Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Label Fokus: Tauten

Upoznajte srpsku etiketu i njenog vlasnika

  • Mixmag Adria
  • 21 March 2017

Tauten etiketa osnovana je 2014. godine i do sada broji preko 30 EP izdanja.

Etiketu je osnovao DJ, producent i organizator žurki Robert Žigrai (TKNO) s idejom da ostvari jedinstvenu fuziju talenata Balkana i svijeta. Iako je Tauten domaćin poznatim imenima i dobiva podršku od kreme svjetske techno scene, label uvijek daje priliku i mlađim i neafirmiranim imenima.

Rad na Tautenu neprekidno je istraživanje techno zvuka, a planovi za skoriju budućnost su prvo vinil izdanje etikete, kao i nastavak organizacije velikih događaja.

Prvi sljedeći događaj u režiji Tautena je Modular Journey, koji će u beogradski Drugstore dovesti Ketih Carnala, Stigmatu i Miles Nitcha 28. aprila.

TKNO - Robert Žigrai

Što je bio inicijalni cilj etikete, zašto si pokrenuo Tauten?

Od samog starta cilj Tauten etikete je bio da okupi, po mom mišljenju, najbolje techno producente - prvenstveno sa Balkana, a zatim i iz ostalih krajeva sveta - i promoviše njihov rad onako kako zaslužuju. Kao što znamo, teško je doći do velikih etiketa i svima fali ta odskočna daska da budu primećeni. To nam jako dobro ide za sad pa se možemo pohvaliti nekim imenima koja su posle Tautena postala jako primetna na sceni. Reinier Zonneveld, Ilija Djokovic, Kevin De Vries, Massiva i Tom Hutt samo su neka od njih.

Koliko ti je trebalo da uspostaviš temelj i zvuk etikete?

U današnje vreme vlada hiperprodukcija, ne znamo ima li više etiketa ili producenata, pa je jako teško izdvojiti se i isplivati na „površinu” - biti primetan i zanimljiv DJ velikanima. Bilo nam je potrebno više od godinu dana da dostignemo taj nivo i uspeli smo. To isplivavanje pratilo je upravo i formiranje prepoznatljivog zvuka etikete. Sad nas poznaju skoro svi - vrte i chart-uju naša izdanja. Jako sam srećan zbog toga.

Koji su tvoji najponosniji ili najuspješniji trenuci etikete?

Umekov chart sa trakom RanchaTek, Joey Avila - Don't Wanna (Original Mix), novogodišnji Awakenings - Bart Skils i Paul Ritch koji su pred hiljadama ljudi pustili TKNO - 101 (Original mix) i Tauten rođendan u klubu Drugstore u Beogradu.

Što sljedeće spremaš?

Novine od ove godine su Tauten saradnja sa Modular Source agencijom iz Frankfurta i zajedničko organizovanje prve žurke pod nazivom Modular Journey. U Drugstore-u u Beogradu, 28. aprila, zajedno dovodimo jednog od najtraženijih holandskih umetnika - Keith Carnal-a i tehno legendu Stigmata-u.

Bitan plan mi je i album prvenac koji planiram za kraj godine - pod alijasom TKNO, kao i prvo Tauten vinyl izdanje.

5 ključnih izdanja

1 TKNO - 'Drifting Heart'

"Emocije pretočene u pesmu."

2 Massiva - 'Spot'

"Iza projekta Massiva stoji veoma uspešan i jako kvalitetan producent, u psytrance svetu poznat kao Manmashine, a u kinematografiji kao Miroslav Bako - što mu je i pravo ime. Stand je njegov prvi EP kod nas na labelu, a očekujemo njegovo novo izdanje 21. aprila. Biće hit!"

3 TKNO - 'Dark Love'

"Svi ju vole."

4 Avoid & Mikadroid - 'Destinacija 03'

"Avoid ili Vladimir Ačić i Frequency Movement napravili su strašnu traku za prve jutarnje zrake. Jako prija ušima, a, ako zatvorite oči, može vas odvesti na daleko putovanje."

5 TKNO, Goran Emikić - Mipii Power (Spartaque Remix)

"Odličan remix jednog od vodećih imena na globalnoj sceni Spartaque-a. Remix je rađen na traku koju smo pravili Goran Emkić i ja, nakon niza zajedničkih gigova. Emkić je jako perspektivan, fin i kulturan mladić."

Ako želite znati više o TKNU, možete pročitati i ovaj intervju koji smo nedavno objavili.

Load the next article
Loading...
Loading...