Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Maceo Plex: 10 top trenutaka

Maestro elektronske glazbe s puno lica

  • Mixmag Adria
  • 17 November 2017

Jednom od najvrijednijih elektroničkih umjetnika u igri, Eric Estornelova (aka Maceo Plex / Maetrik / Mariel Ito) glazbena karijera djeluje kao legenda. Svoj put kao DJ u dobi od 16 godina započeo je u Dallasu u Teksasu, a počevši raditi na glazbenoj produkciji sa 19 godina, glazbeni stroj kakav je Maceo Plex, objavio je 68 singlova i EP-a, pet albuma i nastupao u 40 različitih zemalja od prijelaza stoljeća.

Glazbena mudrost Maceo Plexa i nezaustavljiva proizvodnja višestrukih žanrova uvijek se vrti oko njegove predanosti futurizmu i zanatima koji nastavljaju "uništavati" plesne podije širom svijeta.

Pogledajte deset najslavnijih Maceo Plexovih trenutaka u njegovoj šarenoj karijeri.

Kada je Maetrik postao Maceo Plex

Kao nezamjenjiv glazbeni um s trakama koje pucaju po šavovima, Estornel treba tri aliasa kako bi izveo svoj produkcijski proces. Njegova rana karijera kao Eric Entity, zatim Maetrik, započela je 2000., izdavajući glazbu za etikete poput Immigran Records, Iron Box Music i Treibstoff.

Osjećajući se ograničenim s mračnim, kompleksnim zvučnim dizajnom koji je pratio njegov Maetrik alias, Estornel je napravio novi alias za electro produkciju - Mariel (2005-2006) dok kasnije s 2009. napokon nije postao sada poznati Maceo Plex. Stvoren kako bi radio dublje i više groovy house produkcije, Maceov zvuk je osvojio publiku diljem svijeta i lansirao Estornela u zvijezde.

Ove godine, nakon 5 godina praznine, Estronel je oživio svoj Maetrik alter ego s izdanjem 'Return', prikladno nazvan EP s dvije trake.

Next Page »
Loading...
Loading...