Search Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Man Without a Clue: "Ne mogu dočekat svoj povratak u Hrvatsku i nastup u Zagrebu"

Ekskluzivan Intervju i mix uoči njegovog nastupa u Zagrebu

  • Mixmag Adria
  • 29 October 2017

Dobar House kreće u svoju treću sezonu, po prvi puta u klub Klub., a kako organizatori kažu, svoju publiku su htjeli nagraditi kvalitetnim internacionalnim gostom koji "odgovara zvuku Dobrog Housea".

Man Without A Clue je mladi Nizozemac u usponu koji je surađivao s legendama house glazbe poput Todd Terrya, Kenny Dopea i Rogera Sancheza, koji su ga širokih ruku primili na scenu.

Sada, nakon brzog uspona s gažama u Egg London, Defected Croatia, Ministry Of Sound te izdanjima za Defected, DFTD, King Street, Simma Black te vlastitu Clueless etiketu koju je pokrenuo 2015., Man Without A Clue po prvi put stiže u Zagreb i to na Dobar House.

Alexander je za tu priliku s nama napravio ekskluzivan intervju. Pročitajte ispod, a u nastavku možete poslušati i njegov Dobar House Podcast.

m: Pozdrav Alex, hvala ti na intervjuu. Kada i gdje si se prvi put susreo s house glazbom?

MWAC: Zadovoljstvo mi je! Ako se dobro sjećam, oko svoje 13. godine dobio sam CD-vaučer kao poklon za rođendan, i kupio sam jednu dance kompilaciju. Istrošio sam taj CD maksimalo, i još uvijek ga imam negdje spremljenog!

m: Je li ti je bilo teže probijati se na scenu s obzirom da dolaziš iz malog gradića u Nizozemskoj?

MWAC: Mislim da postoje prednosti i mane života u malom ili velikom gradu. To što živim u malom gradu, natjeralo me da se fokusiram na stvaranje svoje glazbe.

m: Započeo si Clueless Music 2015. kako biraš glazbu za svoju etiketu?

MWAC: Biram isključivo trake u kojima zaista uživam i koje bi svirao u svojim setovima.

m: Kako je bilo raditi s Kenny Dopeom u studiju prošle godine na kompilaciji Kenny Dope & Friends?

MWAC: Bilo je nevjerojatno. Odličan je tip i naučio sam jako puno od njega radeći s njim u njegovom studiju.

m: Od kad si izdao EP za DFTD, stvari su se počele kretati u dobrom smjeru za tebe. Koja ti je najdraža traka koju si napravio do sad?

MWAC: Stvarno sam uživao u suradnji s Roger Sanchezom. Nakon što smo završili traku, napravili smo i seminar dekonstrukcije trake na ADE-u, pa je i cijelo iskustvo stvaranja i prezentiranja snimke svijetu bilo nevjerojatno za mene.

m: Kakvu glazbu slušaš kad ne slušaš ili ne produciraš house?

MWAC: Uživam u raznim vrstama glazbe, bilo da se radi o jazzu, bluesu, hip-hopu, soulu. Lista je duža haha. Zapravo se jako veselim poslušati novi WuTang album!

m: Po prvi put dolaziš u Zagreb, ali već si nastupao u Hrvatskoj na Defected Croatia. Kako ti se svidio festival i taj dio zemlje?

MWAC: Festival je bio ludilo, jako dobra vibra! I Hrvatska je tako lijepa, pa ne mogu dočekat svoj povratak i nastup u Zagrebu.

m: Što je za tebe definicija Dobrog Housea?

MWAC: Za mene to znači dobra vibra, osmijeh, ljubav, super se provoditi i uživati u svemu do kraja.

m: Imaš li neke hobije? Jesi li računalni ili SF "geek", ili nešto slično tomu?

MWAC: Nekad sam igrao uličnu košarku, no nisam baš previše u posljednje vrijeme. zaista se moram vratiti tome, no kišno vrijeme ovog trenutka baš i ne pomaže!

m: Kakvu imaš poruku za ekipu koja dolazi na Dobar House?

MWAC: Jako se veselim svojem debitantskom nastupu u Zagrebu, i jebeno ćemo se zabavljati na Dobrom Houseu! Big love.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...