Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Obiteljska afera: Otac Patricka Toppinga ujedno je i njegov najveći obožavatelj

Topping senior na izletu na ATP Lost & Found Festivalu

  • Mixmag Adria
  • 18 June 2018

Za mnoge, voditi svoje roditelje na rave, znači jedno veliko ne. Međutim Patrick Topping ništa ne voli više nego li povesti sa sobom svojega oca kako bi poslušao jedan od njegovih setova. Susreli smo se sa Patrickom Toppingom i njegovim ocem Brianom na ATP Lost & Found-u na Malti kako bismo saznali što to čini njihov odnos oca i sina toliko bliskim.

Brian Topping

Nisam baš siguran u ideju da otac i sin mogu biti prijatelji, ali Patrick i ja smo oduvijek uživali činiti stvari zajedno. Nakon što je položio svoj GCSE (General Certificate of Secondary Education) rekao sam: "Dobro, radio si naporno, idemo na mali izlet zajedno.". Tada smo otišli do New Yorka i zatim nakon što je položio najvišu razinu (A-Levels), poveo sam ga i u L.A. Kada sam ja odrastao za vrijeme 60-ih, postojala je ogromna praznina između mene i mojih roditelja, stoga sam pretpostavljam, bio zabrinut da ne radim isto. Svejedno je jesu li to bile vožnje biciklom ili spuštanje do razgledavanja samog Londona, mi smo uvijek provodili ogroman period vremena zajedno i nasreću volio je slušati bendove koje sam nam puštao u autu, poput "Sham 69" ili "The Clash".

Jedno od mojih trajnih i ranih sjećanja na Patricka jest kada smo ustrajali, ne znam zašto, u tome da čita knjigu "Roger Crveni Šešir" kada je tek učio čitati. Mrzio sam ju i on ju je mrzio, ali kada je ušao u svijet igrica kao tinejdžer, smatram da je mogao biti zahvalan što je prošao kroz masovne instrukcije putem knjiga koje su mu pomogle da dođe do različitih razina u igrici!

U školi je masovno bio u nogometu i bio je dobar i u tome. Prekinuo je studij nebi li studirao Sportski Menadžment te je pratio taj interes sve do odrasle dobi. Ne bih rekao da je bio prirodno akademski tip, ali imao je razvijeno etičko poslovanje i radio je ekstremno teško na sveučilištu. Sjećam se da kada god bih ga nazvao, činilo se kao da je bio na putu do knjižnice i na kraju je završio studij sa položenom višom razinom 2:1 (Upper Second-Class Honours). Bio je u iskušenju da napusti studij ranije jer je počeo ulaziti u svijet vlastite glazbe. Bio je to četverogodišnji studij i ja sam ga ohrabrivao da ne odustane jer sam znao da će mu to pružiti odličnu radnu disciplinu i analitičke sposobnosti. Smatrao sam da će biti sposoban koristiti te vještine u svojoj karijeri.

Veoma sam ponosan na sve što je bio sposoban učiniti u svojoj karijeri. Zabavna industrija je krcata gubicima i kada si mlad, misliš da si nepobjediv, stoga smatram da je briljantno to što je uspio napraviti sve ovo na mudar i praktičan način bez glave u "oblacima". Vidio sam ga do sada kao DJ-a par puta i on zna ljude koji će mu dobro platiti da dođe, dok on ima tu odgovornost da ih zabavlja.

Uvijek je bio poprilično duboki mislioc i nije požurivao stvari i mislim da mu je to pomoglo da zadrži noge stabilno na zemlji. Smatram i da ga je ostajanje u Newcastle-u u blizini prijatelja i obitelji također održalo u ravnoteži. Bio je pod pritiskom da se mora preseliti u London ili bilo gdje drugdje u svijetu na neko vrijeme, ali mislim da mu je održavanje svih veza koje je imao i prioriteta da postane DJ, radije nego da stalno bude negdje okolo, uistinu pomoglo u tom naumu.

Biti njegov vozač je sada djelomično moj posao i ponekad me vodi okolo da poslušam njegovu novu traku koju je napravio. Ponekad imamo i nesporazume, ali vrlo smo iskreni jedan prema drugome i nikada se nismo iznevjerili. Oboje dijelimo ljubav prema glazbi i volimo vidjeti ljude kako se dobro zabavljaju i kako općenito imaju dobar pogled na život.

Patrick Topping

Moj otac je definitivno bio instrumentalan kod uvođenja mene u svijet glazbe. Kao dijete, uvijek sam bio opčinjen njegovom kolekcijom CD-ova. Imao je kabinet za CD-ove koji je prekrivao cijeli zid! Vjerojatno ih nije bilo toliko, ali kao dijete to mi je izgledalo kao ogromna knjižnica za CD-ove. "Shiny Happy People" od R.E.M.-a bila mi je omiljena pjesma jer ju je uvijek svirao. Na kraju je sve zapravo uvijek završilo kada bi mi predstavljao i rave glazbu. Postojala je neka vrsta rave glazbe u Newcastleu zvana Mákina koja ima oko 180 bpm-a. Nije ju zapravo volio, ali dao mi je njihovu kazetu kada sam imao 11 godina i to mi je bio prvi uvod.

Kao otac bi definitivno prije "uprljao ruke" nego li se držao teorijskog pristupa. Znao sam igrati nogomet i jedan drugi otac i moj otac, bili su jedini koji su dolazili svaki vikend; vozili su svu ostalu djecu naokolo na svaku utakmicu. Bio je tip oca koji mi je uvijek pomagao sa čitanjem ili me vodio u park kako bih vježbao slobodne udarce.

Kada sam bio dijete moj otac je radio za lokalno vijeće te je u sklopu tog posla bio direktor lokalnog festivala zvanog "Orange Evolution Festival" u North Shields-u. Imali su ikone kao što su Bob Geldof i Jools Holland, a jednom je pomogao organizirati "Radio 1 roadshow" sa ljudima poput Judge Julesom i Sonique koji su svirali. Gledajući njega kako to sve radi, definitivno mi je pomoglo utabati svoj put do zvijezda.

Uvijek smo bili vrlo povezani i mogao sam mu pričati o svemu. Pričamo svaki dan i ukoliko sam doma, uglavnom se i viđamo svaki dan. Zapravo je uvijek negdje okolo kako bi poslušao novu traku na kojoj radim. Kada završim stvar uvijek ju pošaljem mom agentu ili menadžerima i drugim ljudima s kojima radim, ali zapravo je jako lijepo imati nekoga u sobi da to čuje, stoga uvijek puštam glazbu ocu ili svojoj ženi. Od njih uvijek dobim dobre konstruktivne kritike!

Uz to, moj otac nikada nije studirao, ali je akademski načitan čovjek. On ima različitih interesa na pretek stoga je bio željan da ja studiram i educiram se. Iako nisam završio ono što sam prvobitno studirao za karijeru, smatram kako je disciplina koju mi je otac prenio definitivno pomogla za nju kao takvu. Neću reći da sam bio prirodni tip studenta. Kada sam po prvi puta počeo stvarati glazbu i baviti se DJ-ingom za ozbiljno, htio sam prestati sa svime, ali on i moja majka uvjerili su me da ostanem u tome i drago mi je što jesu.

Kada sam bio tinejdžer poveo me je sa sobom u New York i L.A., tako da je predivno kada ja njega sada mogu odvesti na mjesta kao što je Lost & Found na Malti. Također prije par godina sam ga odveo i na Ibizu. U nekim trenucima na Lost & Foundu gomila je počela luditi i ja sam mislio da je to zato što rasturam, ali to je bilo zato što se on pojavljivao iza pulta! Postoji i par videa koji kruže na Facebooku sa mojim ocem kada je bio tamo. Jedan od glavnih razloga zašto i dalje živim u Newcastleu jest upravo zato što mi oba roditelja žive tamo. Međusobno se tuku oko toga tko će nas doći pokupiti na stanici ili nas odvesti do aerodroma!

[Fotografije] Photos By Louis, Matt Eachus/The Manc Photographer

Next »
Loading...
Loading...