Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Recenzija: Bili smo na jednom od posljednjih koncerata Groove Armade

Ralph Moore izvještava iz Cornwalla, jer jedna od najvećih elektroničkih priča o uspjehu (navodno) prestaje s radom

  • RALPH MOORE | FOTO: MATT HAWKEY
  • 7 September 2022

Je li nastup Groove Armade prošle subote bio ujedno i njihov posljednji nastup u Velikoj Britaniji kao punokrvnog live benda? “Da, bio je!”, kaže Tom Findlay par dana nakon njihovog slavnog nastupa u Cornwallu za Live At Scorrier House. “U studenom imamo turneju po Australiji i Novom Zelandu i to je to.”

Kakav način da se zaključi dvadeset i pet godina Groovea: sviranje pred tisućama obožavatelja, mladih i starih, na zemljištu velebne kuće uz plažu na krajnjem rubu kornvalske granice. Dvojac je angažirao Morcheebu kao warm up, dok legenda Massive Attacka Daddy G i DJ Indian Man sviraju jump-up jungle u šumi na rubu imanja na afteru.

Ako ništa drugo, taj blistavi dvosatni set od Indian Mana u šumi postavio je atmosferu i publika nije mogla biti sretnija plešući na zvukove još iz 1998. Bilo je sjajno.

Ali završimo s posvetom britanskom duu Groove Armada, koji ne samo da svira sve prave stvari na svim pravim mjestima ('Easy', 'Paper Romance', bučnu, uglađenu verziju 'I See You, Baby', balearski klasik s trombonom 'At The River' i Superstylin' koji je odobrio mosh pit na samom kraju), ali koji također donose vrhunsku energiju plesnog podija i lasere u svoj glavni set u Scorrier Houseu.

U sklopu proslave novog albuma, 'Edge Of The Horizon' iz 2020., ovaj cijeli bend uključuje tri ključna vokala (među njima stilizirani Saint Savior i favorit Basement Jaxxa Veba), kao i Andyja na povremenom basu i Toma na klavijaturama ali ako ste mislili da će sve biti pitomo, razmislite ponovno.

Sama prisutnost nabrijanog vokala Superstylina, MC M.A.D.-a, poznatijeg kao Mike Daniels, osigurava da će i mladi i iskusni obožavatelji imati propisno ažurirane playliste s hitovima iz njihove diskografije: ta konkretna pjesma zaista je dar koji se nastavlja darivati.

Mixmag predlaže da rezerviraju Underworld za 2023. dok još ima vremena. Vidimo se opet uskoro, Cornwalle...

Next Page
Loading...
Loading...