Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Oh Yes, Oh Yes: Ovo su najbolji setovi Carl Coxa

Ponovno proživite neke od kraljevih najboljih sesija

  • Mixmag Adria
  • 26 January 2018

Postoji li DJ koji je univerzalno obožavan kao Carl Cox? Reći ćemo i da je on jedan od najomiljenijih selektora na planetu, a klupska kultura bi bila vrlo drugačija i tmurna bez njega. Njegova energija, odabir pjesama, tehnička preciznost i osmijeh oduševljavaju publiku više od dva desetljeća, a velika ljudina ne popušta.

Unatoč kraju Spacea na Ibizi, Coxy je još prošle godine uspio održati otok u plesu, a ulaznica za njegovu Pure Carl Cox noć u Privilegeu bila je jedna od najtraženijih ulaznica u gradu.

Evo 55-godišnjeg muškarca, zapravo ne, 55-godišnjeg boga koji rastura klubovima i festivalima kao da se radi o šetnji parkom, a čiji profil i dalje raste, čini se, čak i nakon svega ovoga. Ovo nije prvi put da ćemo slaviti Carla niti posljednji, pa smo vam htjeli predstaviti neke od njegovih najboljih setova ikad.

Živio kralj.

1992
Starlight 2001, Leichester

Rave trake, ludo scratchanje vinila, oštri prijelazi i hrpa klasičnih MC-a, Coxyjev set sa Starlight 2001 partija 1992 u Leicesteru je instantni udar nostalgije. Prije terasa i festivalskih pozornica, Carl je bio poznat po svojim hardcore breakbeat setovima. Bez milosti i s hrpom energije, ni jednog pionira nećete čuti da pušta muziku danas ovako, pa uživajte u punih 90 minuta ekstaze.

1993
THE LEISUREBOWL, STOKE-ON-TRENT

Od Leicestera do vrtoglavih visina Stoke-On-Trenta, rane su godine Carl Coxa prošle u raspršivanju čudovišta od 135 bpm, a ovaj set sa The Leisurebowla donosi slične razine njegovom nastupu na Starlight 2001. Manje više slično kao i prijašnji set, MC-vi su nazad, i bilo da se radi o tvrdim kickovima ili bijesnim jungle perkusijama, ima ih u izobilju. Rijetko je vidjeti Coxyevo ime tako nisko na lineupu, i to uz DJ-e poput MC Robbie Deea, Daz Willmotta, TJa i Rattya. Oh, dobri stari dani.

1994
MAYDAY - THE RAVING SOCIETY, BERLIN

Konačno, neka stvarna snimka Carla na kojoj se vidi njegova čarolija rada na 1210 gramofonima. Sudeći po veličini te publike, ne bi trebalo biti iznenađenje da je Coxy toliko dobro upućen kad je riječ o manipuliranju takve velike publike. Mayday je događaj slične veličine Love Paradea i njemački je kult, koji ima za cilj predstavljati stil techna koji se puštao u to vrijeme. Gledajte našeg Carla dok taktično spaja tehno oružja.

2004
Space, Ibiza

Ok, preskočili smo deset godina, ali vrijeme je da dovedemo veliko oružje. Space je bio dom Carl Coxa, njegova palača, njegova neosporna vladavina i nitko nije vrtio u tom klubu kao on. Vidjeti ga kako nastupa u tom klubu na Bijelom Otoku je poput komada plesne glazbene povijesti ukorijenjene u sjećanje čitavu vječnost. Iako je služio monumentalnim propovijedima u svakoj sobi kluba, Discoteca je bio njegov najpopularniji prostor u klubu, tako da je ovaj 30-minutni dio seta vani na terasi 2004. godine pravi užitak i bliži zabavnijim i groovy zvucima po kojima je danas poznat.

2013
Boiler Room Villa, Ibiza

Jedan od najslavnijih Coxyjevih online setova, njegov villa party takeover za Boiler Room na Ibizi je instant klasik. To je savršena mješavina tvrdih i drskih traka, i jao koliko se on tu dobro zabavlja. Vjerojatno jedna od najboljih stvari na videu je ekipa, plešu kao da ih nitko ne gleda, iako je baš suprotno, svi gledaju. Uzima mikrofon, nosi mornarsku kapu i daje nam savršeni ljetni soundtrack koji ćete nanovo gledati i slušati.

2015
TIME WARP, MANNHEIM, GERMANY

Tri sata Carl Coxa s Time Warpa, spektakla dance glazbe na planetu.

Mislimo da za ovaj ne moramo objašnjavati zašto ga se ne smije propustiti, zar ne?

2016
Fabric, London

U junu 2016, Carl Cox je bio na Mixmag naslovnici. Nije da smo trebali razlog za staviti kralja na naslovnicu, ali 2016 je bila posljednja godina kluba Space i činilo se prikladnim proslaviti naslijeđe najveće zvijezde Ibize. U proslavu naslovnice, Coxy je imao vrlo poseban dvosatni set u londonskom fabricu, instituciji više nego vrijednoj selektorove prisutnosti. Prošao je kroz house i niz rave klasika i bila je to posebna noć za svakog uključenog.

2016
Space, Ibiza

Emotivno, gorko kiselo i apsolutno ludo. Svi načini za opisati Carlov posljednji set ikad na njegovoj Revolution noći. Njegov devetosatni maraton je posljednji put da se njegova večer održava u njegovom klupskom domu. Neki kažu da je to najbolji set koji je ikad tamo odvrtio. Sudeći prema video dokazu, nije daleko od istine.

2017
DJ SOUNDS, LONDON

Krajem prošle godine, bio je gost Pioneer's DJ Sounds showa, a kralja možete vidjeti kako rola preko četiri decka. Svaki potez i beat su snimljeni u realnom vremenu, nudeći rijedak uvid što se sve događa gore.

2018
ESSENTIAL MIX

I tu smo, natrag u sadašnjosti te smo vrlo znatiželjni što Cox sprema za nas u 2018. BBC Radio One Essential Mix oduvijek je bio stanica za produljene mikseve od najvećih i najboljih DJ-eva na svijetu. Kada je Coxy izbacio ovogodišnji, značilo je da imamo što pušta trenutno, a to je pulsirajući showcase Carlovog zvuka koji se razvijao tijekom posljednje dvije dekade. Nemoj se nikad promijeniti, nikad stati i uvijek se nastavi smijati Carl.

'Oh Yes, Oh Yes, Oh Yes'

Next »
Loading...
Loading...