Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Label Fokus: Moondance Records

Zvučni potpis Moondance Festivala

  • Mixmag Adria
  • 19 February 2018

Pero Fullhouse stoji iza jedne od novijih regionalnih etiketa - Moondance Records.

Pero se nakon četiri godine Moondace festivala odlučio na ovaj pothvat, a više je o tome rekao nam je prije godinu dana svojim riječima.

Moondace Records je zamišljen kao zvučni potpis festivala i kao vinyl only etiketa zbog prezasićenja digitalnog tržišta i brojnih etiketa koje na taj način izdaju glazbu. Etiketa je tek krenula, i ima samo tri izdanja, no već je prepoznata od publike i medija. Drugo izdanje na etiketi u trenutku izdavanja imenovano je techno pločom mjeseca prema DJ Magu, a ploča Ivana Komlinovića je u zagrebačkom Pločniku rasprodana u rekordnom roku.

Uskoro se spremaju i nova izdanja, a više o etiketi i planovima, ispričao nam je sam Pero FullHouse.

Pero FullHouse

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo Moondance Records?

Moondance Records je u zvučni potpis Moondance festivala. Nakon 4. izdanja festivala osjetio sam da je to slijedeći logičan potez. Da neki od artista koji nastupaju na festivalu naprave i muziku inspiriranu samim festivalom. Do sad su svi kojima sam se obratio objeručke prihvatili poziv. Osim same glazbe koju izdajemo na etiketi ona nam pomaže i u promociji festivala jer je na ovaj način puno ljudi čulo za festival jer se ploča prodaje u većini relevantnih dućana ploča, kako online tako i fizičkih.

Na koji si način uspostavio temelj i zvuk etikete?

Pošto sam već vodio etikete Omega Records i Alfa Records s početka 2000-ih imao sam nešto iskustva prije nego sam započeo Moondance Records. Odlučio sam se za početak za vinil only iz nekoliko razloga. Osobno jer sam veliki ljubitelj i kolekcionar crne plastike i volim imati fizički otisak muzike u koju vjerujem. Drugi razlog je što samo na Beatportu izlazi tjedno 16 000 stvari u digitalnim formatima što novom digitalnom labelu daje minimalne šanse za proboj na tržištu bez obzira koliko kvalitetna muzika bila. Vinilni label je puno vidljiviji jer ploča ne izlazi ni približno koliko digitalnih izdanja.

Sad kad smo postali vidljivi i pošto imamo puno rekacija DJ-a koji puštaju digitalne formate, idemo i s digitalnim izdanjima. To će se dogoditi nakon 5. izdanja s tim da će digitalni formati izlaziti mjesec dana za pločom. Što se zvuka etikete tiče cilj je prezentirati beskompromisnu glazbu u rasponu od housea do techna lišenu bilo kakvog kiča i hypea.

Koji su tvoji najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Teško je još o tome pričati jer smo izdali tek tri izdanja a četvrto je na putu. Sa sva tri sam jako zadovoljan, inače ih ne bi izdao.

Prvo izdanje s berlinskim techno anarhistima The Analogue Cops je posebno jer smo njime probili led. Mnogi ljubitelji sirovog organskog techno zvuka su došli na svoje i ploča je u kratkom roku rasprodana u nekoliko vodećih dućana te je Moondance Records dospio u ruke mnogih bitnih ljudi.

Uslijedio je John Heckleov Memories of Kamerlengo EP koji je imao premijeru na Mixmag Adria i koji je odmah dospio u fokus underground techno scene te je proglašen techno pločom mjeseca u DJ Magu. Trenutno imamo upit za licenciranje naslovne stvari Archipelagio za jednu od najpoznatijih svjetskih kompilacija no otom potom.

Treće izdanje je predstavilo Ivana Komlinovića koji je svoj live set upravo započeo na Moondanceu. Ploča je pobrala odlične kritike i našla se u setovima mnogih te je u zagrebačnom Pločniku rasprodana u rekordnom roku što mi je izuzetno drago da je ploču prepoznala domaća publika.

Četvrto izdanje od Jana Kinčla je tempirano pred ljeto. Jan je trenutno u kreativnom uzletu te je upravo izbacio album s Regis Kattie na PDV etiketi. Jedan od najvećih autoriteta u našoj glazbi je prsnuo na njegovo Moondance izdanje. Očekujte nešto totalno drugačije od prve tri ploče

Što sljedeće spremaš?

Iza Jana imam već 4 izdanja spremna, negdje do ljeta 2019. ako sve bude po planu. Stalno sam u potrazi za nečim zanimljivim i drugačijim. Prosječnost me ne zanima i to mi je najgora noćna mora.

Prva izdanja

1 The Analogue Cops - Unicorn EP

"Prvo izdanje s berlinskim techno anarhistima The Analogue Cops je posebno jer smo njime probili led."

2 John Heckle - Memories of Kamerlengo EP

"Uslijedio je John Heckleov Memories of Kamerlengo EP koji je imao premijeru na Mixmag Adria i koji je odmah dospio u fokus underground techno scene te je proglašen techno pločom mjeseca u DJ Magu."

3 Ivan Komlinović - Ninja's Cross EP

"Ploča je pobrala odlične kritike i našla se u setovima mnogih te je u zagrebačnom Pločniku rasprodana u rekordnom roku što mi je izuzetno drago da je ploču prepoznala domaća publika."

Load the next article...
Loading...
Loading...