Search Menu
Home Latest News Menu
Blog

Kako je Andrew Meller osvojio Beatportov broj jedan

...i dokazao se kao jedan od najuspješnijih producenata u regiji

  • Mixmag Adria
  • 23 May 2018

Andriju Antić, poznatiji našim čitatelja po pseudonimu Andrew Meller je DJ i producent iz Srbije, dio Tauten etikete, suvlasnik SoBeat etikete i dio dvojca Depth Perception s Goranom Starčevićem kojeg pratimo od 2016., kad se prvi put pojavila njegova traka, točnije remix trake 'Born Slippy' od moćnog Underworlda.

Te 2016. veliki je broj DJ zvijezda i mega zvijezda pustilo tu traku u svojim setovima da ju je praktički cijeli svijet elektroničke glazbe imao priliku čuti prije ili poslije.

S 'Born Slippy' (Reincarnation Mix), Andrija je oživio jedan voljeni klasik, predstavio ga u novom ruhu, gotovo savršeno spremnog za novo doba i to nije promaklo ni nekom velikom poput Carl Coxa i Nicole Moudaber koji su traku zavrtjeli ni manje ni više u sada zatvorenom, legendarnom Spaceu na Ibizi na najvećem flooru kluba, Discoteci.

Naravno na listi DJ-eva koji su puštali Andrijin remix su i Nakadia, Paco Osuna, Coyu i brojni drugi. To je bilo i više nego dovoljno da tu traku smjestimo kao najbolju regionalnu traku 2016. godine.

Nedugo nakon toga intervjuirali smo Andriju i otkrili kako se radi o skromnom, prizemnom momku koji vrijedno radi na svojim produkcijama.

Zatim smo nedavno vidjeli kako Meller reinkarnira još jedan klasik, 'Insomnia' za Glasgow Underground i to vrlo uspješno - spojio je tech house i techno i 'Insomniu' predstavio u drugačijem svijetlu od onog čega smo naviknuli, ali razočaranja nije bilo nigdje unatoč tome što je remiksiranje ovakvih traka uvijek zeznuto jer su sve oči uperene u tebe i svi očekuju da ćeš napraviti sranje.

No, Andrija je učinio upravo suprotno - napravio je odličnu verziju Insomnie koja se popela na drugo mjesto Beatportove ljestvice najprodavanijih traka u prvih par tjedana od izdanja. Nismo ništa manje ni očekivali, ali bilo je to lijepo za vidjeti.

Nakon gotovo dvije godine, napokon je i njegov, sad već legendarni remix (na kraju pretvoren u obradu originala) također pronašao svoj dom na Glasgow Undergroundu i u samo nekoliko dana došao na prvo mjesto Beatportove ljestvice prestigavši imena poput Juliet Sikora, CamelPhat, Flashmob, DJ Koze i Purple Disco Machine u top 10 listi.

S trenutnom prvom pozicijom trake 'Born Slippy', i uspješnom 'Insomnia', nadamo se da će agencije, klubovi i festivali prepoznati ovog talenta naše regije i da ćemo njegovo ime uskoro gledati na velikim lineupovima uz druga velika svjetska imena.

Što se regije tiče, bili biste ludi (nedajte se uvrijediti), ako ste klub ili festival, a da ove godine što prije ne bukirate rastuću zvijezdu čije vrijeme tek dolazi.

Bravo Andrija!

Ovdje možete pročitati kraći intervju s Andrew Mellerom povodom In Session mixa za Mixmag Adria, a u nastavku možete poslušati mix.

Load the next article
Loading...
Loading...