Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Game on: Od Game Boy modula do ručnog sintesajzera, ovo je Nanoloop

Nanoloop je krenuo u proizvodnju nakon uspješne Kickstarter kampanje

  • Mixmaag Adria
  • 27 April 2019

Za cijelu generaciju ovisnika o računalnim igrama, Nintendov Game Boy baca u nostalgiju kao nijedan drugi uređaj. Njegov 8-bitni chiptune zvuk je zapečen u njihov mozak i rezultirao je uspješnom scenom hakera koji modificiraju Game Boyeve u uređaje za izradu glazbe.

Nanoloop je započeo život kao glazbena modul za Game Boy krajem 90-ih i nedavno se razvio u potpuno razvijen, ručni uređaj za izradu glazbe. Projektirao ga je hamburški glazbenik Oliver Wittchow, koji je programirao originalni Nanoloop softver za sekvenciranje glazbe za Game Boyeve s prijateljem dok je studirao umjetnost u kasnim 90-ima.

Novi Nanoloop uređaj koristi poznato pad-style sučelje, LED zaslon i četiri x četiri matrična sekvencera. Sound engine kombinira FM i analognu sintezu, čvrsto uzimajući koncept iz svijeta igara te dalje u područje ozbiljnih glazbenih kreatora. Četverokanalni sintesajzer ima dvostruki kvadratni valni oscilator, četvero-glasovni polifonijski FM, monofonski FM, noise i analogni filter. Sekvencer ima per step kontrolu za sve parametre, ping pong i random mode, a uređaj ima CV ulazne i izlazne ulaze i napaja se baterijama ili mikro USB-om.

Cijena je 85 funti, www.nanoloop.com

Next Page
Loading...
Loading...