Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label Fokus: I Am Different

Svježa regionalna etiketa na putu prema velikim stvarima

  • Mixmag Adria
  • 13 June 2017

I AM DIFFERENTje nastao kao skup ideja u konstantnoj potrazi za drugačijim zvukom, karakternim identitetom i umetničkim viđenjem svijeta sredinom 2016. godine u formi izdavačke kuće koja kroz izdanja svojih artista i događaja koje organizira predstavlja kulturu elektroničke glazbe, podržavajući originalnost i ideju o različitosti i jednakosti.

Label otvara prostor i vrijeme za sve koji mogu pokazati nešto posebno i onima koji to na pravi način prihvaćaju, ljudima koji su radi umjetnosti spremni izaći iz okvira forme. U I AM DIFFERENT dobrodošao je svatko tko razmišlja, radi, živi i stvara svjesno drugačije, nešto posebno. Koncept je prilično slobodan i otvoren, ali korijen zvuka
su techno i minimal, uokviren invidualnim stilom svakog artista pojedinačno.

Publikacija artista, promocija kulture i ideja podjednako je bitna koliko i izdavaštvo. Etiketa želi staviti fokus na sve ono što je nesvakidašnje i drugačije u našoj realnosti i popratiti to pozitivnom muzičkom vibracijom.

Veljko Jović

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo I AM DIFFERENT?

Jednostavno je. Video sam u svojoj ideji nešto što ne postoji na sceni i tržištu, a što je potrebno, edukativno i što će biti zanimljivo ljudima.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

U samom startu sam imao viziju kako to treba da izgleda i zvuči, ali suština labela je kontantna evolucija zvuka i potraga za inovacijama. Temelj etikete je u promeni, svakodnevno radimo na tome i trudimo se da to bude osnovna konstanta.

Koji su najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Pronalaženje istomišljenika i velika podrška raznih ljudi iz različitih sfera umetnosti i društva definitivno! Što se samih izdanja tiče, nekako imam osećaj da je svaka traka našla neko svoje mesto, ali bih izdvojio Lakac - Tunnel koja je bila no.1 po prodaji na Trackitdown techno listi, 'Two Of Us', traku sa mog prvog izdanja na labelu koju je vrteo UMEK na BPM festivalu, na Transmit vs.Tronic žurci, HP Source remix TKNO-ove pesme 'Dragon Eyes' emitovan je na BBC Radio 1, Worda je za svoj remix iste pesme snimio fantastičan spot, itd...

Što sljedeće spremaš?

Ne bih otkrivao puno, ali u narednom periodu očekuje nas veća otvorenost i interakcija kako sa publikom, tako i sa artistima. Mislim da smo se za godinu dana postojanja napornim radom dobro predstavili, što je i bio cilj za prvu godinu, tako da ćemo u junu, povodom godišnjice iznenaditi novim potezom. Trenutno svi punom parom radimo na tome.

5 ključnih izdanja

1 TKNO - 'Dragon Eyes' (HP Source Remix)

"TKNO - Dragon Eyes (HP Source Remix) emitovan je na prestižnom BBC Radio 1."

2 Veljko Jovic - 'Two Of Us'

"Traka sa prvog izdanja I AM DIFFERENT koju je vrteo UMEK na BPM festivalu, na Transmit vs.Tronic žurci"

3 Lakac - 'Tunnel'

"Dospela na no.1 mesto Trackitdown liste najprodavanijih techno izdanja"

4 RanchaTek - 'Don't Break It' (Fabian Jakopetz Remix)

"Fenomenalna obrada jednog od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata koja i dalje drži mesto bestsellera labela."

5 TKNO - 'Dragon Eyes' (Worda Remix)

"Službeni video sjajnog remixa za TKNO-ovu traku omogućava nam da i vizuelno uživamo u delu koje je Worda remixirao i režirao."

Load the next article...
Loading...
Loading...