Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Lipanj: Top 10 regionalnih house izdanja

House, deep house i tech house izdanja koja su nas rasplesala prošlog mjeseca

  • Mixmag Adria
  • 15 July 2020

Lipanje je bio pun house glazbe, a mi smo ponovno imali težak posao biranja 10 favorita.

Protekli mjesec posebno se istaknuo hrvatski label Dobar House zbog čega smo uvrstili čak tri izdanja ovog zagrebačkog branda.

U nastavku poslušajte top 10 iz lipnja!

10 Luka Chin, Tonbe

Dobar House Vol. 3 (Dobar House)
Luka Chin - Tides
Tonbe - Long Hot Summer

Dobar House svako malo izda svoj Dobar House EP s pjesmama više autora, ovaj put je to treće izdanje s tri trake, od koje dvije pripadaju regionalnim producentima - Luka Chinu i Tonbeu. Luka Chin je svježe ime na hrvatskoj sceni, a dosadašnja sva svoja izdanje izdao je za Dobar House, a najnovija traka 'TIdes' je prava ljetna piano stvar za plažu, zalazak sunca ili vožnju po magistrali.

Tonbe, s druge strane je vrlo iskusni producent s dugogodišnjim stažom i šarenim pristupom produkciji u kojoj možete čuti house, disco, deep house i nu disco. 'Long Hot Summer' ima i elemente reggaea.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

9 Alex Ranerro

Daniel Meister, Dubgrade - Perfect Clouds (Alex Ranerro Remix)

Alex Ranerro se ovim remiksom predstavlja u svojem klasičnom minimal house zvuku. Kvaliteta bez pogovora!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 Un Padre

Un Padre - Moonshine EP (Dobar House)

Un Padre je DJ i producent iz Bosne s trenutnom adresom u Beogradu. Svoju karijeru započeo je kao reper, ali 2014. se sve promijenilo kad je posjetio Ibizu i zaljubio se u elektroničku glazbu. Izdao je na relevantnim etiketama poput Roush, NOPRESET, Innocent Music, Lou Lou Records i Music Is 4 Lovers, dio je Tozla ekipe, a ovo mu je prvo izdanje za Dobar House Gruv serijal. EP se sastoji od tri sirove i minimal trake njegovog potpisnog zvuka.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Mene

Mene - You EP (Techords)

Mene je redovito ime na našim top listama, i to s dobrim razlogom. Osnivač Tozla etikete proteklog je mjeseca izda dva EP-a, a mi smo se nekako odlučili za ovaj. 'You' i 'Haze' su odlične dvije groovy minimal house stvari čije remixeve potpisuju i Jojo Angel i Alexander Kirsch.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

6 84Bit

84Bit - Get Along (Let There Be House Records)

Ovaj dvojac je u konstantnom porastu, a njihova imena i glazba su sve češće viđeni na prestižnim house etiketama. Najnovije izdanje 'Get Along' izašlo im je za Let There Be House Records, a radi se o elegantnoj house stvari ispunjenoj perkusijama uz spoken-word vokal. 84Bit kakve volimo!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Stefanic

Fagram - Call From East (Stefanic Remix) (Dobar House)

Dobar House je protekli mjesec izdao zaista puno izdanja i to pretežno domaćih i regionalnih umjetnika. Jedno takvo koje se istaklo je Stefanicev remix za Fagrama i pjesmu 'Call From East'. Od egzotičnog originala napravio je soulful afro house verziju i produžio za dobre 3 i pol minute. Stefanicev 'Call From East' je pravo malo glazbeno putovanje, predivno aranžirano i uglazbljeno, i idealan je za vaše barske, plažne i warmup setove.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

4 Andrew Meller

Andrew Meller, Raumakustik - Disco Dust (Toolroom)

Nova kompilacija 'T2' Toolroom recordsa sadrži 18 novih pjesama, a među njima se našla i nova suradnja Andrew Mellera i Raumakustika. Kao što sam naziv trake kaže, disco utjecaj se čuje, ali i dalje se ovdje radi o tvrđoj house stvari koja je na rubu tech house zvuka. Bomba.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

3 PEZNT

PEZNT - In Your Face (Blockhead Recordings)

Gotovo nikad ispod bronce, PEZNT nastavlja svojim pretežno tech house zvukom, ovog puta za Blockhead Recordings. Acid linije, močni efekti i bleepovi, čvrsti techy groove i repetivni vokali čine ovu stvar pravu plesnu bombu za svaki čvršči house plesni podij.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

2 Reblok

Reblok - 666 (Blacksoul Music)

Često pri samom vrhu naših lista (prošli mjesec zauzeo je prvo mjesto), Reblok je DJ i producent za kojeg ste zaista morali čuti - jedan od onih kojeg čeka internacionalni uspjeh, a u tu baru je već zakoračio. Ipak, njegovo novije izdanje '666' izašlo je za hrvatski Blacksoul Music, a radi se tech house zvuku specifičnom za Rebloka kojim je i osvojio internacionalne labelove poput Hot Creationsa i njihove publike. Izrezani vokali, modularni sintevi i opaki ritam. Pun pogodak!

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Tom Bug

Tom Bug feat. Andre Espeut - Love Wide Open (Simma Black)

Ako nam nije nešto promaklo, ovo je prvi put da je zagrebački Tom Bug na vrhu naše mjesečne liste sa nekom svojom trakom. Radi se o singlu za cijenjeni britanski Simma Black, label koji je pokrenuo Low Steppa. Na vokalu mu gostuje Andre Espeut, vokalist također iz UK-a, koji je svojim soulful vokalima odlično pridonio ovoj 90-ima inspiriranoj house bombi. Rave stabovi i poznati zvuk M1 sintesajzera vode ovu stvar do vrhunca, a uz to što ju puštaju Claptone, Black Legend, Low Steppa, Brown Sneakers, Robert Owens i Vanilla Ace, Sam Divine ju je već dva puta uvrstila na poznati Defected Radio Show i time pjesmu predstavila masama.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...