao sto su Yin Yang, Finder Records, mTechno Records, Subwoofer .

Nova traka izašla je na novoj Yin Yang kompilaciji na bitno prvo mjesto trackliste.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Farfan

Ibiza_17 (Five Finger Discount)
Farfan - 'Kids On The Block'

Rođen u Rijeci, a živi u Stuttgartu, Farfan nastavlja s kvalitetnim izdanjima. Izdao je za Underground Lovers, Flashmob Records, Street King, Rebirth i druge etikete, a najnovija traka izašla je na Five Finger Discount komplilaciji Ibiza_17.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Hiva

Hiva - 'Your Lies' (Pocket jacks Trax)

Hiva ne prestaje s kvalitetnim izdanjima. Nakon iznimno uspješne trake s Angelo Ferieriem koja je dostigla prvo mjesto na Traxsource chartu, Hiva se vraća s funky, jacking mrdalicom 'Your Lies'.

Traku 'Your Lies' možete kupiti ovdje.

Hibrid

Hibrid - Izgubljeni LP (Submarine Vibes)

Hibrid je rođen u Sarajevu, a producira deep house, tech house i dub techno. U dodir s glazbom došao je sa 16 godina i od onda nastupao u mnogim klubovima Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao i Zagrebu, Beogradu. Produkcijom se počeo baviti 2010. Izdao je na brojnim etiketama kao što su Submarine Vibes, Balkan Connection, Gentlemen Lounge Records, Bedroom Muzik, Fever Sound Records, Bikini Records, House of House, Attary Records, Strangelove Records i Bos Tech Records.

2014. pokrenuo je svoju vlastitu etiketu Submarine Vibes za koju je izdao i svoj novi album, 'Izgubljeni'. Album je pretežno electronica uz poneku deep house i techno traku. Ove godine bio je i na Ibizi u sklopu Burn Residency natjecanja što pokazuje njegov konstantni napredak.

Novi singl s albuma, 'Izgubljeni' možete poslušati i pogledati video spot ispod, a cijeli album možete poslušati i kupiti ovdje.

Kozmodrum

Kozmodrum - 'Gravity' LP

Kozmodrum je studijski projekt Janka Novoselića, uživo peteročlani bend, koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Janko Novoselić je idejni začetnik, a glazbenici koji sviraju u Kozmodrumu su redom vrhunski profesionalci čiji se rad redovito prepoznaje na međunarodnom nivou.

Novi album koji vas vodi na putovanje i apsolutno ga morate poslušati.

Cijelo izdanje kupite na vinilu ili na CD-u.

Mr. Lekka

Mr. Lekka - Things You Do EP (Optimist.)

Mr. Lekka iz Podgorice ima novo izdanje na Optimist. etiketi. Izdavao je za etikete Glasgow Underground, Kinetika, Great Stuff i druge, a novi EP s četiri trake prava je kolekcija groovy tech housea koji morate poslušati.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

PEZNT feat. Bebe Na Vole

PEZNT - 'Can You Feel' feat. Bebe Na Vole (Glasgow Underground)

Poznati zagrebački "seljaci" izbacuju novu house traku za Glasgow Underground. Ovog puta im je pridružuje blues izvođač Bebe Na Vole . Novi singl jse već nakon dva dana popeo na 34. mjesto Traxsourcea, a sudeći po podršci koju su s ovim izdanjem dobili od spomenutog digitalnog dućana, do kraja tjedna bi lako mogli dospjeti u top 10.

Izdanje možete kupiti ovdje.

Rakija 002

Unknown Artist - Rakija 002 (Rakija)

Regionalna vinyl only etiketa Rakija slavi drugo izdanje. Koncept iza kog stoji Marko Nastić oživljava neke od najvećih klasika elektroničke glazbe. Kao i kod prvog izdanja izvođač ostaje anoniman.

Ovog puta u 12'' ljubičastom izdanju, ploča dolazi s dvije dancefloor trake, orijentirane ka minimalnom i house zvuku.

U prodaji je na svim relevantnim vinyl shopovima online.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Reblok

Ibiza underground 2017 (Toolroom)
Reblok - 'Cold Blooded Killer'

Reblok se vraća u naša regionalna izdanja s ubojitom trakom na Toolroomu. Doslovno. 'Cold Blooded Killer' je izašla na njihovoj prestižnoj Ibiza Underground kompilaciji. Ako volite groovy tech house s dobrim vokalom, ovo je za vas.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Selection 02

Selection 02 (I Am Different)

Nova kompilacija s I Am Different etikete nudi čitav niz traka regionalnih producenata. Na kompilaciji se nalaze Veljko Jović, Kephee, Nikola Todorović, Tim Jackman, Milex, Space Motion i drugi. Obavezno slušanje za ljubitelje techna i tech housea.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite ovdje.

Tom Bug

House Flashmob Vol. 3 (Flashmob Records)
Tom Bug - 'I Wanna'

Zagrebački DJ i producent te osnivač večeri Dobar House, Tom Bug, izbacio je svoju novu traku na novoj Flashmob Records kompilaciji. 'I Wanna' je tech house traka koja je sa svojim velikim brejkom i dizalicom spremna za velike floorove.

Cijelo izdanje i Bugovu traku možete kupiti ovdje.

Topa

Topa - 'Strange Feeling' (Cruise Music)

Požeški glazbenik, DJ i producent Topa ima novi jackin house single za Cruise music. Radi se o pjesmi 'Strange Feeling' koja je u prepoznatljivom Topinom funky house aranžmanu. Topa iza sebe ima preko 50 izdanja i dvije suradnje s trenutno najboljim jackin house producentom Angelom Ferrerijem, a njegovi singlovi česta su pojava na Traxsource Jackin house Top 10 chartu. Izdavao je glazbu za Mjuzieek, Fogbank, Pocket Jacks Trax, Flapjack, Tasty, Juiced, a 2014. godine je pokrenuo vlastitu etiketu Body Movin Records. Uz house glazbu Topa je i autor 7 pop singlova u koje također unosi house riram i funky zvuk a nedavno je potpisao za Aquarius Records za koji je izdao EP 'Ti, samo ti'.

Traku 'Strange Feeling' možete kupiti ovdje.

TKNO

TKNO - 'Flow Back' (Static Music)

Prošlog mjeseca smo nekako propustili ovu odličnu hipnotičku traku od TKNA. Morali smo to nadoknaditi, pa vam ju sada predstavljamo.

Traku možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...