Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Ok je biti bitanga na festivalu, dokle god si simpatičan

Glupiranje s frendovima je ok, biti kreten prema ostalima, nije.

  • Mixmag Adria
  • 1 April 2018

Znate kako je. Budite se u mračnom i vlažnom šatoru, protežete se i prolazite rukom kroz kosu, ali ovo nije L’Oreal reklama, osim ako nisu odlučili da su pivo, znoj i blato najbolji odabir za vašu kosu. Jednostavno znate da mala bočica šampona ne može pomoći u ovoj situaciji, pa spretno izvučete svoju, ako ništa preskupu, 60 eura vrijednu kapu i situacija je riješena.

Sve je ponovno na svojem mjestu i lagano odmarširate prema glavnoj festivalskoj pozornici osjećajući se poput LL Cool J-a iz ere ‘I Can’t Live Without My Radio’. To jest, sve dok na vas ne naleti neka kretenčina derući se "AAAA PREJEBENA KAPA STARI" i samo vam je mazne, pritom davajući svijetu pogled na ono što još uvijek nazivate svojom kosom.

Baš kao što Ace Ventura u drugom nastavku poludi s izjavom "Nobody messes with the Do!" iz vas vrišti "Nitko se ne zajebava s mojom kapom kad sam mamuran!", ali to se ne događa. Mamurni ste.

Kada bi samo mogli smoći snage i objasniti ovom liku koji vam je uzeo kapu, da je sasvim ok biti kreten na festivalu, dokle god si simpatičan.

Na engleskom jeziku nazvali bi ovakve ljude 'Rogue', grubo prevedeno 'Bitanga'. Čak postoji i pojam na uvijek-popularnom Urban dictionaryu 'go rogue' a objašnjen je kao 'prestati slušati naredbe, voditi se po osobnom nahođenju, ići protivno očekivanjima i uputama. Kada bih to primjenili na tipičan rave zvučalo bi 'Potpuno poludjeti, ponašati se kao klaun, ignorirati prijatelje koji te uvjeravaju da prekineš biti napast koja radi sve što hoće'.

Čak i oni ljudi koji se inače ne ponašaju tako znaju nekada biti blesavi. Mislim, svi smo mi jednom bili djeca i zdravo je nekada udovoljiti tim dječijim karakternim crtama. Nekada. Ne cijelo vrijeme. Ono o čemu govorimo je, da je ok napraviti pizdariju pa čak i štetu, dok ne dolazite u konflikt s drugim ljudima. Ok se zabaviti, nasmijati, podvaliti nekome praktičnu foru, ali razljutiti druge ljude ito ljude koje uopće neznate? I djeca u vrtiću vam mogu reći da je to loša odluka.

Kad ste već odlučili bit kreten, držite se svojih prijatelja. Oni se neće ljutiti što pišate po njima dok bezuspješno ciljate plastičnu čašu u gužvi bez toaleta na vidiku. Oni su vaši prijatelji, ne da se neće ljutiti već će vrištat od smijeha dok se vi iz crvenite i iz petnih žila derete 'ODJEBIII!'. Na nekim prekomorskim festivalima toliko ste zaokupljeni u vašem malom svijetu da se odlučite i okupati dok vam vilica funkcionira kao propela i besciljno se krećete u krug. Na zabavu svih rejvera dovoljno sretnih da vas vide.

A onda opet, ima vremena kada se udružite protiv 'rogue' ponašanja u vrijeme potrebe. Kao da vam neko kaže da ne možete preko reda ući u Gay klub ako prvo Transvestitu na vratima pokažete vašeg dugi (ili kratki) 'ponos'. To su vaši prijatelji, nasmijete se, slegnete ramenima i gaće padaju.

Biti 'rouge' ne znači da ste u potpunosti bez spasa. Kruh - Rejver iz Glastonburya se smatra žestokim 'rouge' ponašanjem, ali sve što je čovjek napravio je ponudio umornim tjelima potrebite ugljikohidrate.

A što je sRizla-Bucket-hat likom? Vidite ga na ulici i pomislite 'Koji kurac je ovom liku pa nosi papire na kapi?', kada ga vidite u sred nekog festivala kako dijeli papire mislite da je božji poslanik.

Tako da ne morate biti sramežljivi na vašem sljedećem festivalu. Pustite se, budite moron, valjajte gluposti, samo ako je moguće, odjebite od naših kapa!

Next »
Loading...
Loading...