Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Knowhat: "Nakon devet godina, napokon sam uspio, a rezultati su odlični!"

Intervju povodom njegovog novog izdanja i ekskluzivnog miksa

  • Mixmag Adria
  • 28 January 2019

Knowhat je sicilijanski DJ s adresom u Londonu koji se na sceni pojavio s 15 godina.

Nakon niza pobjeda na raznim DJ natjecanjima, Knowhat je osigurao svoje mjesto kao renomirani DJ na Siciliji, a zatim je krenuo i producirati glazbu. Njegovi radovi izdani su na etiketama poput NONSTOP, What Came First Rec., Solar Distance ali i za etikete poput Natura Viva, Time Has Changed, Hustler Muzik i druge etikete dok je izdavao pod imenom Mr. High.

Nastupao je na brojnim festivalima poput Gianpula Festival (Malta), Heineken Festival, Rizla Event, Harry Klein, kao i klubovima poput EGG London, Ibiza Rocks, E1 London i drugima.

Njegova najnovjija traka 'The Magician' je izašla na kompilaciji Snatch In House Vol. 3 na Snatch Recordsu u vlasništvu Riva Starra, što je ujedno i povod ovog razgovora uz ekskluzivan mix koji nam je Knowhat dostavio.

U nastavku pročitajte intervju i poslušajte ovaj odličan mix.

m: Pozdrav Knowhat, možeš li nam reći malo o tome kako si započeo? Znamo da si krenuo jako rano, sa samo 15 godina.

Knowhat: Da, krenuo sam s nekih 15 godina, i tada sam bio fan nacionalnog TV programa 'Festival Bar' koji me inspirirao jer sam shvatio da me više to zanima nego npr. filmovi, crtani filmovi i slični programi.

m: A sada živiš i nastupaš u Londonu?

Knowhat: Tako je, živim i nastupam u Londonu posljednjih pet godina. Došao sam ovdje prije nekoliko godina prije toga ali sam se ponovno vratio u Italiju.

m: Imao si priliku nastupati uz neke od najpopularnijih imena sa svjetske elektroničke scene poput Richie Hawtina, Oliver Huntermanna, Marco Carole, Sven Vätha i mnogih drugih. Jesu li ti ta iskustva pomogla u izgradnji tvoje karijere?

Knowhat: To je zaista pomoglo meni i mojoj karijeri, a na osobnom nivou mi je pomoglo da "narastem" i počnem cijeniti raznolike vještine miksanja, dok mi je s druge strane pomoglo da postanem vidljiv, jer dolazim iz sredine velike konkurencije i raznih krugova u kojima moraš biti ako želiš nešto napraviti, a pobijedio sam i na jednom natjecanju u samom početku, što je je uvelike pomoglo.

m: Jednom si rekao kako imaš veliku želju izdati na Snatch! Records, što se upravo ostvarilo. Možeš li nam reći nešto više o svojoj traci 'The Magician' koja je izašla na novoj kompilaciji Snathca?

Knowhat: To je dosta duga priča. Znam Riva Starra od 2010. godine i oduvijek sam cijenio njegove feedbackove i prijedloge za svaku traku koju sam mu slao...odgovor je gotovo uvijek bio negativan, no te vijesti sam uvijek primio na ispravan način zbog čega sam shvatio na čemu moram poraditi, a on je bio u pravu..."Nastavi pokušavati", i nakon devet godina, napokon sam uspio, a rezultati su odlični! ;)

m: Na kojim još etiketama sanjaš izdati?

Knowhat: Moj veliki san od kad sam krenuo s glazbom je bio izdati za Luciana i njegovu etiketu Cadenza! Zaista me inspirirao, više od bilo koga drugog, a zvuk Cadenze iz starih dana s latin utjecajima i grooveovima je točno stil glazbe kojeg sam volio!

m: Složio si za nas jedan ukusan mix. Možeš li nam reći kako si radio na njemu?

Knowhat: Trebalo mi je dvije noći te putovanje s vlakom od Londona do Pariza. Čekao sam pravu inspiraciju za odabir traka i slaganje flowa, jer slagati podcast za Mixmag nije bilo što, a za mene to znači veliki korak i uspjeh, hvala vam!

m: Imaš li neke hobije van DJ-inga i muzike?

Knowhat: Ogroman sam ljubitelj PlayStationa! Osim toga, počeo sam graditi kolektorski Galleon u 1:1 skali, sve s komadima drva, kilama ljepila i uskoro pokrećem motore! ...ma ne čovječe, šalim se, prelijen sam! :D

m: SF ili Fantasy?

Knowhat: Porn. S-)

m: Jazz ili Soul?

Knowhat: Soul za opuštanje, jazz za sempliranje!

m: Uplifting ili mračno?

Knowhat: Glazbeno više uplifting, odjevno mračnije.

m: Koja država u kojoj si nastupao ti je najdraža?

Knowhat: Ta gaža se dogodila prije nekog vremena, u Bacau u Rumunjskoj, što je ujedno bila moja prava internacionalna gaža.

m: Kakvi su ti planovi za 2019.?

Knowhat: Radim na novim originalnim trakama, imam nekoliko traka na čekanju s nekoliko etiketa (držite mi fige), a počeo sam raditi za brandMr. Afterparty. Imam još par novosti koje će biti najavljene prije nove sezone!

Load the next article
Loading...
Loading...