Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Melé: "Publika je zaista prihvatila moju glazbu, što je zaista nevjerojatno"

Intervju pred dva nastupa u Hrvatskoj ovog ljeta

  • Mixmag Adria
  • 23 June 2017

Melé je talentirani producent koji niže ozbiljne uspjehe svojih produkcijama, no njegovo vrijeme ipak tek dolazi.

Zaljubljen je u brazilske ritmove kao i hip hop i classic house. Započeo je s 13 godina, iako je prvu pravu gažu imao sa 16. Nešto kasnije je počeo producirati a njegova tribal himna 'Ambience' pokrenula je njegovu karijeru u internacionalne vode. Prepoznat od imena poput Eats Everything, Patrick Topping, Tiga and Jackmaster to Annie Mac, Pete Tong i Disclosure, za njega je sve tek početak.

Njegovo novo izdanje za Riva Starrin Snatch! Records upravo je izašlo, a mi imamo ekskluzivan intervju s mladićem koji ove godine nastupa na Hideoutu i Defected Croatia u Hrvatskoj.

Razgovarao Tomislav Brusač

m: Pozdrav Melé, započeo si s DJ-ingom u ranoj dobi od 13 godina. Jesi li već tad imao gaže, i kada si počeo producirati?

Melé: Ne baš tako rano, moja prva gaža bila je dok sam imao 16, u Camel Clubu u Liverpoolu. S produkcijom sam krenuo s oko 14 godina.

m: Otkud ljubav prema brazilskim beatovima?

Melé: Nisam siguran, ako ću biti iskren! To je nešto prema čemu sam uvijek težio. Volim energiju brazilske glazbe, i oduvijek mi je to bio jedan od najdražih stilova house glazbe. Fatboy Slim - 'Everybody Loves a Carnival' je traka koju sam volio kad sam bio mlađi.

m: Tvoj novi 'Sunshowers' EP nedavno je izašao za Riva Starrov Snatch! Records. Što očekuješ od izdanja, kako je prolazio na plesnim podijima do sada?

Melé: Odlišno je funkcionirao posljednjih 6 mjeseci u mojem setu, a krenuo je kao još jedan "tool" i pretvorio se u kompletne trake. Slično kao i 'Scouse Afrika' i 'Sleepless'. Iskreno, ne očekujem puno od traka koje izdam, pustim ih da "rade svoju stvar".

m: Tvoj remiks za traku 'Soul Speach' Soul Speacha aka Riva Starra se popeo na prvo mjesto Traxsourcea. Možeš li sam sebe nadmašiti s ovim novim izdanjem?

Melé: Nadam se! Nisam jedan od onih koji gledaju chartove i slično, uzbuđen sam što izdajem za Snatch i što radim s Rivom. Pravi je gangster!

m: Postigao si i zaista dobre rezultate sa svojim DFTD izdanjem, pogotovo s 'The Latin Track', mnogi DJ-evi su je vrtili, a dostigla je visoke pozicije na ljestvicama - jesi li očekivao to?

Melé: Pa na jedan način i jesam. Puštao sam ju posljednje 2 godine u njezinim ranim fazama, i znao sam da je dobra traka. Trebalo je jako dugo da očistimo sempl. Ali kad DJ-evi koje ja poštujem poput Jackmastera i The Black Madonne puštaju moja izdanja je uvijek jako uzbudljivo.

m: Nastupao si na nekim velikim događanjima poput Parklifea, a stiže i gaža na Glastonburyu...jel si spreman?

Melé: Upravo putujem na Glastonbury dok ovo pišem!. Jako sam uzbuđen, nastupam na Elrow stageu i Arcadia stageu. To je onakav nastup za koji se mentalno pripremaš tjednima unaprijed.

m: Stižeš u Hrvatsku, nastupaš na Hideoutu, koji je legendarni festival i na Defected Croatia koji je tek krenuo prošle godine. Jesi li i prije bio u Hrvatskoj, i što očekuješ od svojih nastupa?

Melé: Nastupao sam i prije na Hideoutu, i tamo je uvijek dobra vibra. Hrvatska je prekrasna. Radim nekoliko gaža s Eats Everythingom na Hideoutu, što će biti odlično, a zatim Defected sa mojim herojima Spen & Karizmom! Ne mogu dočekati.

m: Planiraš li i dalje zadržati latinske vibre u svojoj glazbi, ili već eksperimentiraš s drugačijim zvukovima?

Melé: Uvijek eksperimentiram sa drugačijim zvukovima, dosadilo bi mi u studiju da je drugačije. "Tribal" aspekt je postao veliki dio moje glazbe, pretpostavljam bez posebnog značenja, to je samo bilo nešto s čime sam eksperimentirao u to vrijeme. No, stvarno sam sretan s onim što sam radio posljednje dvije godine.

m: S obzirom na sav nedavni uspjeh, što te se najviše dojmilo?

Melé: Nastup pred 10 tisuća ljudi na Parklife festivalu prije nekoliko tjedana je nešto što nikad neću zaboraviti. Manchester je uvijek jedan od mojih najdražih mjesta za nastupe. S druge strane, publika je zaista prihvatila moju glazbu, što je zaista nevjerojatno.

m: Čime se baviš van studija i DJ-inga? Imaš li neke cool ili "nerdy" hobije?

Melé: Opsjednut sam s video igrama, uvijek sam bio. Far Cry na PS4 je moj favorit trenutno.

m: Što možemo očekivati od tebe u nadolazećim mjesecima?

Melé: Puno gaža. U studiju sam koliko stignem biti, kako bih završio moj sljedeći EP za Edible. Ima još dosta traka koje "vise u zraku" od mene i nekolicine drugih DJ-eva, no pokušavamo ih propisno dovršiti. Uzbudljiva vremena!

Load the next article
Loading...
Loading...