Search Menu
Home Novosti Menu
Blog

Sedam priča o krijumčarenju droga koje će vas nasmijati

Kako su ove priče uopće moguće?

  • Mixmag Adria
  • 5 March 2017

Bez obzira što su potpuno ilegalne i što se radi o jednoj od najštetnijih industrija na svijetu, primjetili smo da će ljudi svašta učiniti po pitanju prodaje i distribucije zabranjenih droga.

Prošli smo kroz neke od suludih priča o zapljenama, čudnim shemama i sve između, pa smo sve skupili na jedno mjesto.

Ovo je kolekcija nekih od najglupoljih situacija do danas. Potpuno ludilo.

Kokain u konjskoj glavi

Rekorder. Najveća zapljena kokaina u povijesti Novog Zelanda dogodila se u lipnju 2016. gdje je policija pronašla preko 14 milijuna novozelandskih dolara vrijednu supstancu skrivenu unutar konjske glave

Ovaj prekrasni komad konjaničke umjetnosti bio je natrpan sa 35 kila bijelog praha, a počinitelje vjeroojatno čeka doživotni zatvor. Troje ih je uhićeno.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Katapult za droge

Ne, ovo nije nešto što bi ste pronašli u crtiću Wacky Races ili epizodi Simpsona. Ovo se zaista dogodilo. Slično kao što je Marvin Gaye pjevao s Tammi Terrel - "Nema planine dovoljno visoke" - ovo je nešto poput, "Nema tako visoke granične ograde".

Krijumčari su pokušali katapultirati 20 kilograma marihuane preko meksičke granice u SAD. Naravno, ova ćaknuta shema nije uspjela, a marihuana ja zaplijenjena. Šteta, jer Bog voli budale.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Tecso banana fijasko

Supermarket gigant, Tecso, primio je nevaljalu pošiljku banana u svoj super dućan u Wokinghamu.

Voće je ovog puta bilo nešto bijelije kada je radnik otpakiravao slasnu žutu poslasticu i naletio na pet vreća (pet kila) bijelog praha. Čini se kako je pošiljka povezana s nekim iz dućana, a zadnje što smo čuli je da policija istražuje.

U svakom slučaju, vrijednost je oko 600 tisuća funti, a sigurni smo da je onaj čiji je plan propao pobananio.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Treba kome milijarda tableta?

100 tisuća je mnogo. Milijun je "glupo". 10 milijuna? To je smiješno, no idemo na još veće.

Prošlog mjeseca, nizozemska policija je pronašla materijal za proizvodnju ecstasya s kojim se moglio proizvesti milijardu tableta. Milijardu. To je jebeno apsurdna količina ekseva i najveći "ulov" u povijesti Nizozemske.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Tesco je nula za Aldi

Ako mislite da je priča iz Tesca bila dobra, promislite ponovno.

Ista stvar dogodila se u 2015. Još jedna pošiljka banana i još jedna pošiljka kokaina - no ovaj put u vrijednosti od 15 milijuna eura.

Možda su Tesco krijumčari bili inspirirani ovim, činilo im se kao dobra ideja. Sve u svemu, završilo je na sličan način, potpuni "fail" i zapljena. Nemaju sreće.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Kinder surprise

Tajno spremište Kinder jaja natrpanih s kokainom pronašla je policija tijekom racije u Jono pubu u sjeverozapadnom Londonu. Jebote Jono.

Jono pub je optužen za prikrivanje dilanja drogom, nakon što su jaja napunjena prvoklasnim kokainom zaplijenjena u više navrata.

A stash of Kinder eggs stuffed with cocaine was found by police during a raid on Jono's Pub in North West London. Fucking hell Jono. 2 jaja koja su sadržavala pet i šest paketića kokaina pronađena su skrivena među ciglama prilikom provjere dozvole za rad u studenom, a drugi put kad je muškarac priznao da skriva jedno jaje u svojem donjem rublju (ahem) nakon što mu je policija zaprijetila da će ga skinut do gola.

Prilično inovativno, morate priznati, ali razočarali bismo se kada bi naše kinder jajae sadržavalo samo kokain bez recimo malog helikoptera kojeg trebaš slagat 10 minuta samo da bi ga slomio minutu kasnije.

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Droge i dronovi

Veći broj dronova je "uhvaćen" kako leti iz i u Pentonville zatvor noseći telefone i drogu zatvorenicima. U kolovozu prošle godine, primjeće je sumnjiv muškarac koji se motao oko zatvora. Ispalo je da nije samo uživao u bezopasnom letu s dronom, već je krijumčario dobrote zatvorenicima koji su unutra.

I opet, inovativnost je pri samom vrhu, ali zar su zaista mislili da ih nitko neće skužiti?

Pročitajte cijelu priču ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...