Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Label Fokus: Marba Records

Upoznajte slovensku etiketu i njenog vlasnika

  • Mixmag Adria
  • 19 January 2017

Kada govorimo o tech house i techno etiketama iz naše regije, ako malo više pratite tech house i techno izdanja, vjerojatno ste čuli za Marba Records.

Marba Records je u vlasništvu slovenskog producenta i DJ-a, Stanny Abrama, koji je više puta stigao do samog vrha najbolje prodavanih trekova tech-house i techno chartova. Fokus etikete je tech house ali i malo dublja elektronička glazba.

Najpoznatnija izdanja sigurno su Stanny Abram - 'Keep The Flow' (kasnije je izašla i na TOOLROOM WMC MIAMI 2016 kompilaciji), Mad Funker - 'Dusty Piano' (Stanny Abram No Piano Dub) kojeg je puštao Richie Hawtin, Stannyjeva suradnja s MC Flipside - 'So Real' za koju je gitaru odsvirao Damir Bogdan, i Stanny-jeva suradnja s house legendom Eddie Amadorom i Dany Cohibom na traci 'The Happening'.

Osim Stanny Abrama na Marba Records redovito izdaju Eddie Amador, MC Flipside, Dany Cohiba, Lex Loofah, Babis Del, Jose Ferrando, Paolo Barbato, Bryan Cox, Alex Raider, i mnogi drugi.

Osim Marbe, Stanny je vlasnik i A&R Eichtal Recordsa.

Eichtal Records je relativno svježe ime, izdanja su nešto između tvrđeg tech house-a i techna, a postižu odlične rezultate. Najpoznatnija izdanja su 'Toxic', 'Plan B', 'Tesla' i 'Diamond' koja su osvojila prvo mjesto na Traxsource ljestvicama, a sve ih potpisuje sam Stanny.

Za Eichtal Recordings također regularno izdavaju Patrick Hero, Danilo De Santo, Los Donatos Organos, Lex Loofah, Love1008, Tavor i mnogi drugi, koji su se probili i do top 10 mjesta na techno chartu.

Marco Carola pušta Stanny Abram - 'True Blood' (Eichtal Recordings)

Stanny Abram

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo Marba Records?

U startu mi je bio cilj da imam neku bazu isključivo za svoja izdanja, a poslije kratkog vremena počele su stizati dobre demo trake i tako je započela priča Marba Records.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

Imao sam već u startu neku viziju i želju - htio sam izdavati nekakvu mješavinu deep, tech i minimal housea.

Koji su tvoji najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Pa za sada mislim da je najveći uspjeh, i čime se ponosim, to što mi se javio Toolroom Records nakon što je moja traka 'Keep The Flow' došla na prvo mjesto tech house charta na Traxsourceu. Potpisali smo licencu za njihovu WMC 2016 Miami kompilaciju.

Što sljedeće spremaš?

Sprema se neka vrsta ljetne rezidencije i tijekom ADE festivala showcase s izvođačima s kojim surađujemo preko etikete. Također dogovaramo vinil izdanja.

5 ključnih izdanja

1 Stanny Abram - Kepp The Flow

"Kao što sam već spomenuo, jedna od uspješnijih traka koja izašla na Toolroom WMC Miami 16"

2 Eddie Amador, Dany Cohiba, Stanny Abram - The Happening

"Super suradnja s Eddie Amadorom i Dany Cohibom"

3 Lineki, Paolo Barbato - Tribal Mas

"Odlično izdanje talijanskih matadora."

4 B-Liv - Yes, U Are

"Vlasnik My Own Beat etikete ne razočara"

5 Stanny Abram, MC Flipside - So Real

"Melodična i pozitivna poruka"

Load the next article
Loading...
Loading...