Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label Fokus: Blacksoul Music

2017. okrunili smo Blacksoul Music kao broj jedan etiketu u regiji

  • Mixmag Adria
  • 13 March 2018

U našem najnovijem izdanju Label Fokusa napokon je došao red na Blacksoul Music, etiketu koju smo zbog njezinih značajnih regionalnih i internacionalnih uspjeha smjestili na prvo mjesto top 10 regionalnih etiketa iz 2017. godine.

Blacksoul Music izdavačka kuća osnovana je 2006 godine i bila je logičan slijed u razvoju Blacksoula kao producenta koji je tada imao preko 30-ak house vinila izdanih za strane izdavače i ostvaren popriličan broj suradnji, nastupa i poznanstava diljem cijelog svijeta. Osim toga, sama ideja labela je bila i ta da oplemeni i objedini regionalno izdavaštvo elektroničke glazbe koje gotovo da i nije postojalo kao bazna stanica za domaće i regionalne producente house glazbe uz gostovanja renomiranih imena svjetske house scene.

Blacksoul Music je tada ujedno bila i prva house etiketa ovih prostora. Danas je Blacksoul Music izrastao u ozbiljnog izdavača u svijetu house glazbe koji nude i usluge publishera (nakladnika), produkciju glazbe, te organizaciju evenata (Bears&HONEY), kao i mogućnost samog razvoja izvođača i savjetovanje istih. Kako kažu iz etikete - One stop shop. Ovih će dana label proslaviti 200-to izdanje, a u međuvremenu je pokrenuta pod etiketa BLKSL LTD kojoj je smjernica tech house, techno i progressive, točnije nesto tvrđi zvuk.

Tomislav Pasanec - Blacksoul

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo Blacksoul Music?

U 2006 nije postojalo nešto što bi okupljalo lokalne producente i producente regije te ih plasiralo i spajalo s već renomiranim imenima u svijetu. Htio sam izbjeći da novi producenti i talenti moraju prolaziti sve ono kroz što sam ja sam prolazio kako bi se etablirao. Doduše tada je internet bio u nekim počecima ali i nakon razvoja interneta i dalje je užasno teško napraviti probitak. Vidio sam to i kao doprinos zajednici i boljitku domaće scene i naravno kao svoj osobni razvoj i logičan slijed u karijeri. Dio koji nisam vidio da je će to užasno biti teško i financijski poprilično zahtjevno.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

Bilo je vrlo jednostavno, to je bio zvuk koji sam ja puštao u klubovima i na festivalima. Zvuk koji sam i sam producirao i najviše volio. House s elementima funka, disca, deepa, soulfula i svega što je moglo pridonijeti samoj glazbi. Groove mi je uvijek bio najbitniji. Vokali su isto bitni i volim ih, ali mi je groove taj koji je presudan. Prvo izdanje je kompletno buknulo kada je u pitanju digitalna prodaja gdje je slijedila licenca za 50 tisuća kazeta za jedan južnoafrički, tada major house label. Dobar kickstart za nastavak ulaganja.

Koji su najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Ponosan sam u globali na činjenicu da sam bio ustrajan i kada je bilo najteže što nisam odustao. Takvih trenutaka je bilo 3-4 u prvih 8 godina labela. Zahvaljujući tome i toni odricanja, label lagano poprima legendarni status u regiji kao bazna house organizacija tj. institucija i užasno sam ponosan na postignuto. Definitivno jedan od highlightova labela i moje karijere kao producenta je taj da je moj single 'Cant Help Myself' postaje dio soundtraka vrlo uspješne holivudske serije 'Shameless' koja se i dan danas snima. Osim toga tu je veliki broj emitiranja na BBC Radio 1, nekoliko desetaka Top 10 izdanja i manje više svako novo izdanje uđe jako brzo u sam vrh prodaje putem digitalnih servisa, što znaci da imamo fan bazu i da publika i scena vole glazbu koja se producira i izdaje. Blacksoul Music ima svoj quality signature koji je građen preko 23 godine i koji je prepoznat u svijetu.

Koji su planovi i ambicije za budućnost?

Popriličan broj izdanja je uprogramiran, puni smo do sredine lipnja (po jedno izdanje tjedno). Trenutni najveći fokus su promjene koje vjerujem da će kvalitativno i vizulano unaprijediti sva naša izdanja od travnja na dalje. Krećemo i s izdavanjem albuma artista koje volimo i kod kojih smo zadobili povjerenje sto je poprilično zahtjevan zadatak. S obzirom da ja već dvije godine vrlo rijetko nastupam kao Blacksoul te da je sve usmjereno ka mom novom projektu PEZNT (Blacksoul & Mark de Line), cijeli fokus je upravo završavanje našeg prvog albuma koji neće biti samo house glazba ali će biti vrlo plesan. Punom parom se radi da do sredine svibnja imamo sve spremno za tisak te mini turneju koja će promovirati album. Album će biti dostupan specijalnom kolekcionarskom limitiranom vinil formatu kao i digitalno / stream.

5 ključnih izdanja

1 Blacksoul ft Rithma - Not Another Love Song (2006)

"Prvo i vjerovatno najuspješnije u financijskom smislu izdanje za label koje je dalo popriličan poticaj za nastavak djelovanja"

2 Blacksoul - Can`t Help Myself (2011)

"Izdanje koje sam snimao iz zezancije (predivan vokal sam sam snimio), izdanje koje je otišlo u Hollywood i postalo dio soundtracka druge sezone odlicne Showtime serije sa William H. Macyem u glavnoj ulozi pod imenom 'Shameless'."

3 Millok feat. New5ense - Let It Go (2015)

"Trek koji je napravio totalni breakthrough za label i probio se na sve playliste i u sve setove underground i komercijalnih DJ-eva. Nema tko ga nije vrtio. Ujedno i prvi video za label s preko pola milijuna pogleda."

4 Makito - Yes It Was (2017)

"Jedno od onih izdanja za koje znaš da je super ali ne očekuješ da će bas svi poludjeti za njim. Broj 1 Traxsourca i još uvijek se nakon 3+ mjeseca nalazi u top 100.
Preko 70 ljudi ga je chartalo i nema tko ga nije svirao. Bolest."

5 PEZNT - Burek (2017)

"Što reći, hit samo takav koji nas je lansirao u orbitu kao producente i otvorio vrata A1 house lige te učvrstio status labela kao najjačeg house labela u regiji ali i Istočnoj Europi."


Load the next article...
Loading...
Loading...