Search Menu
Home Novosti Menu
Festivali

Sea Star Festival: Regionalni i inozemni izvođači zapalili prvu službenu noć festivala

Najbolje tek slijedi uz Wu-Tang Clan

  • Gaia Radić
  • 25 May 2019

Sinoć se održala prva službena noć Sea Star Festivala u laguni Stella Maris u Umagu. Treći po redu, Sea Star svojim iznimno kvalitetnim line up-om obećava golem uspjeh i odličan odaziv. Legendarna svjetska imena iz svih područja glazbe, bio to hip hop, EDM ili techno, u ovih nekoliko početnih ljetnih dana zapalit će umašku lagunu. Neki od najistaknutijih glazbenih umjetnika koji krase ovogodišnje line up-ove jesu Nina Kraviz, Sven Vath, IAMDDB, te naravno neponovljivi Wu Tang Clan.

Usprkos oblacima koji su prijetili dobroj zabavi, kiše na svu sreću, nije bilo, tako da su posjetitelji Festivala mogli partijati do ranih jutarnjih sati. Na najvećem Addiko Tesla stage-u program je započeo s domaćim rap i trap izvođačima kao što su High 5, Fox i dobitnik ovogodišnjeg Porina Vojko V, koji je izveo vatren nastup za već raspamećenu publike. Dugo iščekivana britanka IAMDDB došla je na red nakon njega, te je svojim hibridskim trap-jazz ritmovima zapečatila završetak reperskog dijela programa na Addiko Tesla stage-u. Nakon nje uslijedio je Ilario Alicante koji je svoj techno set započeo poprilično žestokim uvodom s ponešto industrial melodija. Za to vrijeme u Nautilus Areni nastupao je srpski reper Smoke Mardeljano koji je svojom karizmom rasplesao krcati floor. Ovom divljem hip hop umjetniku prethodile su mlade treperske nade Buntai koji se trenutno nalaze na usponu svoje obećavajuće karijere. Istovremeno na obližnjem Electric Waves stage-u pod plavima svjetlima Life4Funk milovao je atmosferu melodičnim tech-house komadima pred popunjenim i nasmijanim floorom. Iako je ovaj stage jedan od manjih na Festivalu, tokom cijele noći na njemu se osjećala vedra i razigrana energija koja je privlačila sve više festivalaca. Ispred Silent Octopus-a cijelo vrijeme nalazio se dugačak red mnoštva posjetitelja koji su pri ulasku na floor dobivali bežične svjetleće slušalice za silent party. Moglo se birati između drum&bass, trap i dance glazbe, te neovisno o tome za što se tko odlučio, svaki rasplesani posjetitelj floora gubio se u ovoj malenoj oazi. Na malom Beach Grooves stage-u također je bilo veselo. Dok je ondje publika skakala na poznate hip hop hitove, na Exotic Laguna stage-u posjetitelji su se njihali na razigrane tropske glazbene orkestracije.

Na Addiko Tesli, dirigentski štapić nakon Alicantea preuzeo je legendarni Sven Vath koji je iznimno snažnim bassom krcatu publiku bacio u podivljali trans. Na trenutke, njegov set kao da je sadržavao breakbeat ulomke, te je sve zvučalo iznimno osvježavajuće i duboko.

Nakon Vatha, uslijedila je omiljena Nina Kraviz koja je nastavila drmati raspamećenu rulju u sličnom tonu. Njezin dugoočekivani set obilovao je uvrnutim acid melodijama, eksperimentalnim vokalnim komadima i jakim bassline-om. U Nautilusu, nakon Krankšvestera, Yung Ille Sosa & Hourglassa, repersku noć zaokružio je Indy. Tulum na Electric Waves stage-u kraju je privodila poznata riječanka Ana Antonova, dok se set neponovljive Nine zaokruživao i na Addiko Tesli. Kad je zora počela svitati, festivalski site i dalje je bio pun rasplesanih posjetitelja, što nam dovoljno govori o obećavajućoj zadnjoj noći Sea Star Festivala kada svi budno iščekuju kraljeve svjetskog hip hop-a - Wu Tang Clan.


Cijeli album fotografija s prve noći možete pogledati ovdje, a u nastavku pogledajte nekolicinu fotografija iz perspektive naše Gaie.

Loading...
Loading...