Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Lipanj: 10 najboljih regionalnih techno, melodic i progressive izdanja

Techno, progressive, melodic i minimal izdanja koja su nas rasplesala prošlog mjeseca

  • Mixmag Adria
  • 5 July 2019

Regionalni artisti ni proteklog mjeseca nisu razočarali svojim izdanjima, te smo za vas odabrali naš izbor top 10 regionalnih techno, progressive house i melodic techno izdanja.

Poslušajte u nastavku.

10 No Else

No Else - Body Vibe (SK Recordings)

No Else dostavlja deep tech / minimal EP s dvije trake i remiksom kojeg potpisuje Luis Martinez. Sirov i groovy ritam je sve što vam je potrebno da se isplešete ako je to učinjeno kako treba.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

9 Stiven Rivic

Michael & Levan, Stiven Rivic - Minotaur (ICONYC)

Za one koji nisu to znali, Stiven Rivic je hrvatski nogometaš s adresom u Londonu, a ujedno je i producent duuubokog progressive housea. Minotaur je izdanje koje je napravio u suradnji sa Michael & Levanom, a sastoji se od dvije trake: 'Timeline' i 'Minotaur'. 'Timeline' je donekle klasičan zvuk ovog žanra danas, ali 'Minotaur' je traka s nekom posebnom energijom koja nas je zarazila.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 DJ Ogi

DJ Ogi - Klor EP (Stralth Nights)

DJ Ogi izdaje novi EP s dvije trake 'Klor' i 'Krang'. 'Klor' je vrlo specifična techno traka nekog industrial zvuka, dok je 'Krang' dosta tipičan primjer onog old school zvuka techna za koji bi mnogi rekli da je istinski i "jedini pravi".

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Adnan Jakubović

Adnan Jakubovic - The Awakening (Big Bells Records)

Izuzetno talentirani Adnan Jakubović ponovno na našoj ljestvici. Obožavamo njegov stil glazbe, uvijek melodično, uvijek duboko i tajanstveno...uvijek pravo uživanje. Tako je i sa 'The Awakening', a za one koji žele malo dinamičnije i brže verzije, tu su remiksevi Nishan Leea i odličnog AudioStorma!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

6 Forniva

Forniva - Flamingo EP (Lowbit)

Kad smo već kod melodične elektroničke glazbe, uvijek rado slušamo što ima Forniva za reći. 'Flamingo' i 'Chanson D'Amour' prate i dva remiksa, Trake si odlično komplimentiraju na ovom EP-u, a naš favorit je naslovna 'Flamingo'.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Space Motion

Space Motion - Dolphins (Atmosphere Records)

Space Motion u svoje produkcije uvijek uspije donijeti obilje energije, melodije i moćnog zvuka kicka ili efektnih syntheva. 'Dolphins' je odlična progressive traka koju morate poslušati, a ništa lošija nije ni 'Scream' koju je ujedno remiksirao Nico Morano.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Damir Ludvig, Everbeatz

Damir Ludvig, Everbeatz - Instant Algebra

Dvojac iz Zagreba, Damir Ludvig i Everbeatz dostavljaju nešto drugačiji zvuk od onog na kojeg ste možda navikli vidjeti na ovoj listi, a u ovom slučaju to je EP s tri avantgardne downtempo electronica trake pod utjecajem duba, chill stepa i ambijentalnog zvuka. S ovim izdanjem htjeli su pokazati raznolikost njihovog opusa i prezentirati futurističke zvukovne pejzaže van trendova s fokusom na umjetnost.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

3 Zeta Reticula

Zeta Reticula - Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (Mechatronica Music)

Možda još uvijek neki ne znaju da je Zeta Reticula zapravo electro alias slovenskoj zvijezdi Umeku. EP s četiri trake djeluje kao pravi mali album koji nas svojom paletom zvuka vodi svemirskim brodovima u istraživanje tehnologije, galaksije i paralelnih dimenzija.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

2 Alen Milivojević

Alen Milivojevic - Dirty (Minds Of Sin Records)

Pogađate, 'Dirty' je prljava, tvrda i mračna techno stvar koja će najbolje proći u nekom velikom, hrđavom, mračnom skladištu s moćnim razglasom. Energija se osjeti kroz cijelu stvar, a za drugu, nešto "svijetliju" i dinamičniju verziju pobrinuo se vlasnik etikete, Joe Mesmar.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Chipi

Chipi, Rimles - Ominous / Chanson Noire (C-Electronics LTD)

Chipi, koji u posljednje vrijeme izbacuje prave techno dragulje i to na ozbiljnim etiketama poput Suare, sada dostavlja novi EP s dvije trake na vlastitoj etiketi C-Electronics LTD. 'Ominous' je traka donekle old school zvuka, ali definitivno s novim, modernim pristupom, što ju čini ozbiljnim big room techno oružjem. 'Chanson Noire' se može slično okarakterizirati, samo u njoj je i dodir acid techna, što ju ipak odvodi u neku drugu sferu. Odličan EP!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Loading...
Loading...