Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Listopad: Top 10 regionalnih house izdanja

Vrhunska house izdanja i u listopadu!

  • Mixmag Adria
  • 20 November 2020

Iza nas je odličan mjesec prepun raznolikih house izdanja, a strah nas je i pomisliti kako bi to tek sve izgledalo na plesnim podijima da su nam dostupni!

Od deep housea do sirovih i tech house zvukova, regija nikada ne razočara!

U nastavku poslušajte top 10 iz listopada!

10 Klassan

Klassan - Sweet & Sour EP (Deepnd Records)

Klassan je definitivno ime u porastu na našoj sceni. Jedan je od osnivača Deepnd Records, izdaje glazbu za Blacksoul Music, DJ-ira, a nedavno je nastupio i na Dobrom Houseu gdje se prvi put predstavio zagrebačkoj publici. Sweet & Sour je malo tvrđi house uradak s 'Chocolate' koja se može ukomponirati u rane setove, i "poremećena" 'Not You, Someone Else' koja zvuči kao da je mogla biti izdana i na Dirtybirdu. Odličan EP!

Slušaj na Spotifyu.

9 Stanny Abram

Stanny Abram - I Belong Ebusus (Great Stuff Recordings)

I prošlog mjeseca Stanny se našao na ovoj listi i to na prvom mjestu. Nakon velikog uspjeha na Glasgow Undergroundu, Stanny se vraća na Great Stuff Recordings s dvije trake - 'I Belong' i 'Ebusus'. Radi se o dvoje dublje house stvari s elementima tech housea. Vrh za one koji vole mračniji prizvuk, dublji groove, ali i energiju.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

8 84Bit

84Bit - Losing My Mind (Simma Black)

Regija je prepuna uspješnih house dvojaca, to ste već do sada mogli primijetiti, a jedna od njih su definitivno 84Bit (ali i to možda već znate). Momci su ove godine već imali izdanje za Simma Black, i evo ih opet s 'Losing My Mind' - u dvije verzije. Ovdje se radi sad već o klasičnom house zvuku 84Bita koji vas jednostavno tjera da se gibate uz njega.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Reblok

Reblok - Player EP (Heldeep Records)

Sad već gotovo da nema mjeseca bez nekog Reblokovog izdanja na ovoj listi - ali za to postoji vrlo dobar razlog - njegova tech house izdanaj su vrhunska, a trenutno ih izbacuje čak nekoliko mjesečno. Ovog mjeseca za vaše uši smo odabrali EP 'Player' koji je izašao za Oliver Heldensov Heldeep label.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

6 PEZNT

PEZNT - What You Need (Blockhead Recordings)

PEZNT je također jedan vrlo aktivni dvojac koji će teško dopustiti da prođe mjesec bez da su nešto izdali. Od Defecteda do Dirtybirda, u njihovom katalogu ima svega i stilski i po pitanju atraktivnih i velikih labelova, a 'What You Need' se ovog puta našo na Blockhead Recordings. Duboko i groovy.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Dekova

Dekova - Chicago to Detroit (Uprise Music)

Jedno novo ime na ovoj listi, ali nikako novo na sceni ili po pitanju produkcije. Neki možda ne znaju da je jedno vrijeme blisko radio s Matrodom na njihovom zajedničkom projektu s kojim su radili future i bass house muziku, drugi pak možda ne znaju da je prije par godina svoju karijeru odlučio nastaviti, ili možda bolje rečeno započeti u Kini gdje svira u prepunim klubovima i postaje sve zapaženiji kao producent i DJ. 'Chicago to Detroit' je super brza house stvar koja podsjeća na neka stara vremena ali u modernoj izvedbi. Obavezno poslušati.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Matroda

Matroda - Rescue Me (Insomniac Records)

Matroda je vjerojatno najuspješniji hrvatski DJ i producent trenutno, pogotovo ako uzmemo u obzir njegove godine i što je sve postigao do sada. S pjesmom 'Rescue Me' na velikom Insomniac Recordsu vraća se malo prema klasičnijem zvuku housea. I dalje je tu big room osjećaj i moćni kick kao i prodirujući piano, pa onaj veliki zvuk koji Matroda postiže svojm produkcijom i dalje ostaje sveprisutan.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

3 Andrew Meller

Andrew Meller - Sadcited (Sola)

Kao što se poigrao imenom pjesme, miješajući tugu i uzbuđenje, tako je Andrew Meller ovdje koketirao s houseom i technom, i rezultat je odličan. Ovo nije samo jedna od onih pjesama u moru tech housea, ovo je Mellerova stvar, a to znači da se kvaliteta i odstupanje od generike uvijek osjeti. Ako tražite tvrdo, mračnije i energično, tražite Andrew Mellera, poslušajte 'Sadcited'!

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

2 Stefanic

Stefanic - Price For Peace (Dobar House)

Iza mnogih aliasa krije se Denis Štefanić, ali ono za koje obećaje da bi moglo biti posljednje, je Stefanic. Tek je nekoliko izdanja iza njega pod ovim pseudonimom, pod kojim i pušta glazbu, a već je zapažen po svojim djelima. Njegovo ime se istaknulo na straming i download servisima te radio postajama s izdavanjem pjesme 'Price For Peace' za Dobar House. Na Traxsourceu je dotaknuo 10. mjesto među najprodavanijima u soulful house žanru, premijerno bio pušten na Enter Zagreb i Mojo soundsystemu na Yammatu, i još uvijek se neda maknuti iz top 100 soulful house liste na Traxsourceu, sad već treći tjedan. Svemu tome zaslužan je tzv. Optimistic Mix pjesme, dok onaj Pessimistic je za one istančanijeg ukusa koji vole mračniji zvuk i dub verzije. U svakom slučaju, nećete se razočarati

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

1 Miloš Pešović

Kevin McKay, Milos Pesovic - Work It (Glasgow Underground)

Miloš Pešović se godinama povlači po našim mjesečnim top listama, bilo da se radilo o njegovim minimal, techno ili tech house uradcima. Miloš je ovoga puta, ako se ne varamo, prvi puta na prvom mjestu naše mjesečne top liste, naravno, potpuno zasluženo. Izgleda kao je poanta izdati za Glasgow Underground da bi se to dogodilo. Šalimo se naravno, no i prošli broj jedan naše liste bio je na ovom labelu. Ovo je Miloševa suradnja s Kevin McKayom, s kojim smo prije koju godinu odradili i veliki intervju, a dvojac je složio energičnu 'Work It', stvar koja bi poharala plesne podije kad bi nam trenutno bili dostupni. Do tada, možemo uđivati i plesati kod kuće, a bude li regionalna ponuda glazbe i dalje bila ovakva, ne vidimo nikakav problem u tome!

Bravo Miloše, a vi ekipa, uživajte!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...