Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Kad potpisivanje za veliki label ode vrlo, vrlo krivo

Skupina artista dijeli svoje horor priče vezane za labele

  • Mixmag Adria
  • 24 November 2017

Labeli su pulsirajuće srce glazbene industrije. Oni su hubovi inspiracije i igraju esencijalnu ulogu u kultivaciji novih glazbenih stilova i artista. No, oni moraju biti neovisnog uma i moraju ih voditi strastveni ljudi koji razmišljaju korak ispred svih.

Underground elektronsku glazbu definira njezina neovisnost, a očito je da su svi labeli odgovorni za guranje najinteresantnijih izdanja trenutno male etikete kojima su prioritet glazba i inovativne ideje.

S druge strane, veliki labeli mogu izgledati privlačno. Producenti trebaju novac i žele biti prepoznati šire. Veliki nude više novca i veću prepoznatljivost, no oni često dođu s prtljagom koja odvede dogovor do neizvedivosti.

Umjetnik kao što je bio Prince pruža nam primjer koliko gorke te veze mogu postati. Tijekom posljednjih godina trajanja njegovog ugovora s Warner Brosom, pojavio se s riječi "slave" (rob), napisanom na licu tijekom izvršavanja ugovornih obveza te je promijenio svoj moniker u neizgovorljivi simbol u znak protesta što je kompanija u vlasništvu njegovog autorskog rada pod imenom Prince.

Oslobođen okova, Prince je bio pionir u mnogim stvarima koje danas definiraju industriju, kao što je bio prva osoba koja je izdala album online, s ‘Crystal Ball’ 1998, lansirao je online streaming servis NPGMusicClub 2001 te dao 2007 svoj album ‘Planet Earth’ besplatnoor (preko Mail On Sunday). 2015 godine ponovio je svoje upozorenje: "Ugovori s izdavačkim kućama su poput, reći ću riječ - ropstva. Svakom mladom umjetniku bih savjetovao da ne potpisuje."

Next Page »
Loading...
Loading...