Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Maj: 10 najboljih regionalnih izdanja

Izdanja koja morate poslušati

  • Mixmag Adria
  • 2 June 2018

Svakog mjeseca biramo ponajbolja izdanja regionalnih producenata.

Pretežno topli dani proljeća mjeseca maja najavili su dolazak ljeta i pripremu za posjete festivalima i open air događajima koje jedva čekamo. Za glazbenu podlogu, kao i svakog mjeseca, pobrinuli su se brojni regionalni producenti. Nakon što smo objavili regionalna izdanja #1, #2, i #3, vrijeme je da vam predstavimo 10 najboljih iz maja po našem izboru.

Poslušajte ih u nastavku.

10 Public Users

Public Users - The Days (Katarzis Records)

Public Users je dvojac kojeg čine Ismix i Hattori Hanzo. Nijaz Kurtalić (Hattori Hanzo) je uspješan zvučni inžinjer na BHRT-u, a Ismix je stara škola DJ-a. Svoj novi EP izdali su za Katarzis Records koji se prošle godine našao na listi najboljih 100 etiketa po izboru Resident Advisora. Radi se o tri techno trake, ali ne očekujte nabijanje i big room elemente. EP je odrađen vrlo groovy, kul i melodično, pogotovo ako pričamo o nama najdražim trakama 'Mondayz i 'Sunday Evening'.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

9 Tim Jackman

Tim Jackman - Star Pulse (EUN Records)

Tri big room techno komada stižu od Tim Jackmana. Dok 'Star Pulse' i 'Light Trail' vode Ep s moćnim zvukom, 'Ultrasound' je ipak nešto smirenija traka, no i dalje spada u sferu hipnotičkog techna za velike prostore.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

8 Mirko & Meex

Mirko & Meex - 'Deep Inside' (Moonside)

Mirko & Meex izdaju novu traku 'Deep Inside' na poznatom jacking house labelu. Funky, groovey s odličnim vokalnim semplom. Spremni za ljeto!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

7 Jovic Evic

Jovic Evic - 'Macaka' (Blacksoul Music)

Jovic Evic, jedna polovica dua 84Bit zdaje novu traku za Blacksoul Music, za čije remikseve su se pobrinuli mnogi regionalni producenti poput A.P.-a (također iz 84Bita), Mr. Lekka, Millok, i sam spomenuti dvojac 84Bit. Ovo opširno house izdanje definitivno zaslužuje ovu poziciju.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

6 PEZNT

PEZNT ft. Born I Music - Doin' My Thing (Blacksoul Music)

Ponovno Blacksoul Music, no s dobrim razlogom. Ovu smo traku već objavljivali dok je bila dio Miami kompilacije, a sad je izašlo cijelo izdanje s remiksevima, pa vam toplo preporučamo da bacite uho na vrhunski house u režiji PEZNTa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Tebra

Tebra - Krug (Art Vibes Music)

Beogradski producent Tebra u posljednje vrijeme izdaje svoje specifični etno progressive stil pretežno za srpski Rital Records. Ovo novo izdanje s dvije trake 'Krug' i 'Promena' izašlo je za Art Vibes. Na izdanju je i nekoliko remixeva, a originali ostaju vjerni Tebrinom zvuku.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

4 Massiva

Massiva - Tier 2 (Tauten)

Još jedno domaće ime na domaćoj etiketi. Massiva za Tauten dostavlja dvije trake, 'Tier 2' i 'End Of The End'. Pravi techno s big room prizvukom i modernim sythevima izlazi iz 'Tier 2', dok je 'End OF The World' driving traka s acid linijama. Nadamo se da svijet ipak neće doći kraju nakon slušanja ove trake.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

3 D.R.N.D.Y

D.R.N.D.Y, Statique - 'Right Moments' (I Am Different)

D.R.N.D.Y se vraća na I Am Different sa novom dubokom techno trakom 'Right Moments' u suradnji sa Statique. Traka se sve vrste publike zbog svojeg specifičnog dubokog i melodičnog zvuka koji kombinira house i techno.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

2 Jan Kinčl & Regis Kattie

Jan Kincl & Regis Kattie - In Plain Sight (PDV Records)

Hrvatsko-francuski deep house/jazz duo Jan Kincl & Regis Kattie izdaju prvijenac In Plain Sight 29.5., a od danas je dostupan za preorder po promotivnoj cijeni. Osim što će se tog datuma vinilno izdanje pojaviti na policama, istog dana će se održati ekskluzivni launch i stream u dućanu ploča PDV.

In Plain Sight je produkt glazbenika koji dolaze iz dva potpuno različita glazbena svijeta, pa poprima utjecaje od housea, jazza, acida i Detroit techna sve do klasične glazbe. Krajnji proizvod je svakako bliži mekšoj strani house glazbe, naročito deep house 90-tih godina. Na albumu gostuju basist Luka Veselinović i bubnjar Mirsad Dalipi. Mix je napravio Igor Fabris, a za dizajn je zadužena Negra Nigoević.

Album podržavaju velika imena elektroničke glazbe: Laurent Garnier, Volvoc, Alex Barck (Jazzanova), Claude Young, Rainer Trueby, DJ NObu, Tony Humphries, Marcel Vogel, Kai Alcé, Lefto i mnogi drugi.

Cijelo izdanje poslušajte i kupite u PDV shopu ili na Beatportu.

1 Andrew Meller

Andrew Meller - Born Slippy (Reicanrnation Mix) (Glasgow Undergorund)

Iako smo ovu traku još 2016. godine okrunili kao najboljom trakom te godine, tek je prije nekoliko tjedana ugledala službeno izdanje na Glasgow Undergroundu. Andrew Meller je postigao nevjerojatan uspjeh (bar sad znamo da 2016. nismo pogriješili u odabiru) plasiranjem ove trake kao trenutno najprodavanije trake na Beatportu na prvom mjestu. Vrhunska tech house / techno traka koja će sigurno odzvanjati svim festivalima i klubovima svijeta čitavu sezonu, a nadajmo se i duže!

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...