Search Show Menu
Home Latest News Menu
Foto Report

Project Vojarna objasnio što je to techno vikend

Techno u svom bogatstvu

  • Mixmag Adria
  • 5 March 2018

Da je Project Vojarna događaj koji malo što može poljuljati, vidjeli smo u ljetnom izdanju, a u zimskom, koje se održalo proteklog vikenda u Bivšoj Vojarni bribirskih knezova, u to smo se uvjerili.

Nedolazak headlinera Graeme Reedieja iz Silicone Soula prvog dana eventa, spriječenog vremenskim uvjetima u Škotskoj, nije spriječio da se u petak održi odličan party, na kojem su dalmatinsku publiku svojim setovima počastili Gjuro, Scheva, Life4Funk, Zorro te u b2b varijanti Bake Junior & Mladen DJ, Ante Banic & Nick Jelly. Momci su, kako čujemo, pržili pošteno i pružili pravu uvertiru i zagrijavanje za subotu.

Osvanula je tmurna i oblačna subota, a kiša nas je bez milosti pratila cijelim putem do šibenske Vojarne. Industrijska zona, kišna noć i putevi do velike hale u kojoj se party održao, mirisali su na techno, a atmosfera odisala pravom techno warehouse noći. Trkom bijeg od kiše, preskakanje pokoje lokve i unutra smo. Pogled na halu prepunu rasplesanih tijela, po kojima se razbija raznobojan light i priča vizualnu priču, s audio podlogom koju je u tom momentu puštao DJ Jock.

Njegov jasan, snažan i nepretenciozan beat protkan melodijom, čine ga, uz njegove produkcije, jednim od najkompletnijih artista u regiji, što je ovog Splićanina prošle godine dovelo do titule Mixmag regionalnog producenta godine.

No, tko bi rekao da se ovdje nalazi takav i tako uređen prostor? Hangar idealan i kao da je projektiran i građen upravo za pravi, punokrvni, znojni warehouse rave. Impresivan drveni strop, posložen uzorkom romba, ne samo da je genijalno izgledao osvjetljen lightom, već je pridonio i tome da zvuk u prostoru bude besprijekoran.

Doista, svaki artist s line-upa pružio je dozu techna obojenu vlastitim zvučnim potpisom, što smo ovdje doista mogli i čuti. Svakog puta kad bi se na pozornicu popeo sljedeći DJ, iako taj trenutak nismo vidjeli - čuli smo. Techno u svom njegovom bogatstvu, na različite načine. Glazbeni diverzitet i showcase fantastičnih techno artista.

Skeptik se nakon DJ Jocka popeo za deckove te direktno i bez okolišanja započeo set tvrdim Detroitom, kojeg je ukrotio i pravu mu mjeru dao vokalnim dionicama, nakon čega je deckove i rasplesanu publiku prepustio škotskom headlineru Gary Becku.

Gary Beck je artist poznat po svom unikatnom zvuku, a od 2007. godine slovi za važnu figuru globalne techno scene. Rođen u Glasgowu, ovaj Škot uživa podršku velikih imena glazbene industrije. Kao producent je izdao glazbu za respektabilne etikete poput Drumcode, Cocoon i Saved, ali i na vlastitom BEK Audio labelu, a kao DJ je u Vojarni isporučio eklektičan set u kojem se vješto igrao technom i primjesama drugih žanrova, pa i house vokalima, koje je ukomponirao u bogat groove. Odlično raspoloženi Beck ostavio je publiku u zanosu, koji je spremno prihvatio Eggy, koji nije dozvolio da itko prestane plesati.

Edy C i BsSide u back 2 back varijanti isporučili su energičan set, čiju su priču pričali naizmjence svaki po traku, te tako obilježili kraj partyja, kojem uopće nije bio kraj te koji ničim nije odavao kraj, iako je bilo gotovo sedam sati ujutro. Vrijeme je bilo za after i to na istom mjestu, u istim uvjetima, bez prekidanja glazbe.

Jolly Joke je otvorio after u svom stilu, kojim je pružio dovoljno energije za one najizdržljivije, kojima ni nakon njega kući nisu dali ići Amigoo, Mani i Chuby.

Project Vojarna Winter Edition bila je dostojan sljedbenik ljetnog open aira u Vojarni prošle godine. Vrhunski soundsystem, impresivan prostor, jak line-up i mnogo uložene energije i truda, rezultirali su, a čim drugim, nego još jednim perfektnim eventom u režiji Decoded Records i Glazbene udruge Echo.

A mi već jedva čekamo sljedeći...

Next »
Loading...
Loading...