Search Menu
Home Novosti Menu
Dodaci

Solardo - tech house duo koji zna napraviti party

Dečki iz Manchestera su omiljeni na Hot Creations i ViVA

  • Mixmag Adria
  • 28 February 2017

Izaći iz malih podrumskih partyja i biti headliner klupske turneje u razmaku od samo godinu dana je san koji mnogi DJ-evi sanjaju. Napraviti to još s pozadinskom pričom o tome kako su uložili sve što su imali je, pak, san holivudskih blockbustera.

Mančesterski film s bass-heavy tech soundtrackom koji je izašao iz party naslijeđa grada, od Haciende do Warehouse Projecta i preko Sankeysa. U posljednjem su naša dva protagonista, Mark (MRK-1, producent veteran koji je gradio grime i dubstep temelje) i James (house znalac i glava mančesterske scene), uložila svaki peni u svoj Solardo projekt i završili izdavajući za etikete kao što su Hot Creations, Of Unsound Mind, ViVA, Snatch, Toolroom, Lost i MTA, dok su njihove trake puštali svi, od Jackmastera preko Annie Mac, do Jamie Jonesa. Plus su rasprodali sve evente - sve to u periodu od godinu dana.

"Bio sam na posljednjih 100 funti. James je prodao svoju kuću i novac uložio u studio, kako bi mogao glazbu učiniti glavnim fokusom. Obojica smo morali sve napraviti kako bi se uspjeh dogodio.", kaže Mark.

Obojica su u 30-im godinama, zaključali su se na pola godine u studio, radili od 12 do 16 sati dnevno i rafinirali ono što je sada postalo njihov low end-heavy, jacking grubi soul zvuk. Napravili su 35 traka, za sve potpisali u mjesec dana.

"Partyji. Bili smo vani cijelo vrijeme, podržavali scenu, stvarali prijateljstva. Radili smo partyje i pozivali DJ-eve s kojima smo htjeli raditi. Išli smo na partyje i aftere s njima, stvarali veze. To je vibra zajedništva kakvo nisam osjetio od FWD>> u Plastic People: ljudi sličnog razmišljanja se susreću i puštaju glazbu kakvu vole. Nisu to samo izlasci, to su iskustva.", kaže Mark.

Radi se tu i o skoro rasprodanoj UK turneji, kojoj je vrhunac u Manchester Albert Hallu te o EP-evima za Relief Records od Green Velveta i za Hot Creations, samo 12 mjeseci od njihova prvog podrumskog partyja, a 18 mjeseci nakon njihova prvog izdanja.

Nastavak ovog mančesterskog blockbustera, mogao bi biti i veći od originala.

Load the next article
Loading...
Loading...