Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Osim Berghaina: 10 klubova koje treba posjetiti u Berlinu

Glavni njemački grad pun je vrhunskih klubova

  • Mixmag Adria
  • 4 January 2018

Najpoznatija techno kuća na svijetu? Najveći meme plesne glazbe?

Kako god ga željeli nazvati, Berghain je klub koji prvi padne svima na pamet kada se spomene clubbing u Berlinu. A kako i ne bi bio? Nalazi se u impresivnoj zgradi, Ben Klock tamo ima svoje regularne večeri, partyji gotovo nikad ne prestaju, a politika bez fotografiranja dozvoljava vam da budete ono što jeste. No, kao što znate, postoji i striktna politika ulaska u klub, pa samo oni koji su te večeri podobni ulaze. Zbog toga je objavljeno tekstova sa savjetima kako izgledati prilikom pokušaja ulaska.

No, ako vam i ne upali ući, ne bi vam to trebao biti problem. Postoji još pregršt fantastičnih klubova u njemačkom glavnom gradu.

Provjerite ispod koje klubove osim Berghaina morate posjetiti ako ste u Berlinu.

1
://about blank

Move D, Richie Hawtin, Omar S. To su samo neki od DJ-eva koji su nastupali u ovom, nekad ilegalnom klubu, u Friedrichshain, u 2017, njegovoj sedmoj godini rada. Rođendanski vikend u travnju/aprilu, bio je divlji, trodnevni party, a Lena Willikens i Helena Hauff pomogle su ugasiti svjećice. Zgradu biste lako mogli zamijeniti za oronulu, napuštenu kuću izvana, dok podcijenjeni interijer dozvoljava svakakve vrste zabave.

2
Funkhouse Berlin

Za doček Nove godine, tu se održao HYTE party, što je definitivno u Funkhaus, u istočnom Berlinu dovelo velik broj posjetitelja. Nina Kraviz i Chris Liebing samo su dva DJ-a koji su u bivšem centru za emitiranje iz 1950-ih odradili 24-satne partyje. Centralno mjesto u klubu je Shedhalle koncertna dvorana, veliki prostor s rustikalnim zidovima i zakrivljenim, starim stropovima. Primarno je to mjesto za partyje koji traju i traju, poput Perlon, 46-satnog partyja s Ricardom Villalobosom, Zipom i drugima u svibnju/maju 2017.

3
Ritter Butzke

Baš nedavno, Ritter Butzke ke dijelom preuređen, kako bi posjetiteljima predstavio novi apokaliptični klupski prostor, Dampfmaschine. Izgleda poput laboratorija nekog ludog znanstvenika, s raznoraznom starom mašinerijom koja leži uokolo te LED zidom koji je dizajnirao Telekollegen. Fotografija ispod prikazuje kako nije cijeli klub takav te da čak postoji i dvorište za tople dane. U svojoj osmoj legalnoj godini rada (ilegalno je otvoren 2007), ugostio je Timo Maasa, Format B i cijeli niz lokalnih selektora.

4
Tresor

Ime Tresor duboko je ugravirano u povijest techno glazbe. Originalni klub otvoren je 1991, a etiketa je izdala glazbu Jeff Millsa, Robert Hooda i Surgeona tijekom godina. Kao što je poznato, stari prostor morali su isprazniti 2005. No, kako je izgubljen ikonski prostor, tako je dobiven savršeni techno klub 2007, kada se Tresor ponovno otvorio u napuštenoj Kraftwerk elektrani. Ima preko tri kata i prilično je zastrašujuće gledati u njega. Samo zamislite kako je kad je glazba glasna i kad nema svjetla...

5
Kitkatclub

Ilustracija ispod dat će vam najmanji uvid o KitKatClubu. Mjesto u kojem je seks prihvatljiv otvoreno je '94, a ima žanrovski raznovrsne evente koji se održavaju ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Odmah je iza ugla od Tresora, pa lako možete posjetiti oba kluba u istoj noći. Samo imajte na umu da ćete možda morati ukloniti nešto odjeće sa sebe, kako biste ušli ovdje.

6
Watergate

Kao što ste mogli pretpostaviti, Watergate leži odmah pored vode, u Kreuzbergu. Sa staklenim prozorima od poda do stropa, kroz koje možete gledati po danu, budući su po noći na njih navučeni zastori, imate prekrasan pogled na vodu ravno s plesnog podija. To vam nije dovoljno? Ok, ima i neopisiv LED, a na lineupima se nađu Kerri Chandler i Mr Ties. Eto.

7
Griessmühle

Bivši mlin za žito, Griessmühle savršeno je rave mjesto za svakog tko voli plesati u ogoljenim, mračnim prostorima. Pod tim mislimo na metalne stupove, kosturska stepeništa i puno mračnih zakutaka. Plesni podij obično je osvjetljen kombinacijom plavih, crvenih i ljubičastih svjetala, dok u vrtu još uvijek stoji stari silos za žito.

8
Club der Visionaere

Ovo je za vas ako volite zapartijati po danu. Nalazi se na kanalu, blizu Kreuzberga, Club der Visionaere otvara svoja vrata rano i zatvara kasno. Na plesni podij stane samo 50-ak ljudi, pa posjetitelji stoje na drvenoj platformi uz vodu. Posljednjih nekoliko mjeseci, tamo su nastupili Evan Baggs, Hector i Anthea.

9
Salon Zur Wilden Renate

Ako neki rave daje osjećaj house tuluma, jasno je kao dan da je sve moguće. Dodajte sjajan, chic dekor i vjerojatno nećete htjeti otići s ovog mjesta. Salon Zur Wilden Renate je klub o kojem govorimo, s tri plesna podija u staroj stambenoj zgradi te ima teški fokus na lokalne DJ-eve. Berlinci vole ovdje partijati.

10
Ipse

Lociran vrlo blizu Club der Visionaere, iako puno veći od njega, s kapacitetom od 700 posjetitelja, Ipse je još jedan klub koji je iskoristio blizinu vode. Partyji se održavaju i unutra i vani, a house i techno čine većinu programa. Glavni floor je u warehouse stilu i savršen je za zimske noći, no ljeti se sve vrti oko dnevnih partyja i lješkarenja uz vodu, u hladovini stabala.

Next »
Loading...
Loading...