Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Omega Ritam - od gradnje scene do 20. rođendana

OR slavi jubilej s pet partyja tijekom ljeta

  • Mixmag Adria
  • 22 June 2017

Prošlo je već 20 godina od prvog Omega Ritam partyja, pa najdugovječnija živuća party organizacija u Hrvatskoj, Omega Ritam, iza koje stoji Pero Fullhouse, slavi ovog ljeta svoj jubilarni 20. rođendan.

Tijekom slavljeničkog ljeta, organizira pet slavljeničkih partyja, od kojih će se četiri ljetna održati u Aurori i završni jesenski s izložbom flyera i plakata, u novootvorenom klubu Zenta u Splitu.

U ovih pet partyja prisjetit ćemo se duha tog vremena kad su se OR partiyji nestrpljivo iščekivali, na partije na koje je ekipa znala potegnuti i po nekoliko stotina kilometara. Prekrasni izlasci sunca u bašti Aurore, pulsirajući ritam u kuli Kamerlengo ili pak hipnotizirana izvijajuća znojna tijela uz bljeskajući strobo u paklu Capelle, sve to je ekipa OR priuštila mnogim generacijama.

Za 20. rođendan OR-a, Pero Fullhouse pripremio je playlistu 'Stvari koje su obilježile OR partyje, koju možete poslušati ovdje.

Koliko je Omega Ritam imao utjecaja na razvoj, prvenstveno dalmatinske, scene svjedoče generacije partijanera kojima su OR partiji ostali u neizbrisivim sjećanjima.

Od prvog partyja 1997. do danas OR je organizirao preko 300 klupskih i festivalskih događaja, ugostio više od 200 stranih imena, od kojih mnoga po prvi put u Hrvatskoj, kao i većinu domaćih i regionalnih techno / house DJ-eva i tako dijelom popločao put da Hrvatska postane najpoznatija festivalska ljetna destinacija u Europi.

Od malih underground partyja u Capelli i Nightu u Vodicama, preko egzotičnih lokacija Dioklecijanovih podruma, plaže Zlatni rat na Bolu, pa sve do nezaboravnih open air partyja u primoštenskoj Aurori, Discotheque Rive te konačno, Moondance Festivala koji je postao svjetski prepoznat.

Na Omega Ritam partyje se nije išlo, nego prije hodočastilo. Samo ako se prisjetimo čarobnih noći kad su gostovali neki od čarobnjaka techno zvuka Laurent Garnier po prvi put u Hr u F1, Richie Hawtin, Carl Cox, da ne spominjemo već legendarne nastupe Millsa u Aurori, splitskom Mastersu, prvom splitskom velikom festivalu Evolution Funk '99e i napokon, kao kruni svega na Moondance Festivalu.

Neki od najupečatljivijih momenata svakako su bili i closing partiji s legendarnim West Bamom koji će i ove godine zatvoriti sezonu Aurori.

Osim mnogih stranih gostovanja OR je pružio priliku mnogim danas priznatim domaćim DJ imenima i još uvijek radi na pronalasku i potpori mladih talenata, na što je jako ponosan.

Omega Ritam Records s podetiketom Alfa Ritam izdao je ukupno 9 vinilnih izdanja s tada eminentnim imenima, poput Oxie, Bryan Zentza, Indigo Kennedyija i mnogih drugih, od kojih su mnoga završila u torbama i ljestvicama kako najpoznatijih DJ-eva, tako i skrivenih talenata.

Prvi slavljenički party dogodit će se u subotu 24. lipnja/juna na otvaranju ljetne sezone partyja u Aurori, uz jedinstvenu Shinedoe iz Amsterdama. Prva dama nizozemskog techna po prvi put dolazi u Auroru i uvjereni smo da će opravdati zašto joj tepaju da je ženski Jeff Mills.

28. srpnja/jula - Omega Ritam pres. Road 2 Moondance s Raffaele Attanasio

18. kolovoza/augusta - Omega Ritam highlights TBA

9. rujna/septembra - Omega Ritam Aurora Closing s Westbam

Load the next article...
Loading...
Loading...