Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Pet najboljih glazbenih tech čudnovatosti

Naši omiljeni s ruba industrije glazbene opreme

  • Mixmag Adria
  • 29 July 2017

Mikrofonični Soundbox

Ne, nije izložba u Tate Modern muzeju, nego Manu Richter prototip novog elektro-akustičnog uređaja. Sastoji se od luka i žica, kamena i nekoliko tipki koje podsjećaju na štapiće od lizalica, spojenih na mikrofone. Rade kroz software FX editing suite i mikser te dozvoljava kreiranje uistinu čudnih zvukova.

tinyurl.com/manusound

Martin Orman/Soulsby Synths 'Milleniatmegatron Falcon'

Fan Martin Orman je instalirao 8-bitni Soulsby synth u model Millenium Falcon, smještajući šest kontrolnih knobova i dodavši rupe za prekidače i svjetla. Jedan manje sada.

tinyurl.com/ormanfalcon

Eowave Quadrantrid Swarm

Swarm zvukovi kao da su kompozitori soundtrackova za Doctor Who i The Twilight Zone's zarobljeni u liftu s puno kružnih ploča. Motor digitalnog syntha s analognim filterima i odjekom, podsjeća na onostrane sci-fi zvukove 60-ih i 70-ih. Njegov touch može biti tipkovnica ili sekvencer.

tinyurl.com/qstorm

Critter & Guitari Intro Etc Video Synth

Ova privlačna, magična crvena kutija interpretira zvuk kao vizuale. Dajte joj nešto glazbe preko midi konekcije i USB-a i kreirat će tripozne uzorke i vizuale koje je moguće modificirati i sačuvati za kasnije. Odlično za kreiranje vizuala uživo ili rad na videu koji prati vašu glazbu.

tinyurl.com/critterguitari

Yamaha 'Reface Robot'

Izgleda poput vojske robotskih četkica za zube koje čiste synth, no ovo je posljednji krik iz Yamahine Reface serije. Napravljen je od dvije sekcije, od kojih je prva tanka, aluminijska kutija s puno LFO dijelova koji kontroliraju robotske ruke na drugoj sekciji koja je zadužena za kontrole na Refaceu.

tinyurl.com/refacesynth

Load the next article...
Loading...
Loading...