Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Pronašli smo ga: David Zowie o svojem dugoočekivanom povratku

'The Real Don' je upravo izašao

  • Mixmag Adria
  • 14 September 2017

Vratio se.

Nakon godina čekanja David Zowia da izbaci nastavak svojoj top himni koja je osvojila svijet 'House Every Wekend', UK producent je napokon izbacio svoj drugi singl, i ako sam iskren, ja sam oduševljen.

Visio sam na njegovoj Facebook stranici duže vrijeme. Pitao se. Sanjao o njegovom povratku u veliku ligu, i napokon je tu u obliku trake 'The Real Don'. Njegov drugi singl izašao je za Positiva/Virgin EMI. Njegove društvene mreže bile su poprilično "uspavane" od kad je izašao 'House Every Weekend' i postao broj jedan prije dvije godine, a od tada sam posvetio dosta vremena pokušavajući saznati što se kvragu s njim dogodilo.

Imao je svijet pod nogama, državu na dlanu svoje ruke no stvari su utihnule. Sve do sada. Zadovoljno mogu najaviti ekskluzivni intervju sa Zowijem.

Da, pričao sam sa David Zowiem i bilo je magično. Pričali smo o tome s čim se bavio, što je sljedeće i zašto me ostavio u mraku, mene, jednog od brojnih DZ fanova.

Intervju možete pročitati i odahnuti sa mnom. David se vratio i bit će veći nego ikad.

Funster

Prošle su dvije godine od kad si izdao 'House Every Weekend', što si dovraga radio do sada?

U biti sam putovao. Odradio sam minimum gaža; ne želim puštati samo da bih puštao. Ne želim niti zvučati kao šupak, ali jednostavno želim DJ-ati zbog pravih razloga. Putovao sam na puno mjesta. Mjesta na koja sam oduvijek želio ići i bilo je "sad ili nikad". Spuštao sam se niz tobogan uz morske pse nekoliko puta, vozio sam go kart u jebenom Moroku. Jahao sam konje po Karibima, čak i u moru, što nisam ni znao da postoji.

Stvarno, kako misliš?

Frende, konji plivaju. Osjećao sam se kao da sam u Neverending Story.

Pričaš o Falcoru?

To je bio onaj veliki konj, zar ne? Takav je bio feeling. Ne zajebavam se, vratilo me u djetinjstvo, ali da, nisam vjerovao da plivaju. E pa plivaju. Bio sam i na Tajlandu, jahao sam slonove. Bio sam na lokaciji gdje se snimao film The Beach, a bio sam i u Meksiku. Zato i nisam postao ništa na društvenim mrežama, ali imam glazbu s artistima. Artisti koji su vani, no iz nekog razloga (trake) nisu izašle. Zbog legalnih razloga i slično.

Vjerojatno je veliko pitanje, jesi li očekivao da će ‘House Every Weekend’ tako eksplodirati?

Nema šanse, to se samo dogodilo. Organski se stvorilo od nikud. Oduvijek sam radio glazbu, glazbu s raznim zvukom. Ova traka je sama od sebe uspjela. Dao sam ju frendu da ju može puštati, i prije nego što sam se snašao bila je na Radio Oneu.

Kažeš da si dosta putovao, ali mora biti neki razlog zašto nisi izdao propisni nastavni singl. Imao si broj jedan, jesi li osjećao pritisak da moraš izdati nešto podjednako veliko?

Znaš što, osjetio sam neki pritisak, ali na kraju dana, to je samo glazba. Nije toliko ozbiljno. Ne spašavam živote, zar ne? Nisam kirurg. Nisam baš osjećao pritisak, ali naravno da mi se to vrtjelo po glavi. Čak ne želi pokušati ponoviti 'House Every Weekend' ali sad sam u toj poziciji. Mislim da to jednostavno ne želim priznati.

Kako izgleda tvoja uobičajena dnevna rutina, što radiš kad se probudiš?

Zadnja dva mjeseca radim glazbu, spremam sve što ću izbaciti i radim na video materijalu. Velikim djelom sam sam sudjelovao u izradnji spota pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Ne možemo dočekati. Ranije si spomenuo svoje društvene mreže: u posljednjih godinu dana bilo je samo 10 postova na tvojem Facebooku. Kažeš da si imao drugog posla, ali je li to jedini razlog? U današnje vrijeme su društvene mreže esencijalne za nekog umjetnika...

Znaš što, nema razloga za ne-postanje, možeš biti na WC-u i postati. Kužim te.Nisam baš lik za društvene mreže.

Trebao bi naći nekoga tko će se baviti tim.

Dao sam svoj password za Instagram već. Čudno mi je biti na telefonu i slikati, ali nema isprike ni zašto to ne raditi.

Izgradio si fanbazu, uključujući mene, a nisam imao pojma gdje si nestao.

Uvijek osjećam kao da treba postojati razlog za stvari valjda. Ne kužim Twitter, ljudi pišu nasumične stvari.

U tome i jest ljepota. Po onome što čujem, tvoja putovanja su bila nevjerojatna, volio bi da sam vidio neku sliku tebe kako jašeš konja u moru.

Istina, evo stvarno ne znam.

Novi singl, 'The Real Don', reci nam više o njemu. Jesi li ti pravi don?

Tko god da je poslušao te riječi, može iz toga izvući što god mu padne na pamet. Volim slušati Biggie Smallsa i kad sam prvi put čuo tekst "recognise a real don, when they see one", super sam se osjećao. Osjeća sam se više kao don nego što to zapravo jesam. Volio sam hip hop, pa su fraze poput te ostale sa mnom.

Znači kažeš da tko god sluša tvoju glabzu može biti pravi don?

Naravno. Ili si Don, ili nisi, a postoji razlika između "jednog od donova" ili biti 'The Real Don'.

Koliko ti je trebalo da ju napraviš?

To je u biti obnovljena stara traka. Nije nova, napravio sam ju prije nekog vremena, bila je kao embrio koji sam odabrao. Meni se sviđala, a oni su htjeli probati s njoj, pa sam ju obnovio i evo nas. Uzbuđen sam i zbog videa.

Opiši video s jednom riječju.

Don.

Load the next article...
Loading...
Loading...