Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Prava partijanera: Zašto bi vremena setova trebala biti poznata?!

Nitko se ne želi uzrujavati zbog propuštanja omiljenih artista

  • Mixmag Adria
  • 11 June 2018

Datum je već mjesecima zaokružen na kalendaru. Taj DJ - poznat i po tome što nikada nije nastupio u vašem gradu - konačno dolazi.

Čekali ste taj dan. Odabrali unaprijed čak i što ćete odjenuti i obavijestili šefa kako vas u ponedjeljak nema na poslu. Niste čak ni trepnuli na visoku cijenu ulaznice.

Noć koju ste čekali stiže. Odlično ste raspoloženi, zagrijavate se s ekipom i pripremate se za dugoiščekivani set, no nemate pojma kada DJ počinje.

Mogao bi ili mogla nastupiti oko 2 ujutro, kao i većina headlinera na partyjima, no opet, mogao bi ili mogla nastupiti od 4 do 6 ujutro - zatvoriti noć. Još bolje, poznat je ili poznata po duljim setovima, pa će možda i otvoriti. Tko bi ga znao?

Odlučite riskirati. Dolazite u klub ranije nego ikad prije. Prazan je. Nitko ne pleše. Konobar "misli" kako će headliner početi za tri sata. Voljeli biste otići, pa se vratiti, no nema šanse da želite ponovno prolaziti kroz ulaz kada nastane gužva, a nemate gdje u blizini kluba ni izgubti vrijeme.

Čuvate pivo od 6 eura već sat vremena i već se lagano grije. Zamor se polagano uvlači. Do vremena kada DJ preuzima deckove, vaša energija je isisana i klonuli ste duhom.

Ne znati kada vaš omiljeni DJ nastupa - onaj za kojeg ste unaprijed platili ulaznicu - je stresno.

Vrijeme seta nije samo praktično očekivanje kada izlazite vani, već potrebno. To je pravo koje bi trebali imati svi koji su kupili ulaznice. Zaslužuju znati kada njihov omiljeni artist nastupa.

Neki rejveri možda žele strateški planirati svoju večer. Nema boljeg negov otići s posla, večerati s prijateljima i zgrabiti piće - dva u nekom baru prije odlaska u klub. Znati timetable večeri dozvoljava čovjeku da se dobro unaprijed pripremi za izlazak i da ulovi 'happy hour' u omiljenom baru.

Mnogi vlasnici klubova i promotori namjerno prikrivaju timetable kako bi publika stigla što ranije u klub te kako bi kupovali preskupa pića na šanku.

Festivali uvijek otkriju timetable kako bi publika mogla planirati svoj dan. Zašto bi u klubovima i s partyjima situacija bila drugačija?

Neki će kao argument možda spomenuti bezbrižno i spontano partijanje koje poznavanje timetablea može kompromitirati, no zar se spontanost ne nalazi u trenucima koje najmanje očekujete? Na plesnom podiju s ljudima koje upoznate?

Je li to ples u 10 navečer kad se klub tek otvori, u 2 ujutro ili pak, u 7 ujutro na kraju partyja ili u afteru, uvijek ima mjesta za neočekivano da se dogodi, za trenutke koje ćete zauvijek pamtiti.

Svakako postoje benefiti dolaska u klub ranije, kao što je primjerice otkriće lokalnog talenta ili uvid u progresiju večeri, no ako je timetable poznat, to neće spriječiti ostale da dođu vidjeti DJ-a koji otvara party.

A oni rejveri koji ne koriste stimulanse (energetska pića, uostalom, imaju previše šećera), oni teško mogu fizički izdržati cijelu noć samo na alkoholu i visokim očekivanjima.

Osim ako klubovi ne počnu nuditi prostor za odmor ili možda kavu u cijeni ulaznice, onda definitivno trebamo timetable prije samog partyja. Ljudi mogu i hoće doći ranije kako bi partijali cijelu noć, no zašto oni koji žele biti menadžeri vlastite večeri, to ne bi mogli biti? To je 'win-win' situacija.

Nemojmo klabing - koji bi trebao biti iskustvo bez napora - činiti kompliciranijim nego što mora biti.


Ne slažete se s ovim? Ostavite nam svoj komentar ispod ove objave na Mixmag Facebook stranici.

Next Page
Loading...
Loading...