Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

Rob Hes; "Vidio sam fotografiju APF-a iz zraka. To je izgledalo bolesno!"

Razgovor pred nastup na Adratic Perception Festivalu

  • Mixmag Adria
  • 1 August 2018

Na jedinstvenoj lokaciji Ušća Neretve od 3 - 5 kolovoza upoznajte Rob Hesa, jednu od sjajnih zvijezda na techno horizontu.

Njegov zvuk može se opisati kao sirov, nabijen energijom, no vrlo muzikalan istovremeno. Jedan je od onih artista kod kojih odmah prepoznate da je njegov rad baš njegov, bez ponavljanja trikova koje izvodi. Kod njega uvijek možete čuti nešto novo.

Rob je privukao pažnju globalne techno scene, a s više od 15 godina iskustva u studiju i brojnih izdanja pod raznim aliasima, on je definitivno jedan od dragulja koji je ostao skriven dugo vremena.

No, bez brige, s nedavnim izdanjima na 'SCI+TEC' etiketi, od Dubfirea, na Tronicu, Christiana Smitha te Bedrocku, Johna Digweeda, kao i na Senso Sounds, Olivera Huntemanna, sve je više ušiju koje se okreću njegovom zvuku.

Intervju s Hesom pročitajte ispod, a poslušajte ga u petak, 3. kolovoza na APF2018.


Razgovarala: Lucija Brailo

m: Hello Rob, kako provodiš ljeto? Zauzet si poslom ili imaš vremena i za odmor?

Rob: Otkad sam osnovao svoj label 'Pursuit' na početku 2018., nikada nisam imao vremena za odmor haha. Uvijek je ostajalo nešto posla za odraditi. Ali, ne mogu se žaliti jer sve ide dobro. Prošli vikend sam nastupao na Tomorrowlandu, a ovaj petak idem u Hrvatsku.

m: Koji trenutak smatraš bitnom prekretnicom za svoju karijeru?

Rob: Smatram kako je moje izdanje 'Countdown' na Ideal Audio etiketi, Olivera Huntemanna u 2013. godini otvorilo poneka vrata mojoj karijeri. Svi su ga puštali i umjesto da ja šaljem izdanje dalje, velika imena kao što su Christian Smith i Stephan Bodzin sami su zatražili da im pošaljem snimku za njihove labele.

m: Kako bi opisao svoj stil?

Rob: Grub, energičan, ali istodobno vrlo muzikalan.

m: Smatraš li se više producentom ili DJ-em? Kada bi morao birati između te dvije uloge, koja bi to bila?

Rob: DJ sam više od 20 godina. U prvih 10 godina uvijek sam bio više DJ jer sam većinu puta svirao u vlastitoj spavaćoj sobi. Usvajanje trikova, grebanje itd. Međutim, u posljednjih 10 godina sam više u studiju gdje stvaram glazbu. S obzirom na to, ako moram birati, sada sam ja mislim više producent...ali počeo sam kao DJ...tako da na kraju krajeva sam taj DJ - producent momak haha.


m: Što misliš o razvoju techno glazbe u posljednje dvije godine, misliš li da će s vremenom biti sve više pod žanrova?

Rob: Uvijek će stizati novi pod žanrovi, ali to uopće nije loša stvar ukoliko mene pitate. Volim techno, ali također postoji vrlo puno techna koji ne volim kada otvorim Beatport stranicu. To je jedan od razloga zašto sam osnovao svoj label. Sada imam toliko puno novih snimki da za vrijeme svojih setova mogu puštati isključivo glazbu sa 'Pursuit' labela. :)

m: Poznaješ li neke producente ili labele iz naše regije? (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Montenegro)

Rob: Zapravo i ne baš. Poznajem samo neka veća imena kao što su Siniša Tamamovic i Mladen Tomic, ali nisam siguran dolaze li uopće iz neke od ovih zemalja.

m: Kako bi opisao riječ "underground" nekome tko ne zna što se pod time podrazumijeva u području elektroničke glazbe?

Rob: Underground je nešto što ne čujete na regularnom radio prijenosu tijekom dana.

m: Što bi još volio raditi, osim bavljenja glazbom? Postoji li nešto?

Rob: Možda je vrijeme da pronađem novi hobi, ali trenutno mi se sve vrti oko glazbe. Međutim, volim izlaziti s prijateljima ili gledati dobru TV emisiju. Također, volim praznike.

m: Jesi li vidio lokaciju Adriatic Perception Festivala? Što očekuješ od toga i što publika može očekivati od tebe?

Rob: Mislim da sam vidio samo fotografiju iz zraka. To je izgledalo bolesno! Nisam siguran što da očekujem, ali zasigurno mnogo 'openmind' ljudi koji vole partijati. I mnogo prekrasnih djevojki...ima ih dovoljno u Hrvatskoj ;-) Ono što vi možete očekivati od mene jest mnoštvo nove glazbe. Ovih dana vam donosim zvuk 'Pursuit' labela.


Rob Hesa poslušajte na Adriatic Perception Festivalu u petak, 3. kolovoza na SEA stageu.

Load the next article...
Loading...
Loading...