Search Show Menu
Home Latest News Menu
Blog

Srce tame: DJ pod krinkom na turneji

Kako se i najfiniji ljudi pretvore u čudovišta

  • Mixmag Adria
  • 27 July 2017

Postoji citat Francis Freda Coppole o famoznom radu na Apocalypse Now: “Bilo nas je previše. Imali smo pristup previše opreme, previše novca i malo, pomalo...poludjeli smo." Kako drugačije objasniti ponašanje nekih DJ-eva kada odu na turneju?

"Ne mogu ostati ovdje! Poster je prečudan". Netko je ovo zbilja rekao. U moje vrijeme, u dance glazbi, bilo iza deckova ili organizirajući partyje, čuo sam dosta priča o lošem ponašanju DJ-eva. Ustvari, sakupljam ih.

Sa svojim izmaltretiranim ušima čuo sam: "ove kockice leda su prezamagljene", "termostat je prekompliciran", "nema dovoljno magazina na engleskom" (u Maleziji) i netko tko treba posve novu luksuznu sobu jer "putpuri čudno miriše".

"Toalet je na glupom mjestu", još je jedna od mojih omiljenih, koju sam čuo od superzvijezde koja inzistira na grijanom podu, dok odbija nositi cipele ili papuče.

Postoje američki DJ-evi koji glume ozljede kada im se ne sviđa kako se odvijaju stvari te daju otkaze ljudima. Postoji jedan ili dvojica koji se uopće ne potrude pojaviti na gigu, nakon inzistiranja na plaćanju unaprijed. Poznajem i DJ-eve koji se čine vrlo finima, no svejedno instruiraju svoj menadžment da naplati promotoru duplo ako propuste let, prijeteći kako će otići kući bez nastupa, ako im se ponovno ne plati za neugodnost što nisu mogli uhvatiti let koji su trebali. Vidio sam DJ-eve koji rade upola nego inače, kako pokušavaju naplatiti dvostruko kako bi to nadoknadili - što je najsažetiji opis koji možete dobiti od luđačkog razmišljanja naših agenata i menadžera, koji cijenom izbacuju DJ-eve iz igre.

Next Page »
Loading...
Loading...