Search Show Menu
Home Latest News Menu
Recenzije

Novembar: Nova regionalna izdanja #2

AudioStorm, Dejan Miličević, Filip Motovunski, Okee, Tea Vučkovič, Alen Milivojevic & Drzneday....

  • Mixmag Adria
  • 20 November 2017

Adnan Jakubović

Seasons | Autumn 2017 (MNL)
Marc De koning - 'Signature' (Adnan Jakubovic Remix)

Adnan Jakubović dostavlja potpuno novi remiks za kompilaciju MNL etikete. Radi se o deep progressive houseu koji je idealan za kasno noćno slušanje ili gradsku vožnju, ali isto tako se može koristiti u warmup setovima za velike prostore.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Alen Milivojević & Drzneday

Hell Driver - Hostile Arrival (Alen Milivojevic & Drzneday Remix)

Plasirajući se kao jedni od najzaposlenijih remiksera u regiji, Alen Milivojević & Drzneday nastavljaju s moćnim big room materijalima koji imaju cilj razvaliti plesni podij. Njihov remiks trake 'Hostile Arrival' je nemilosrdni repetitivni techno za one koji vole tvrdo, neumorno i bučno!

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

AudioStorm

AudioStorm - The Passenger EP

AudioStorm nastavlja nizati kvalitetna progressive izdanja. Njegov najnoviji EP s dvije trake izašao je za Bonzai Progressive, a istoimena naslovna traka samo nekoliko dana nakon izdanja pojavila se u top 100 progressive house traka na Beatportu. Poslušajte zašto.

Izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Bonaca, Jelly For The Babies

Sonic Future - 'Ooakland' (Bonaca Remix) (One Of A Kind)
Sonic Future - 'Ooakland' (Jelly For The Babies Remix) (One Of A Kind)

Dvojac koji je i vlasnik etikete One Of A Kind na kojoj je izašlo ovo izdanje, Bonaca i Jelly For The Babies, složili su svaki svoj zasebni remiks ove trake. Bonaca je napravio dub verziju u kojoj je original lišio nekoliko elemenata i dinamiku joj učinio sporijiom, ali ju je odveo i u dubine kakve original nema. Jelly For The Babies je učinio sličnu stvar, samo u svojoj verziji gdje je naglasak na melodije. Odlično progressive izdanje.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Boško Baloš

Bosko Balos - The Groove I Feel EP (84Bit Music)

Boško Baloš je mladi producent iz Novog Sada. Pretežno stvara techno i tech house u kojima se pronašao i koje želi raditi. Svoj prvi EP izdaje za 84Bit Music, a radi se o tech house izdanju s dvije originalne trake i jednim remiksom kojeg potpisuje Nikola Baloš.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Darko Milošević

Four Year Anniversary (Making You Dance Records)
Darko Milosevic - 'Egregore'

Darko Milošević rođen je 1988 u Crnoj Gori, a od djetinjstva strastveno voli glazbu. Preferira techno, tech house i deep house, a izdavao je glazbu za Parquet Recordings, Making You Dance Records i Capital Heaven Digital. Nova traka 'Egregore' upravo mu je izašla na kompilaciji Making You Dance Recordsa, radi se o tvrđoj progressive stvari kojom dominiraju arpovi i čudni sintevi. Obavezno slušanje.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Dejan Miličević

Dejan Milicevic - Sneaky Plans EP (Plastic City)

Ovo je izdanje na kojem se čuje da se iza njega krije stari majstor. Dejan Miličević je svoj novi EP s tri trake izbacio za Plastic City, etiketu koja mu nije strana, a radi se o houseu odlično iskorištenih semplova. Poslušajte kako to radi stara škola.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Fabian Jakopetz & Milex

Recycled 001 (Pitch Perfect Records)
Fabian Jakopetz & Milex - 'Culture'

Fabian Jakopetz i Milex su i prije dosta surađivali, a njihov novi uradak 'Culture' izašao je na novoj kompilaciji Pitch Perfect Recordsa. Radi se o tvrđem technu koji ne prati trenutni popularni big room sound, ali se i dalej svakako radi o big room stvari.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Filip Motovunski

Filip Motovunski - Check Out The Vibe EP (Bad Taste Recordings)

Filip Motovunski se vratio na Bad Taste Recordings, s konceptualnom EP-em s četiri trake koje predstavljaju različita raspoloženja.

Naslovna traka 'Check Out The Vibe' spaja funky hip hop osjećaj s energičnim, ali kompaktnim zvukom, što je rezultiralo u "forward thinking" originalnom stilu. 'Atmosfire' i 'Totem Hunt' izvlače duboke, ali kotrljajuće vibre, dok nas 'Whisper' vodi u mračne minimal prostore.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje

Forest People

Durtysoxxx, Devid Dega - 'Eclipse' (Forest People Replant)

Dragan Lakić aka Forest People je bosanskohercegovački DJ i producent čija je karijera započela prije 10 godina, a izdavao je za etikete kao što su Planet Rhytm, Flash Recordings, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo, Green Fetish, Arts.

Njegov novi remix, ili kako ga on naziva, 'Replant' za traku 'Eclipse' izašao je na novom izdanju Tauten etikete. Radi se naravno o moćnom technu po kakvom je Forest poznat.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Forniva

Forniva - Salome/Koncept (A Must Have)

Moke Okeric aka Forniva je glazbeni producent iz Sarajeva, a poznat je po svojem zvuku koji miješa deep, tech i progressive elemente. Izdavao je za Bonzai Progressive, Manual Music, Lowbit, Visceral, ICONYC, Mirabilis, The Purr Music, One Of A Kind, Submarine Vibes i druge etikete.

Njegovo najnovije izdanje našlo se na A Must Have etiketi, a radi se o dvije progressive house trake 'Salome' i 'Koncept 7' čije remikseve potpisuju i Pacco & Rudy B te Jaksa Pavičević.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Kaane

KAANE - 'Chicago' (Disco Records Croatia)

Novi singl nove hrvatske klupske etikete Disco Records je samostalni projekt mladog producenta Matea Čondrića aka KAANEa. Mateo se prvi put našao na našoj listi s ovom trakom, a radi se o klupskom houseu.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Loshmi

Loshmi - 'Real G' (Onako Records)

Loshmi svoju novu jacking house traku 'Real G' izbacuje za Onako Records. Radi se o funky traci s naglasom na groove i bas liniju.

Traku možete kupiti i poslušati ovdje.

Makito

Makito - 'Old Dollar Mami'

Makito, koji stoji iz Onako Recordsa reciklirao je na svojoj etiketi traku 'Old Dollar Mami'. Radi se o još jednom jacking house izdanju, a sudeći po njegovim dosadašnjim i trenutnim uspjesima na Traxsource chartovima, ovo je još jedna traka koja bi na jacking ljestvici mogla visoko dogurati.

Traku možete kupiti i poslušati ovdje.

Manton

Manton - Coeptus EP (Society Music Recordings)

Marko Antonijević, aka Manton beogradski je producent i DJ, koji je na sceni od 2010. godine, a izdavao je i pod aliasom Mark Antoine, a trenutno pod aliasom Manton. U novom EP-u s dvije trake udružio se i sa Feringtonom s kojim je napravio traku 'Coeptus', dok traku 'Bangkok' potpisuje sam. Radi se o spoju techna, tech housea i progressivea.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Marko Vučković

Marko Vuckovic - Time Is Up EP (Black Square Recordings)

Marko Vučković dolazi iz Smedarevog, a producira tvrdi techno. Na novom EP-u dostavio je četiri moćne, tvrde techno trake koje morate poslušati ako volite da je vaš techno nemilosrdan.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Masturbeator

Masturbeator - 'Martin's Theme' (Free Download)

Andrija Krivokapić, aka Masturbeator crnogorski je producent, MC i beatmaker iz Bara. Njegov zvuk je, kako ga je sam opisao, prilično distopijski, slikovit, emotivan, težak, uvrnut i naravno, prljav, ali i raznovrsan.

Traka nosi ime glavnog lika iz jako bolesnog, nasilnogi grotesknog horor filma ‘The Human Centipede 2’. Pored izlomljenog ritma i oštrih sintova, traku karakteriziraju i procesirani ili distorzirani semplovi vriskova i raznih drugih trenutaka iz filma.

Traku možete skinuti s njegovog Bandcampa ili na SoundCloudu niže.

Mikadroid

Mikadroid - Tresem Tepih (Industrial Philharmonics)

Mikadroid je novosadski producent s bogatom inspiracijom, a izdavao je za Industrial Philharmonics, Dreizehn Schallplatten, Dangerous Minds, Parabola Records, Mephyst Label, Subwoofer Records, TeksessionRecords i druge etikete. Njegov novi EP bučno je i moćno djelo s tri trake od čije snage nećete stići ni disati.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Miloš Pešović

Milos Pesovic - Just In Case EP (Cedez Music)

Miloš Pešović izdaje novi EP s dvije originalne trake, 'In Motion' i 'Just In Case'. Potonja je dobila i dva remiks tretmana, a radi se o minimal house izdanju baš onakvom po kakvom Miloša prepoznajemo.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Mr. Lekka

Bedran. - 'Mekanal Mitu (Mr. Lekka Remix) (Great Stuff Recordings)

Mr. Lekka nije strano ime na Great Stuff Recordingsu, ali ovog puta se ne radi o njegovom EP-u već o remiksu. U svojem klasično groovey tech house stilu, Mr. Lekka opet nije razočarao.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

Nevix

Nevix - '1337' (Free Download)

Neven Perić a.k.a. Nevix, jedan je od najmlađih regionalni producenata i DJ-eva, a s obzirom na njegovo glazbeno znanje (svira bubnjeve), i samo 15 godina, odlučili smo predstaviti rad ovog mladića koji bi mogao imati svjetlu budućnost u produkciji.

Prvu pjesmu “Hyper Jump” objavio je 2015. Nedugo zatim single “Sun Rays” ga je doveo u top 100 Spinnin Records Talent Pool ljestvice, gdje se dugo nalazio i njegov remix za “Electric Elephant” kojeg originalno potpisuje Jay Hardway.

Ispod besplatno možete skinuti njegovu novu traku '1337'

Okee

A New Begining (Precious Material)
Okee - 'Planet Blue'

Okee je producent drum & bass glazbe iz Srbije. Dugogodišnji je supporter i producent deep atmosferičnog d'n'b-a i u glazbi voli pričati priče. Sa suprugom je pokrenuo Far Beyond Audio Recordings kako bi izdavao baš taj zvuk za koji kaže da nedostaje na sceni. Njegova nova traka 'planet Blue' izašla je na kompilaciji etikete Precious Material, a o kakvom se d'n'b-u ovdje radi, najbolje procijenite sami.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Pacco & Rudy B

Alfonso Muchaco - 'Curve Of The Moon' (Pacco & Rudy B Remix) (Superordinate Music)

Riječani Pacco & Rudy B dostavljaju još jedan fenomenalan progressive remix, ovog puta za Superordinate Music.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Petar Cvetkovic

Maertz - 'Mental Games' (Petar Cvetkovic Remix) (ExpMental Records)

Petar Cvetkovic se vraća u regionalna izdanja s novim remixom za Maertza. Radi se o minimal houseu idealnom za after partyje ili warmupove.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Royal Wolf

Royal Wolf - Harem EP (I Am Different)

Royal Wolf se vraća na I Am Different etiketu s novim EP-em s tri trake. Radi se o tvrđem progressive izdanju koje ima cilj rasplesati sve koji ga slušaju. na sve tri trake se osjeti istočnjački utjecaj, zbog čega i logičan naziv traka te samog EP-a.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Stanny Abram

Stanny Abram - 'Lafayette' (Marba Records)

Stanny Abram talentirani i dugogodišnji producent raznih stilova underground glazbe za svoju vlastitu Marba etiketu izbacio je singl 'Lafayette', nešto minimalnijeg tech house zvuka. Konkretno i groovy.

Traku možete poslušati i kupiti ovdje, ili ispod.

Tea Vučkovič

Tea Vuckovic - Lightless Lady (Blue Monkey Records)

Slovenska DJ-ica i producentica Tea Vučkovič ovog je mjeseca bila zaposlena isti dan izbacivši singlza Blue Monkey Records i remix za Black Square Recordings. 'Lightless Lady' je tvrda big room techno traka koja je dobila i dva remiks tretmana, ali mi ipak mislimo kako baš njen original taj koji se ističe.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Tome R

Tome R., Bolivar - Forbidden Place EP (Totoyov)

Tome R., vlasnik Sit Down Recordingsa izdaje za Totoyov, etiketu za koju izdaju Javier Carballo, Collective Maschine, Juliche Hernandez, Outstrip, Chris Wood, Andre Butano, Agent! i mnogi drugi. Na EP.u se nalaze tri originalne trake i jedan remix kojeg potpisuje Rodrigo Dp. Trake su deep i minimalne, taman za kvalitetan afterparty ili vrhunski warmup.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Tonbe

Tonbe - Kangaroo Sunset EP (Blind Jacks Journey)

'So Fresh' predstavlja Tonbeovu nu disco stranu zaraznog usporenog groovea. Tu je i housey remix od Oddnippa.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Verche

Verche - Utopia Island (Sangria)

Verche je zadranin s kojim nema zajebancije kad je u pitanju vrhunski progressive. Jedan od naših favorita dostavlja novi EP s tri trake na vlastitoj Sangria etiketi. Tako se to radi!

CIjelo izdanje možete poslušati ovdje.

Veztax

Rydel - 3001 Space Odyssey (Veztax Remix) (Vezotonik)

Veztax je producent koji diktira vlastiti trend prije nego prati tuđi. Jedan je od lidera slovenske techno scene, a poznat je po svojem energičnom zvuku. Ovdje ga slušamo u remixu kojeg je napravio za novu Rydelovu traku '3001 Space Odyssey'.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Worda

Worda - Mirror (mTechno Records)

Davor Pavelic aka Worda jedan je od vodećih bosanskih producenata. Vlasnik je etikete mTechno Records na kojoj je i izdao ovaj novi singl. Na remiksevima se pridružuje i Vontech čija smo izdanja često objavljivali na Mixmag Adria. 'Mirror' je groovy techno uradak idealan za one koji vole više groovea i funka u techno glazbi nego big room efekata.

CIjelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...