Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Listopad: Top 10 regionalnih house izdanja

Skupili smo 10 najboljih izdanja iz listopada

  • Mixmag Adria
  • 9 November 2021

Opet je vrijeme za našu listu 10 najboljih izdanja, a ovog puta predstavljamo najbolje iz listopada.

Kao i obično na listi su singlovi, EP-jevi, remixevi i kompilacije koje su nam zapele za uho, pa krenimo redom:

10 Groove Masters

Groove Masters - Close EP (Dobar House Gruv)

Groove Mastersi su već par godina na uzlaznoj putanji kao DJ duo, a u tome im pomaže i njihova produkcija. Close EP je njihovo treće izdanje za Dobar House, a sadrži dvije trake: Close To Somethin - ljetnu lepršavu i melodičnu stvar te Close Enough - klupski orijentiranu deep house dobrotu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

9 Aney F.

Aney F. & Jerëmie - Ninox (Innocent Music)

Tko može odoljeti acid linijama? Mi sigurno ne. Slovenski Aney F. donosi acidom natopljenu house stvar u suradni s Jerëmie - 'Ninox' za vlastiti Innocent Music.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

8 Stanny Abram

Stanny Abram - Ask Yourself (TOKYO SINDROME)

Stanny Abram dostavlja EP s tri trake u domeni tech housea i minimala, u svojem prepoznatljivom groovy stilu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Alex Ranerro

Alex Ranerro & Mancini - Alocasia EP (djebali)

Čekali smo i dočekali! Alex Ranerro napokon ima novo izdanje, ovog puta za label (djebali). Tri minimal trake koje potpisuje s producentom Mancinijem (i jedan remix Cosenze) krase ovaj odličan EP. Preporuka za sve one koji vole duboku i groovy mjuzu visokih BPM-ova.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

6 Danny Cruz

Danny Cruz - Sugar (Cruise Music)

U Srbiji kao da postoji pokret koji se bavi disco i jackin houseom. U Beogradu, Novom Sadu a i drugim gradovima pronaći ćete producente ovog zvuka, a među istaknutijima je definitivno Danny Cruz, osnivač Cruise Musica, jednog od najpopoularnijh labelova ovog zvuka na svijetu. 'Sugar' je novi singl beogradskog producenta koji nas je odmah natjerao na ples.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Makito

Makito - Hip Breakin (Little Jack)

Trenutno na Traxsourceovoj house listi drži 13. mjesto, 'Hip Breakin' je odlična groovy stvar koju potpisuje Makito, producent specifičnog house zvuka koji koketira i s discom i funkom i deep houseom.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Reblok

AleVtina feat. Anetti - Sunday (Reblok Remix) (RIM)

Reblok je poznat po modernim i big room zvukovima u svojem tech house stilu, a nije ni tajna da ponekad raditi otkačene stvari. Ovo je definitivno jedna u takvoj domeni. Njegov remix pjesme 'Sunday' kao da je savršena podloga za otkačeni vokal Anetti.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

3 84Bit

David Penn - Losing You (84Bit) (Urbana Recordings)

Jedan od najprogresivnijih dvojaca regije, 84Bit ovog puta oduševljava sa remixsom za legendarnog house producenta David Penna. Narezani vokali, čvrst ritam i piano groove su temelj ovog odličnog plesnog remixa.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

2 Eddy Ramich presents Croatian Blue

Various Artists - Eddy Ramich Presents Croatian Blue (BBE Music)

BBE Music i Eddy Ramich su krajem rujna predstavili Croatian Blue, kompilaciju koja promovira neke od najboljih producenata iz Hrvatske, na kojoj su mnogi snimili svoje posebne uratke, baš za ovu kompilaciju. Na kompilaciji se nalazi i Eddyeva stvar 'Kana's Groove', inače osnivača legendarnog Kontrapunkta u Zagrebu. Na kompilaciji je i stvar Jana Kinčla koji je Eddyu pomogao u kompiliranju ove izvrsne kompilacija deep housea, Broken beata i Nu Jazza.

Uz spomenute producente i kustose ove kompilacije, na izdanju možete pronaći i Iliju Rudmana, Laseecha, Homeboya, Kooladea i mnoge druge. 10/10

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Matroda

Matroda - Lifting (Insomniac Records)

Matroda ponovno na tronu. Mislim, to ne treba nikog čuditi jer je Matroda jedan od najvećih izvoza regije u elektroničkoj glazbi. Njegova američka turneja gori, a on niže izdanje za izdanjem. Nakon Jack The House EP-a stiže 'Lifting' - piano house stvar u Matrodinom prepoznatljivom bass izričaju.

Čestitke Matiji na odličnom izdanju, a vas pozivamo (osim da poslušate stvar u nastavku) da pročitate i veliki intervju s Matrodom iz 2019.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...