Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Siječanj: 10 najboljih regionalnih izdanja

Mjesec bogat dobrim izdanjima

  • Mixmag Adria
  • 5 February 2019

Izgleda da je kraj godine prošle godine bio vrlo plodan za naše regionalne producente, jer se siječanj pokazao kao iznimno bogat izdanjima.

Ovo je naš izbor najboljih iz prvog mjeseca 2019.

Poslušajte u nastavku.

10 Vlada Asanin

Vlada Asanin - 'TTT' (45ke)

Vlada Asanin dostavlja energičnu traku 'TTT' za 45ke etiketu. Radi se grooveom nabijenom tech houseu koji ima samo jednu namjeru - razmrdati sve prisutne na plesnom podiju.

'TTT' možete kupiti i poslušati ovdje.

9 The Recorder & Teo Harouda

The Recorder & Teo Harouda - Warkanum EP (Naked Lunch)

Ovaj novi EP stiže u obliku četiri trake za Naked Lunch. Na njemu su se udružili Zagrebčani The Recorder i Teo Harouda (na slici). Teo Harouda je dugogodišnji DJ i producent, organizator i promotor događanja u Zagrebu i Hrvatskoj te iza sebe sada ima gotovo legendarni status na techno sceni. The Recorder je tajnoviti projekt (barem nama) iz Zagreba koji nije otkrio puno o sebi na svojoj Facebook stranici, a nije podijelio niti svoju sliku. No neka u ovom slučaju glazba govori!

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

8 Alex Nemec & Eleven Sins

Alex Nemec & Eleven Sins - 'Land Of Dreams' (Overload Records)

U ovom zanimljivom singlu melodic house žanra slušamo suradnju Nove Gorice i Sarajeva. Alex Nemec & Eleven Sins su složili fantastičan singl s bogatom paletom zvukova i melodija te generalno ugodnom vibrom kroz cijelo njegovo trajanje. Za jednako dobar remix pobrinuo se Forniva, također producent iz Sarajeva.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

7 Mladen Tomić

Mladen Tomic - Your Game EP (Transmit Recordings)

Malo tko ostaje konzistentan u svojem zvuku, istovremeno ga gradeći svakim novim izdanjem poput Mladena Tomića. Ispred nas je još jedan vrhunski techno EP s tri trake koje će vas bez imalo muke rasplesati gdje god se nalazili.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

6 Mirko & Meex

Sammy Deuce - The Solution (Mirko & Meex Remix)

Mirko & Meex ponovno dokazuju zašto su zasluženo došli na našu listu najboljih regionalnih producenata u 2018. Njihov house zvuk može biti klasičan, jackin ili tech, ali nikada loš. 'The Solution' je odličan primjer super klupske house trake.

Remix možete poslušati i kupiti ovdje.

5 Space Motion

Space Motion - Brain Ride EP (Elastics Records)

Na peto mjesto dolazi jedan od apsolutnih majstora melodičnih i tvrdih beatova - Space Motion. Njegovu glazbu vrte face poput Solomuna, Black Coffee, a od nedavno čak i megapopularni Fisher. Novi EP Black Ride definitivno će vam se vrtiti po glavi i tjerati vas da pogledate što se događa vani ovaj vikend kako bi izbacili svu tu energiju koju vam je Space Motion dao. Vrhunske tri progressive trake koje ne smijete propustiti.

Cijelo izdanje možete kupiti i poslušati ovdje.

4 Last95, Vukasin irieFM

Last95, Vukasin irieFM - Something More (Space Motion Records)

Nakon autorskog izdanja Space Motiona iznad, evo jednog odličnog izdanja na njegovoj etiketi. Last95 nam se vratio nakon nekoliko mjeseci pauze, koja mu je očito godila. Na 'Something More' radio je zajedno s Vukasionom Markovicem, frontmenom benda irieFM, a rezultat je pun pogodak - moćna i melodična traka prepuna energije. Tu je i nešto tvrđi Space Motionov remix koji stoji rame uz rame s originalom, te traka 'Terra', instrumental koji pomalo podsjeća na legendarni 'Requiem' Ten Wallsa, ali to nam nimalo ne smeta. Opasno izdanje.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

3 PEZNT

PEZNT - Freedom (DFTD)

PEZNT se vraća na DFTD, podetiketu Defetcteda sa svojim drugim EP-em za label. Na njemu se nalaze dvije stvari, naslovna 'Freedom' i 'Dancin', obje odlične house trake koje se posljednjih tjedan dana penju po Traxsource i Beatport house listama. 'Freedom' nas podsjeća na zvuk Defecteda od prije nekoliko godina s modernim zaokretom, dok je 'Dancin'' filterirana disco house veselica za mnoge klupske prigode.

Cijelo izdanje možete poslušati i kupiti ovdje.

2 Matroda

Matroda - 'They Call Me' (Dim Mak Records)

Matroda je bez sumnje jedan od najkvalitetnijih i najuspješnijih glazbenih izvoza Hrvatske, ali i regije. Njegova glazbena i produkcijska znanja omogućila su mu da producira house, EDM, future house, a posljednjih godina najviše je fokusiran na razarajući zvuk bass housea. 'They Call Me' je izašao za Dim Mak etiketu iza koje stoji karizmatični bacač torta Steve Aoki. 'They Call Me' je malo glazbeno čudo čije zvukove, note i efekte ljudski mozak i ne može pohvatati odjednom.

Cijelo izdanje možete poslušati ovdje.

1 Ilija Djoković

Ilija Djokovic - Gravity EP (Filth On Acid)

Ako ste posljednjih nekoliko tjedana pratili što radi ovaj mladi i vrlo talentirani producent, onda vas ovaj broj jedan ne bi trebao začuditi. Ilija Djoković nedavno je dosegao visoko prvo mjesto na beatportovom techno chartu zahvaljujući njegovoj novoj traci 'Atom' koja je izašla na EP-u 'Gravity' za Filth On Acid.

Radi se o EP-u s četiri big room techno trake s dubokim tonovima i jezivim melodijama. 'Atom' nas malo podsjeća na uvodnu temu serijala Stranger Things, ali samo na par trenutaka dok se ne pojavi moćni drop. 'Gravity' se može smjestiti u sličnu kategoriju kao i 'Atom', no to je traka koja ima svoju zasebnu vibru. Preostaju 'Nebula' i '1991' koje su nešto mirnije i dublje, no i puno melodičnije.

Bez sumnje, ovo je vrhunski EP Ilije koji još jednom dokazuje njegovu sposobnost produciranja svjetski kvalitetnih izdanja.

Cijelo izdanje možete kupiti ovdje.

Loading...
Loading...