Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Royal Wolf: "Bez zdravlja, sreće i smijeha, ne ide ni DJ-ing, a ni produkcija"

Razgovor povodom izdavanja njegovog albuma 'New World'

  • Mixmag Adria
  • 27 June 2019

Vuk Milivojević, aka Royal Wolf je producent i DJ koji dolazi iz Trebinja u Bosni i Hercegovini, s trenutnom bazom u Novom Sadu. Glazbom se bavi od malih nogu, a 2017 je bila njegova 'breaktrough' godina u kojoj je pokazao vrlo potentne techno produkcije s progresivnim primjesama.

Izdao je glazbu za etikete kao što su Yin Yang, Renesanz, Versa Records, i mnoge druge, kao i regionalnu I AM DIFFERENT etiketu na kojoj je nedavno izdao svoj prvi iščekivani album 'New World'.

Radi se o Electronica albumu, malo netipičnog zvuka ako ćemo suditi prema njegovim dosadašnjim izdanjima. Na albumu se nalazi 10 traka na kojima istražuje svoj široki glazbeni opus koji uključuje elektroničke zvukove, organske instrumente, mistične melodije, orijentalni zvuk i još puno toga.

Nedavno smo premijerno predstavili 'Entropy' (Pure Capital Edit), a zatim smo s Vukom odlučili i popričati o albumu i njegovom radu.

Album je dostupan na Beatportu, a premijeru 'Entropy' (Pure Capital Edit) poslušajte na kraju članka.

Razgovarao Tomislav Brusač

m: Pratimo tvoj rad već dvije godine, a sada kada si izdao svoj prvi album, nekako nam se čini da si krenuo u nekakav drugačiji zvuk u odnosu na tvoja dosadašnja izdanja. Što te navelo na tu promjenu?

RW: Prvo bih da vam se zahvalim što pratite i podržavate moj rad već duže vrijeme. Kada sam krenuo sa projektom Royal Wolf 2015. godine, odlučan sam bio da se bavim tehno zvukom. Takva i jesu bila prva izdanja. Medjutim, pošto ja nisam dosljedan jednom stilu i svaki pravac bi me brzo zasitio (govorim o produkciji), prelazio sam preko raznih žanrova i stigao sam ovde. Ja ne smatram da se u umjetnosti nešto mora, pogotovo u muzici. Nikad nisam bio u šablonu, iako je to možda najsigurniji put za uspjeh i kada radim neku stvar, idem tom linijom da prvo zadovoljim svoje kriterijume u svakom pogledu, pa onda kriterijume ostalih, jer ako ja nisam siguran da je moja pjesma iole dobra, kako onda mogu to očekivati od publike?

m: Možeš li nam reći koje su bili ključni utjecaji koji su možda inspirirali album ili neke određene pjesme?

RW: Kod mene će uvijek postojati uticaji, funk, disco, a pogotovo rock muzike. Od toga ne mogu da se izliječim. I ja ću uvijek reći da je muzika iz prošlog vijeka kvalitetnija od bilo koje muzike danas. Što se tiče pjesama, uticali su Jean Michel Jarre Led Zeppelin, Pink Floyd i pjesma od Bijelog Dugmeta “Uspavanka za Radmilu M.”.

m: Hoće li ova promjena utjecati i na tvoje DJ setove?

RW: Uvijek se trudim puštati muziku koja je euforična i tjera na ples. Ovaj album ja za malo sporiju varijantu i neke stvari se mogu upotrijebiti za otvaranje ili zatvaranje setova. Takodje, brže pjesme ću vjerovatno puštati u sredini. Sve u svemu, promjena će biti neprimjetna.

m: Kad smo kod DJ setova, reci nam koji te se party najviše dojmio a da si na njemu nastupao?

RW: “Wild Garden” u Trebinju, “Adriatiac Perception” na ušću Neretve, i dosta lokalnih žurki. Ma svaka žurka ima nešto svoje prepoznatljivo.

m:. Gdje te gledamo / slušamo ovog ljeta?

RW: Za sada, slušaćete me u Novom Sadu i u Trebinju, a gledaćete me u Kuparima sa hladnom limenkom u plićaku.

m: Imaš li u planu neke nove singlove ili EP-ove ili radiš pauzu nakon albuma?

RW: Nema pauze, uskoro će izaći nekoliko EP-ova za par izdavačkih kuća. To će biti izdanja malo bržeg zvuka u odnosu na ovaj album.

m:Koji te se album posebno dojmio (ne mora biti iz svijeta elektroičkne glazbe)?

RW: Jean Michel Jarre “Oxygene” , Eric Prydz “ Pryda”. Što se tiče drugih žanrova “Pink Floyd ”The Division Bell” , Dire Straits “Brothers in Arms”, Alphaville “Forever Young”, Prljavo Kazalište “Crno - bijeli svijet”, Riblja Čorba “Mrtva Priroda”, Bijelo Dugme “Bitanga I Princeza”...

m: Ovdje ti dajemo priliku da čitateljima kažeš što god želiš o sebi ili albumu, ili svojim planovima za ostatak godine npr.

RW: Trenutno sam fokusiran na ispitni rok i na ispit iz nacrtne geometrije koji me proganja još od prve godine. Što se tiče muzike, pokrenuo sam dosta projekata i to ne samo u elektronskoj muzici, ali o tom potom. Ali prije svega toga, planiram da budem srećan, zdrav i nasmijan kao i do sada, jer bez toga ne može ni DJing ni produkcija. To sam rekao u prošlom intervjuu za vas, a reći ću i sada.

Load the next article
Loading...
Loading...