Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

INSAJDER S01E06 - CURE ZA JEDNU NOĆ, HEMOROIDI I GODIŠNJICA MATURE - drugi dio

Kopajući po torbici nepoznate djevojke s kojom je proveo noć, Insajder pokušava saznati radi li se o maloljetnici!

  • INSAJDER
  • 18 March 2018

Ako niste pročitali prvi dio, sad je pravo vrijeme da to učinite ovdje.

Djevojka ustaje iz kreveta i njene bosa stopala jedva propadaju u debeli hotelski tepih. Vilinskih proporcija i duge platinaste kose, ovo čarobno stvorenje se okreće prema meni i gleda me dobrotom koja ispunjava cijelu sobu. Gotovo da mogu osjetiti neku pozitivnu radijaciju od koje mi zrak u plućima postaje rijedak poput helija.
Dok na sebe stavlja hotelski ogrtač promatram njen platinasti muf i pitam se stoji li preda mnom stvarna osoba ili su mi sinoć ubacili LSD u piće i haluciniram.
U trenutku kad su se vrata zalupila ustajem i kopam po njenoj torbici.
- Provjeri svaku - govorio je Ducati, a ja sam ponovno zakazao s kontrolom....
Huh! Još jednom imam više sreće nego pameti. Luna Kristova, punoljetna, zaposlena i predivna.
- Nadam se da nisi ponovno zaspao - šali se Luna dok otvara vrata i unosi pladanj s macchiatoom, esspressom i dva croissanta.
- Nema šanse - odgovaram sretan.
- Znam da će ti goditi croissant - pogađa Luna i nastavlja:
- Već sam pojela jedan i odlični su!
- Luna - obratim se ljepotici.
- Dakle, kopao si mi po stvarima - smije se Luna i obrazlaže :
- Nisam rekla kako se zovem!
- Oprosti!
- Nema veze - odgovara Luna i pojašnjava :
- Sviđa mi se kad izgovaraš moje ime.
- Luna?
- Molim?
- Znam da je to gotovo nemoguće i da ćeš me sto posto odbiti no danas je … - objašnjavam pažljivo, no Luna me prekida:
- Godišnjica mature!
- Već sam ti rekao - zaključim razočarano.
- Bit će mi čast biti tvoja pratilja - smireno će Luna.
- Izvrsno - odvraćam bez lažnih emocija i dodajem:
- Nego, bilo bi super kad bi saznao par informacija o tebi
- Što te zanima?
- Na primjer..kako se zove firma u kojoj radiš?
- NUTRIENTAG - ponosno odgovara Luna.
- Nikad čuo - priznajem bez sustezanja.
- NUTRIENTAG je organizacija koja se bavi ispostave hrane i potrepština djeci u razom pogođenim područjima - objašnjava Luna.
- Nešto kao UNICEF?
- Slično, samo što je naš pristup daleko neposredniji i donatori doslovno imaju osobni kontakt s djecom kojoj pomažu, te direktno prate njihov napredak!
Luna je rođena 1997. Iste godina kada je umrla Majka Terezija. Zaposlena je u humanitarnoj organizaciji, puna je optimizma i ljubavi prema čovječanstvu. A lijepa? Lijepa kao onaj poznati akt Berthe Morisot (1841-1895). Zar je moguće da je ovaj anđeo reinkarnacija svetice i redovnice albanskoga podrijetla? Zar je beskonačna kozmička inteligencija željela da novo utjelovljenje Svete Majke završi u tijelu koje kao da je prošlo ekstremni make over? Zašto ne?U osamnaest sati Luna i ja napuštamo taksi i ulazimo u restoran Merlondan. Ona je u crvenoj toaleti i štiklama, a ja u klasičnom crnom odjelu s kravatom.
Da bivši školski kolege nisu stavili naljepnice s imenima vjerojatno bi mislio da sam fulao mjesto i vrijeme. U samo nekoliko godina ostarjeli su stoljeća. Osjećam se kao na odjelu gerijatrije u okružnoj bolnici.
- Insajder - zove me ćelavi debeljko, čija je škemba oteta kontroli, a probija sako na dva mjesta i pojašnjava:
- To sam ja, Kuler.
Nevjerojatno kako su godine bile okrutne prema najvećem frajeru u srednjoj školi. Tip je bio toliko cool, da su ga svi zvali Kuler. Iako meni nije bio nimalo drag, pogotovo kad mi je razbio nos na školskom igralištu i ja sam ga zvao tim nadimkom. Međutim, naborani djedica kojeg vidim ispred sebe je sve što nema veze s Kulerom, likom koji bi uvijek pokupio sve najbolje komade u srednjoj školi. Bez obzira na to što je toliko vremena prošlo i dalje sam ljubomoran što je Kuler oženio Lindu, curu koja me je nogirala nakon što shvatila da je on kvartovski alfa mužjak.
- Linda, daj dođi, Insajder je stigao - kaže on, a pripita sjedokosa spodoba s visećim grudima koje lamaću ispod prozirne haljine prilazi i pruža mi ruku punu staračkih pjega.
- Insajder, pa ti izgledaš kao da si bio zamrznut u škrinji - progovara Linda i nastavlja:
- Nisi se nimalo promijenio, jer očigledno ne radiš ništa u životu!
- Insajder je producirao desetak albuma, primio je brojne međunarodne nagrade, a njegove su skladbe izvođene u stotinjak zemalja svijeta u kojima i redovito nastupa - progovori Luna s takvom lakoćom, kao da je cijelu rečenicu danima učila na pamet.
- Sorry, ovo je Luna - ispričavam se bivšim kolegama.
- Luna, krasno ime - komentira Kuler i pita:
- Tko ja Luna?
- Ja sam Insajderova zaručnica - odgovori Luna, a ja kimam glavom kao da je to istina.
- Ne vidim prstenje na vašim rukama - komentira Linda.
- Insajder i ja ne vjerujemo da se ljubav izražava u karatima, već u djelima koja činimo jedno za drugo - objašnjava Luna.
U tom trenutku muzika u restoranu prestaje, a svi s kojima sam dijelio školske klupe ostaju bez daha i gledaju u Lunu kao da je teleportirana iz Asgarda, doma bogova u nordijskoj mitologiji. Ona je čarobna. Ne samo da mi je spasila obraz pred nasilnikom u mirovini, već mi je otvorila treće oko i ukazala da je Linda koju sam volio u srednjoškolskim danima nestala kao i to doba. Ljudi koji me okružuju na ovom okupljanju ne znače mi ništa. Jedina poveznica koju imam s njima je prošlost.
Humanoidi s kojima sam išao u školu osnovali su obitelji koje su tretirali bez poštovanja, odgojili su klince koji ih ne cijene, završili su fakultete ponavljajući nametnute vrijednosti kao papagaji bez kritičkog mišljenja, otvorili su odvjetničke urede da bi služili korumpiranim političarima, doprinijeli razvoju društva u smjeru propasti i stvorili život bez strasti, suosjećanja i ljubavi.
Vrući tuš nije bio dovoljno vruć da ispere prljavštinu mojih zagađenih misli, no godišnjica mature jest. Stvorio sam svoj svijet i svjestan sam svojih grešaka, no sam ću ih i ispraviti, no nemam nikakav razlog za samosažaljenje.
I možda su me do jučer ubijali hemoroidi, a možda nisam ni našao pravu ljubav, no živim. Moji školski kolege su kao zombiji koji broje godine do penzije, a fizička smrt će za njih predstavljati samo formalnost.
- Luna - okrenem se prema utjelovljenju blaženstva i pitam:
- Želiš li da se preselimo na neko intimnije mjesto?
- Mislila sam da nikad nećeš pitati - potvrdno odgovara Luna.
Sjedamo u taksi i ostavljamo proslavu iza sebe.
Luna spušta glavu na moje rame i osjećam se opušteno kao da sam cijeli dan proveo na tajlandskoj masaži.
U tom trenutku ona vadi mobitel i čita poruke.
- O ne - nervozno će Luna i dodaje:
- Karavan s lijekovima u Etiopiji je opljačkan i ako ja ne učinim nešto djeca kojima je hitno potrebna pomoć neće preživjeti.
- I što ćeš sad?
- Hvatam prvi let za Adis Abebu - odlučno odgovara Luna.
- Potpuno te razumijem - govorim s divljenjem i nastavljam:
- Spasila si mene, večeras, vrijeme je da spasiš i ostale.
U tišini se opraštam od Lune poljupcem u obraz i napuštam taksi. Ona je žena kakvu bi bilo sebično zadržati samo za sebe ili tražiti je da se skrasi, jer ona je potrebna cijelom svijetu! Hodam prema domu, staložen i ispunjen, pun novih ideja i novih ciljeva.

KRAJ DRUGOG DIJELA
Insajderove avanture nastavljaju se USKORO!

Next »
Loading...
Loading...