Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Osam puta kad su se Simsponi infiltrirali u elektronsku glazbu

Od parodija i semplova do klupskih večeri i pokretanja novog žanra

  • Mixmag Adria
  • 20 November 2017

Došli smo do toga da od Björk očekujemo neočekivano, no čak i s tim paradoksalnim razmišljanjem, nismo očekivali od islandske pjevačice da će koncept svog novog albuma 'Utopia' usporediti s minornim, neljudskim likom iz treće epizode The Simpsons debitantske sezone iz 1990. No, prošlog je tjedna u The Observeru upravo to učinila.

Možda ne bismo trebali biti iznenađeni. Simpsoni su imali moćan kulturološki utjecaj u svojih gotovo 28 godina prikazivanja te su se dotaknuli mnogih stvari na svijetu, uključujući elektronsku glazbu. Ispod pogledajte osam puta kada se to dogodilo.

Simpsonswave

2016, pojavio se novi žanr audiovizualne umjetnosti koji je kombinirao utjecaj Simpsona i vaporwave glazbe, a nazvan je Simpsonswave. Klipovi iz serije montirali su se uz vaporwave trake, no sama ideja polučila je viralnu popularnost, s videima kao što je ovaj iznad,SUNDAY SCHOOL, koji je pogledan više od 10 milijuna puta. Magazini kao što su Thump i Pitchfork komentirali su senzaciju naslovima Is Simpsonwave a Real Thing? i What the Hell Is Simpsonwave?

Kad su od Stephena Hawkinga napravili DJ-a

U premijernoj epizodi 22. sezone Simpsona, Elementary School Musical, gostovao je svjetski poznati znanstvenik Stephen Hawking. Što je TV serija napravila s genijalnim umom? Pretvorila ga je u DJ-a.

Burial verzija Kirk Van Houtenove ‘Can I Borrow A Feeling?’

Kada artist ima tako definiran zvuk kao Burial, lako je moguće da postane potencijal za parodiju. Osoba koja stoji iza YouTube računa PrayForPatrick, preuzela je štafetu 2013 i uploadala burialsku verziju očajničke molbe Kirk Van Houtena da ponovno oženi Luann, u potpumosti s atmosferičnim bubnjevima i svim.

Next Page »
Loading...
Loading...