Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Pet najboljih obrada sintesajzera

Od Blade Runner klasika do mutantskih Rolanda, starinski synthevi inspiriraju najbolje današnje

  • Mixmag Adria
  • 16 June 2018

1
ROLAND SH-01A

Boutique izbor se sastoji od kompaktnih digitalnih obrada nekih od Rolandovih najvećih hitova. Ovaj SH-01 nije analogan, ali ima polifoniju, touch screen, chord memoriser i poboljšano sekvenciranje, pa ono što izgubite u autentičnim spojevima, dobijete u funkcionalnosti.

£349, Roland

2
DECKARD’S DREAM

Opsesivnost Blade Runner fanova je dostigla nove nivoe kad je Roman Filipov iz Sputnik Modulara napravio svoju počast CS-80, legendarnom yamahinom sintesajzeru iz 80-ih koji se koristio na soundtracku Blade Runnera. The Dream možda nema šarmantni dizajn kao CS-80, no dolično rekreira njegove sonične sposobnosti.

£2,686, Deckard's Dream

3
KORG ODYSSEY FS

Nakon utkivanja puta s kompaktnom obradom MS-20 sintesajzera, Korg je odlučio napraviti obradu Arp Odysseya, koji je, uz Moogov Model D, pomogao popularizirati synth. kompaktne tipke su bile odlične za turneje i niske cijene, no sada je Korg izveo verziju u punoj veličini sa specijalnom verzijom SQ-1 sekvencera.

£1,459, Red Dog Music

4
BEHRINGER MODEL D

Uli Behringerove najnovije vijesti dolaze u obliku obrade Pro Onea od Sequential Circuita nakon najave obrade Oberheim OB-Xa i Rolandovog VP-330 Vocoder Plusa. Možda neće biti dostupni u shopovima neko vrijeme, no do tada je tu obrada Minimoog Model D po super cijeni.

£299, Behringer

5
ROLAND TR-8S RHYTHM PERFORMER

Rolandov TR-9 je iskombinirao dvije najpopularnije ritam mašine, 808 i 909, a najnovija verzija sada dodaje 606, 707 i 727. Ne liči na svoje prethodnike, ali kao i kod TR_8, Roland je zastranio od analognog te umjesto koristio Analogue Circuit Behaviour software. 8S djeluje kao da bi mogao ponoviti uspjeh TR-8-ice.

£609, Roland

Next Page
Loading...
Loading...