Search Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Pavel Petrov: "Ne mogu dočekati vidjeti svoju najdražu publiku"

Razgovor povodom njegovog nastupa na Flyaway Festivalu

  • Mixmag Adria
  • 11 June 2018

U okolici Zagreba, u Svetoj Nedelji (Kerestinec), održat će se prvi Flyaway Festival, festival elektroničke glazbe koji će ugostiti brojna imena regionalne ali i internacionalne scene.

16. lipnja 2018. upravo na ovoj atraktivnoj lokaciji održat će se Flyaway Festival, uz 20 renomiranih svjetskih i domaćih DJa na dva floora.

Uz hrpu provjerenih domaćih imena poput Ivan Mastermixa, PEZNTa, Tom Buga, Life 4 Funka, Matye, Yakke, Senne i drugih, kao headlineri festivala pojavljuju se Pavel Petrov, Angelo Ferreri, Siniša Tamamović, i Paolo Barbato.

Povodom održavanja ovog velikog jednodnevnog festivala koji će trajati od pet poslije podne do 12 popodne sljedećeg dana, porazgovarali smo s jednim od lavnih headlinera - Pavelom Petrovom.

Bugarskog DJ-a smo ispitali o idealnom partyju, njegovoj glazbi, sceni u Bugarskoj i još mnogo toga.

Pročitajte u nastavku.

Razgovarao Tomislav Brusač

m: Pozdrav Pavel, dolaziš iz Bugarske, možeš li nam reći više o tamošnjoj sceni?

Pozdrav ekipa. Za početak, hvala na intervjuu.

Da, dolazim iz Sofije, Bugarske. Kroz moje oči grad je nevjerovatan i posjećuje nas mnogo turista iz cijelog svijeta. To definitivno pomaže u razvoju scene u Bugarskoj. Party organizacije, kao i moja, razvijaju se na održiv način s dobro organiziranim i stylish underground događanjima. Tako da vjerujem da Zapadna Europa polako gleda prema Balkanu posljednjih nekoliko godina.

m: Tvoj veliki "break" je došao 2016. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Pa uglavnom se mogu složiti s time. Mislim da se radilo o mojem 'Breath' EP-u. Cijeli EP je vrlo uspješan i nakon što je traka 'Breath' ušla u beatportov Top 100, pratila ju je traka 'Ayahuasca' koja je ostvarila značajnu prodaju. Uglavnom, 'Ayahuasca' je moj bestseller.

Imao sam priliku nastupiti na posljednjem i legendarnom BPM festivalu u Meksiku iste te 2016. Snimio sam mix i to je definitivno pomoglo mojoj karijeri.

m: Koje ti je najdraže ili najsupješnije izdanje do sada?

Ako pričamo o uspješnosti, onda ponovno 'Ayahuasca'. Što se tiče meni najdražeg izdanja...hmm, rekao bih jedno od mojih prvih izdanja 'Friends Forever'. Bilo je izdano za odličnu etiketu Audiojacka, Gruuv i također je bilo uspješno.

m: Je li ovo prvi put da nastupaš u Hrvatskoj?

Srećom ne! Obožavam hrvatsku publiku i gostoprimstvo! Jednom sam nastupio za Seriously Twisted ekipu u Puli i par mjeseci kasnije u Rijeci za KBS u Crkvi. Oba partyja su podržali super domaći umjetnici.

m: Imaš i glazbenu poleđinu, ako nisam u krivu. Jesi li studirao glazbu, sviraš li kakav instrument?

Nažalost, u krivu si :). Ne znam note, no kao umjetnik osjećam glazbu na svoj način što mi pomaže u praćenju vlastitog instinkta.

m: Kako bi opisao glazbu koju puštaš? Kakve setove preferiraš? Kratke, duge, closing, peaktime?

To zaista ovisi. Prije svake gaže ne znam što ću vrtiti. Volim improvizacije i zbog toga sviram i house i techno. Vjerujem i u to da je miksanje vještina. Dobar umjetnik može napraviti odličan mix i natjerati ljude na ples s lošijim trakama. Loš DJ može razočarati i s 10 najboljih traka. U to uglavnom vjerujem. No ipak preferiram peak i closing setove i kad sviram closing volim da traje duže. Tada imam suštinu energije publike, a to ponekad budi najbolje od mene.

m: Što bi za tebe bila savršena gaža? Loakcija, publika, ozračje...što je najbitnije za dobru zabavu na plesnom podiju?

Sve što si spomenuo je bitno. Za mene glavna stvar u svakom slučaju je raspoloženje koje imate prije nastupa, što u svakom slučaju ovisi od promotora! Naravno da svaki put radim najbolje što mogu, ali puno je teže ako morate progutati neprofesionalni ili loš stav i htjeli to ili ne, to se svakodnevno događa svakom artistu. To je dio posla. Lokacija je također važna i to je razlog zašto sam super uzbuđen oko Flyaway festivala.

m: Pokrenuo si i party serijal EXE. kako ide projekt?

Projekt nevjerojatno napreduje i razvija se svaki dan! Mi stvaramo najbolje događaje u Bugarskoj. Po mom mišljenju oni stvarno imaju smisla za scenu u mojoj zemlji. Vjerujem da smo puno pomogli u uključivanju sve više i više novih ljudi u naš mali "elektronsko glazbeno dvorište".

m: Tko ti je najveća inspiracija u glazbi?

Najveći utjecaj...hmm. Određena vrsta filmova. To mi je inspiracija. Serije i filmovi. Preporučam da pogledate Vinyl! Svaku epizodu sam sačuvao za moj sljedeći odlazak u studio.

Sa strane glazbe i umjetnika, spomenuo bih Maceo Plexa i Ellum! Volim njegov rad otpočetka.

m: Imaš li nekakvu poruku za posjetitelje Flyaway Festivala koji te dolaze slušati?

Imam! Pogledajte taj divan dvorac i zamislite što sve zajedno unutar njega možemo stvoriti! Idem u Južnu Ameriku na turneju uskoro, ali iskreno, uzbuđeniji sam zbog Flyaway Festivala, i ne mogu dočekati vidjeti jednu od svojih najdražih publika 16. lipnja u dvorcu!

Load the next article
Loading...
Loading...