Search Menu
Home Latest News Menu
Blog

Komentar: Gdje završava sloboda mišljenja i govora, a gdje počinje nepotrebno omalovažavanje?!

Hod po rubu Dave Clarkea

  • Mixmag Adria
  • 1 December 2017

Nije ovo takva rijetkost, da se određena eminentna osoba, koja ima kredibilitet i integritet na globalnoj sceni plesne glazbe, očituje o nečemu. No, ne slušamo i ne vidimo baš svakog dana da osoba s kredibilitetom i integritetom kakav posjeduje Dave Clarke, na ovakav način i bez neke osobite potrebe (jer publicitet mu svakako nije esencijalan), omalovažava rad brojnih odličnih producenata, kao i ukus mnogih pripadnika zajednice.

"EDM nikad nije otišao. Filtrirao se u tech house, a tech house je "EDM light". Svi su učili od EDM marketinga i tu leži problem.", kaže Clarke u nedavnom intervjuu za Resident Advisor, a što je nagovijestio u intervjuu za Mixmag Adria 2016, kada je rekao:

"Kada bi barem život bio tako lijep, pa da EDM nestane. Ne, prepakirat će ga u nešto novo (mislite Minimal do Tech-House), a ljudi će ga lakovjerno prihvatiti i konzumirati. Isto kao što je Donald Trump prepakirana Sarah Palin. Mislim da novinari trebaju to prepoznati i prozvati, no svaka nova generacija novinara radi sve manje u tom smislu."

Iz njegove perspektive, kao i iz perspektive njegovih brojnih istomišljenika, ovo je izjava koja potvrđuje njegovo iskustvo i znanje, o glazbi i glazbenoj industriji, što je svakako pohvalno za facu njegovog renomea, no njegovi zaključci i mišljenje imaju polazišnu točku u činjenici da Dave Clarke ne voli tech-house. I to je jedino što je ovdje važno. Ili nevažno. Ovisi iz koje perspektive gledate.

Next Page »
Loading...
Loading...